Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

Luki 12:24, 02 wrz 2017

Małgosiu według mnie to najlepszy moment na dzielenie żurawek, a przez ochłodzenie i deszcze przesadzanie również wskazane

Kindzia ktoś tu mówił, że miejsca już nie ma, a tu hop i nowe roślinki w łapki wpadły. Ja muszę wydać kasę na kostkę to już na rośliny nie będę miał, a to akurat dobry fakt bo obecnie też ciasnota straszna
Luki 12:46, 02 wrz 2017

Ponad tydzień ogrodu nie widziałem i szkoda gadać Poza chwastami to sporo rzeczy podsuszonych bo przecież tak trudno odkręcić zawór... eh no co zrobić.

Deszcz nadrobił bo w nocy spadło ok 15 litrów na metr, a rano jeszcze sporo dolało. Wszystko leży, a najbardziej hortki i róże... niewypał w tym roku z różami jak nie wiem, ale co tam i tak już ich nie lubię

Zabieram się powoli za metamorfozę warzywnika, będą ścieżki z kostki granitowej, skrzynie i nowy kompostownik. Teraz ścieżki i kompostownik, a wiosną skrzynie.

Doprecyzowuje się również plan na ostatnią nieprzerobioną rabatę i chyba w końcu wymyśliłem elemnt wodny, który nie będzie przytłaczał, ale muszę zajechać do jednego ogrodnika, czy uformuje mi drzewo według wytycznych
Do tego przekazać projekt mojemu spawaczowi i nasłuchać się marudzenia... ale na to mam całą zimę więc może jakoś przejdzie.
nawigatorka 12:58, 02 wrz 2017

Może Cię pocieszę ze u nas spadło wczoraj 66 litrów
ren133 13:04, 02 wrz 2017

Luki napisał(a)

Doprecyzowuje się również plan na ostatnią nieprzerobioną rabatę i chyba w końcu wymyśliłem elemnt wodny, który nie będzie przytłaczał, ale muszę zajechać do jednego ogrodnika, czy uformuje mi drzewo według wytycznych
Do tego przekazać projekt mojemu spawaczowi i nasłuchać się marudzenia... ale na to mam całą zimę więc może jakoś przejdzie.

A kiedy zdradzisz nam coś więcej?
nawigatorka 13:08, 02 wrz 2017

ren133 napisał(a)

A kiedy zdradzisz nam coś więcej?
no wlasnie?
I u mnie element wodny już miał być dawno ale kosz nas przerósł ale jeszcze na ten sezon nie odpuściłam
13:17, 02 wrz 2017
metamorfozy to nasza specjalność czekam na efekty po
Luki 13:33, 02 wrz 2017

Asiu no dość pocieszające, ale taka ilość u mnie i tak by nic nie zmieniła, bo woda przelatuje przez ziemię szybko.
Do tego co planuje najdroższym elementem będzie zapewne pompa i drzewo bo ilość potrzebnej stali jeszcze nie policzyłem. Pozostaje jeszcze jakoś przeliczyć wydajność pompy by uzyskać tafle wody... szczegóły na pewno zdradzę w swoim czasie

Reniu jak już wszystko będzie bardziej doprecyzowane to może uchylę rąbka tajemnicy

Justynko tutaj będzie trzeba sporo poczekać... kostkę muszę najpierw zamówić, a układanie popołudniami po pracy troszkę będzie trwać bo dzień już coraz krótszy
nawigatorka 15:10, 02 wrz 2017

Tafla wody... brzmi dobrze bo sma cos takiego planuje ale wyliczyć chyba nie umiem
Ewa777 16:49, 02 wrz 2017

To co piszesz o elemencie wodnym bardzo ciekawe, ale nie wiem o co chodzi z tą taflą wody i wydajnością pompy. A powinno mnie to chyba interesować skoro chcę zrobić u siebie wodospadzik
Kasik 18:03, 02 wrz 2017

Łukasz- cokolwiek byś nie napisał i jakkolwiek byś nie psioczył, to zdjęcia zaprzeczają wszystkiemu.

Proponuję razem z Kasią na kozetkę bo ta dokładność i perfekcjonizm osiągnął granice maximum.

Masz pięknie, kolorystyka zachwyca, kompozycje bardzo udane i całość jest do schrupania.
Ogród to organizm żywy i zawsze będzie coś. Obrazki całości sa bajkowe i przyjmij to do wiadomości.