Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogrodowa przygoda Łukasza II 13:08, 02 wrz 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

A kiedy zdradzisz nam coś więcej?
no wlasnie?
I u mnie element wodny już miał być dawno ale kosz nas przerósł ale jeszcze na ten sezon nie odpuściłam
Ogrodowa przygoda Łukasza II 13:04, 02 wrz 2017

Do góry
Luki napisał(a)

Doprecyzowuje się również plan na ostatnią nieprzerobioną rabatę i chyba w końcu wymyśliłem elemnt wodny, który nie będzie przytłaczał, ale muszę zajechać do jednego ogrodnika, czy uformuje mi drzewo według wytycznych
Do tego przekazać projekt mojemu spawaczowi i nasłuchać się marudzenia... ale na to mam całą zimę więc może jakoś przejdzie.

A kiedy zdradzisz nam coś więcej?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:29, 01 wrz 2017

Do góry
babka napisał(a)

Pięknie wyszło!!!
Jest tutaj zapowiedź swobody i naturalności jaka cechuje Twoj ogród Świetna kompozycja lawendowo/stipowo/rozchodnikowa
Moim zdaniem evergoldy dobrze grają ... jedynie na wiosne "pociągnęłabym" je dalej.
Ogród wśród pól i wiatrów 21:31, 01 wrz 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Z korą to już nie jest taki problem bo nawet jak zostanie trochę ścinków z cięcia to "znikną" z czasem ...Dzięki

U mnie ciągle wywiewa korę, w jednym miejscu przerzucam się kamyczki
Pozdrawiam bonicą dzisiejszą. Tak myślałam, że we wrześniu zadowoli mnie znów, i się nie pomyliłam

01.09

Na zielonej... trawce :) 19:56, 01 wrz 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

A to taki bezobsługowy sprzęt?
Myślalam ze może zalatwiłby raz na zawsze sprawę zapychajacego się co jakiś czas zlewu ... zaraz sprawdzę ile taki bajer kosztuje

To znaczy mam 8 lat i tfu tfu nic się nie popsuło... trzeba uważać co do niego ląduje - raz tylko wylałam do zlewu wodę z odkurzacza z groszówką (której nie zauważyłam) dostałą się do młynka... eM napocił się aby wyjąć i od tego czasu odkurzacz opróżniam do wc

Co do zatykania... zależy tez jak go używasz...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:49, 01 wrz 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Aniu mam poddasze ale ciagle nie wykończone, nie wchodzimy tam ostatnio bo eM robi remoncik ... od roku i końca nie widać
Na serio ta grabowa bardziej Ci się podoba niż reksiowa?

wiesz co chyba wszystko mi się podoba kulkowisko najmniej ale to chyba tylko dlatego ze mnie kulki nie kręcą ale cudnie masz!
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 19:41, 01 wrz 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Przekażę, żeby się poprawili

To jak masz takie układy to jeszcze powiedz żeby do Zduńskiej Woli tez ten drogocenny towar dostarczali
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:23, 01 wrz 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Świetne zdjęcia Reniu, to znaczy i ogród cudny (ale to wiadomo) i ujęcia na fotkach ciekawe. Hortki masz imponujące w tym roku - to deszczowe lato im sprzyja - choć moje też nie są złe ale przy twoich to wyglądają jak ubogie krewne
Tosia prześliczna i fajnie się komponuje z ciemna zielenią trawnika i białymi hortkami w tle
Pomiziaj ją ode mnie za uchem! Brakuje mi psa w domu - bardzo ale póki co rozsądek i wygoda wygrywa u mnie z pustką, sentymentem i emocjami...nie wiem jak długo tak będzie ...

Limki ładnie się prezentuja w tym roku ... ale one są troche w innym układzie niż wcześniej bo wydlużylam linię nasadzenia w stronę świerków i nie rosną już prosto ale po łuku ... na wiosnę chcę ten łuk jeszcze trochę skorygować i w ogóle zmienić nasadzenia w tej okolicy ... ale to juz temat na przyszły sezon ... Tosia troszke broi bo co i rusz muszę "łatać" trawnik ale to nie jest aż taki wielki problem, ogólnie fajna jest, lubi towarzystwo i straaaaszna pieszczocha z niej
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:14, 01 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
a ty nie masz piętra?
Ta grabowa z ml,zawilcami i Bergeni to normalnie ideal!

Aniu mam poddasze ale ciagle nie wykończone, nie wchodzimy tam ostatnio bo eM robi remoncik ... od roku i końca nie widać
Na serio ta grabowa bardziej Ci się podoba niż reksiowa?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:12, 01 wrz 2017

Do góry
anulajda napisał(a)
Też musiałam swoją Limkę przywiązać ale do płotu, a Pastelka wśród miskantów piękna, jak chcesz je trochę uformować to wbij sobie krótki bambusowy kijek z tyłu tak żeby nie było go widać i delikatnie przywiąż i naprostuj sobie te baty o które u mnie kiedyś się pytałaś,oczywiście jak Ci przeszkadają.

W sumie Aniu przeszkadzają ... także skorzystam z Twojej podpowiedzi ale jeszcze chciałam podpytać na jaką wysokośc powinnam je podciąć wiosną?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:10, 01 wrz 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ale masz czyściutko i tak nieskazitelnie.

Zapewniam nie jest czyściutko ... wczoraj dopiero odchwaszczałam brzozową na świerkowej mam dziury po wykopanych FO a w trawniku jeszcze sporo chwastnicy ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:07, 01 wrz 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Reniuchna no
piękne hortensje
pieseł też
co to za miskanty że ci już kwitną?
i ta róża to jaka?

jednak nie moge się bać cięcia szałwii do zera...

Cięcie szałwii do zera to bardzo dobry pomysł!!! Roża to Pastella a miscant Ferner Osten.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:05, 01 wrz 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Nie da się nic nowego napisać cudownie

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:05, 01 wrz 2017

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Cudownie. A placyk z śś dla mnie nr 1! Ciekawe jak wygląda on nocą gdy śś są podświetlone... A jaki rodzaj hakone masz przy śś i kulkach?

Muszę przyznać, ze podświetlone świdośliwy wyglądają bosko ale nie próbowalam jeszcze robić zdjęć nocą ... Hakone nn ale podejrzewam Beni Kaze. Dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:03, 01 wrz 2017

Do góry
malkul napisał(a)
przepiękny czysty wysmakowany zadbany soczysty zwiewny zdrowy nieprzegadany - jednym słowem Cudowny.
Zostaję tu na zawsze

Czytam i czytam co Ty piszesz i się zastanawiam czy to na poważnie czy tak na żarty? Zatkalo mnie nie wiem co napisać. Nawet jeśli pół żartem to i tak bardzo mi miło ... ale w sumie może i na serio?
MERCI...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:56, 01 wrz 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Cudnie Reniu
Palenisko może ktoś pod zamówienie zrobi musisz pytać. Czemu na postumencie ?

Dziękuję bardzo Olu
A postument bardziej jako stół chcialam zastosować ... nie wiem gdzie szukać takich fachowców?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:54, 01 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Co tu dużo pisać Reniu... pięknie, soczyście, elegancko!

ps. Hortki wymiatają Piesio tez cudny

Dziękuję Angelika
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:54, 01 wrz 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Fajnie gra werbena ze stipa

Dzieki a mam tam jeszcze 2 szt gaury i też fajnie to wygląda ... a nawet się zastanawiam czy nie zastąpić werbeny gaurą białą i różową?

A takie piękne łany miałam na wyciągnięcie ręki w Grecji
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:51, 01 wrz 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Reniu słów brak jak podoba mi się Twój ogród socżycie spokój tutaj panuje i chce się odpocząć ))))

Powiem Ci, ze ta część tarasowo-wglębnikowa zrobiła się przyjemna bardzo ... naprawdę chce sie siaść i odpoczywać ... dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:49, 01 wrz 2017

Do góry
ania1110d napisał(a)
Hortki w takiej ilosci robią szał...piękne.
Nawet drugie kwitnienie szałwi dalej ozdabia kulkowisko...musze sie rozglądnąc bardziej po Twoim ogrodzie same piękności

Nie powiem miło mi słyszeć takie słowa i zapraszam na dłuższy spacer ... a sama też rozejrzę się u Ciebie bo przyznam chyba nie miałam jeszcze okazji
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies