Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogrodowe wariacje 18:25, 11 kwi 2021

Do góry
Bardzo ładna ta Twoja magnolia. Super się zapączkowała
Wymarzony sielankowy ogród..... 17:58, 11 kwi 2021

Do góry
Magnolia może zakwitnie

I takie różności...
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 15:19, 11 kwi 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Niesamowite zmiany, oczywiście na plus (podpatrzę, bo u mnie też trzeba trochę popodcinać)). Podobnie, jak na wcześniejszych zdjęciach przedstawiających , jak zmieniał się twój ogród przez lata. Wierzyć się nie chce, że to ten sam. Pięknie!
Przepiękna brzoskwinka! Miłej niedzieli!

Dzieki
Przez ta opóźniona wiosną brzoskwinia bardzo leniwie się otwiera, jeszcze rano miała zamknięte pąki

Po południu jeden kwiat sie otworzył

Tak samo magnolia, bardzo wolno

Nawet sasanki sie nie otworzyły
W Dolinie Muminków 13:19, 11 kwi 2021

Do góry
U nas też trochę wieje, ale słońce za to świeci, bo wczoraj słabo Piękna magnolia i piesio zadowolony
Słoneczny Ogród 11:55, 11 kwi 2021

Do góry
Magnolia bardzo ładnie ci rośnie, no i ma dużo miejsca, będzie pięknie kwitła.

Udało mi się dziś obejrzeć tylko ten drugi odcinek "Mai...", bardzo ładny i zadbany ogród, z takich od projektanta. Właśnie zastanawiałam się, czy jest na ogrodowisku?

A z kamyczków wyleczyłam się już chwilę temu, są bardzo ładne, szczególnie w pierwszym roku, potem coraz gorzej (przynajmniej u mnie tak było), chyba, że ma się malutki ogród, albo zatrudnia pracownika (hi, hi, mnie nie stać na to).
Ogród z koniczynką 22:26, 10 kwi 2021

Do góry
Wyżej, pierwsze zdjęcie to magnolia.
Ogrodowe wariacje 20:06, 10 kwi 2021

Do góry
Moja młodziutka magnolia, pieniek cieniutki ale pąki są

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 20:02, 10 kwi 2021

Do góry
Magnolia i rodki już posadzone?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 19:29, 10 kwi 2021

Do góry
Kasiu, cudowne ciemierniki, bratki i magnolia .

A odnosnie brzozy, to będzie to ciężka robota. I nie ma pewności, że się przyjmie w nowym miejscu. Tak jak dziewczyny piszą, trzeba by ciąć korzenie, bo wszystkich nie da się wykopać.
Zieleń, drewno i antracyt 16:55, 10 kwi 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
U mnie z deszczu przeszło właśnie w mżawkę, ale za chwilę wyjeżdżam i wrócę jak się ciemno zrobi. Z ogrodowania już nici.
Nowa magnolia nie ma pączków, bo to patyk, co z doniczką ma chyba z metr wzrostu. Ale za to "niespodziankowa" zaczyna pąki otwierać i o dziwo nie jest na razie jasnoróżowa jak podejrzewałam

I jarząbki, te mają koło 1,8m. Docelowo będą po 2 stronach furtki, tak jak na drugim zdjęciu. Właściwie, to szersze formy byłyby lepsze, bo po drugiej stronie drogi już skrzynkę postawili, kolejna budowa pewnie się za chwilę zacznie. Na malutki żywopłot z irgi będę chyba dmuchać i chuchać, żeby szybciej rósł

A jaka to magnolia miała być ?
Pokaz Elizabeth, może jednak ma paki kwiatowe
Moja z doniczka 110 i ma chyba z 5 pakow ...chyba
A jarzabki fajne, wysokie
Zieleń, drewno i antracyt 16:49, 10 kwi 2021

Do góry
U mnie z deszczu przeszło właśnie w mżawkę, ale za chwilę wyjeżdżam i wrócę jak się ciemno zrobi. Z ogrodowania już nici.
Nowa magnolia nie ma pączków, bo to patyk, co z doniczką ma chyba z metr wzrostu. Ale za to "niespodziankowa" zaczyna pąki otwierać i o dziwo nie jest na razie jasnoróżowa jak podejrzewałam

I jarząbki, te mają koło 1,8m. Docelowo będą po 2 stronach furtki, tak jak na drugim zdjęciu. Właściwie, to szersze formy byłyby lepsze, bo po drugiej stronie drogi już skrzynkę postawili, kolejna budowa pewnie się za chwilę zacznie. Na malutki żywopłot z irgi będę chyba dmuchać i chuchać, żeby szybciej rósł

Zieleń, drewno i antracyt 16:17, 10 kwi 2021

Do góry
Zuza u mnie przyzwoita pogoda - czasami leciutki dreszczyk.
Czy Twoja magnolia ma pączki?
Zieleń, drewno i antracyt 16:06, 10 kwi 2021

Do góry
Akurat w tym miejscu mogły być spore okrągłe, ale te się do mnie tak ładnie uśmiechały, to wzięłam Kusiła mnie jeszcze magnolia Rustica Rubra, na którą mam chrapkę, ale wszystkie okazy były jakieś ruchome w doniczkach i bałam się, że mają kiepską/uszkodzoną bryłę korzeniową.
Zieleń, drewno i antracyt 16:01, 10 kwi 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Właściwie oba drzewka planowałam, a że trochę inne to szczególik
Magnolia to patyczek pojedynczy, nie ma co pokazywać na razie. Jarząby trochę większe, ale zdjęcia im zrobię jak przestanie padać. One są kolumnowe (oczywiście pierwotnie chciałam kulistą formę )

Ale jak rosna duże to lepiej ze kolumnowe lubie jarząby
Zieleń, drewno i antracyt 15:57, 10 kwi 2021

Do góry
Właściwie oba drzewka planowałam, a że trochę inne to szczególik
Magnolia to patyczek pojedynczy, nie ma co pokazywać na razie. Jarząby trochę większe, ale zdjęcia im zrobię jak przestanie padać. One są kolumnowe (oczywiście pierwotnie chciałam kulistą formę )
Ania -Spełnione marzenie 08:16, 10 kwi 2021

Do góry
W POSZUKIWANIU WIOSNY

MAGNOLIA GWIAŹDZISTA biała

MAGNOLIA LEOPOLD różowa

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies