Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

kami 09:18, 01 wrz 2017

W mojej B to samo było, przy drzwiach wyjściowych to pewnie tak we wszystkich.
Po ile w OBI i co jest?
Johanka77 16:04, 01 wrz 2017

mrokasia napisał(a)

Wiecie co, bo to beznadziejne jest, że oni taki masz-masz w tych kartonach robią. Zupełnie nie rozumiem czemu to nie może od razu przyjść posegregowane. W mojej B nie dość, że mało to jeszcze na samym wejściu te kartony, nawet nie było gdzie się rozłożyć bo ludzie na głowę włazili .

Wczoraj w ramach focha na B kupiłam w Obi tulipany i czosnki .

kami napisał(a)
W mojej B to samo było, przy drzwiach wyjściowych to pewnie tak we wszystkich.
Po ile w OBI i co jest?

Przekażę, żeby się poprawili
mrokasia 16:16, 01 wrz 2017

Johanka77 napisał(a)

O żesz... jaka gafa polityczna!!! Zapomniałam!!!
Ale to głos z ludu jest więc wiesz ...
Gruszka_na_w... 18:11, 01 wrz 2017

Johanka77 napisał(a)

Szukam dalej miejsca zatem.
Mi się podoba, więc kupiłam

Ucz się na cudzych (moich) błędach. Jedyna krzewuszka warta posadzenia w ogrodzie to Purpurea Nana. Tylko zima jest jej słabą stroną.Jest kompaktowa, ma ładne liście, interesująco się przebarwia. Pozostałe krzewuszki są atrakcyjne tylko w porze kwitnienia (pod warunkiem, ze mają sporo wilgoci). Poza tym okresem to nieciekawe ciemnozielone krzaczory. Ich liście nie przebarwiają się jesienią.
Do Twojej koncepcji ogrodu krzewuszka zdecydowanie nie pasuje. Spróbuj, może wymienią Ci na coś, co będzie pasować. Tuje Danica albo kosodrzewina Pumilo.

PS. W ogrodach mniej formalnych (czyli innych niż Twój ) akceptuję jeszcze odmianę Variegata.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ren133 19:41, 01 wrz 2017

Johanka77 napisał(a)

To jak masz takie układy to jeszcze powiedz żeby do Zduńskiej Woli tez ten drogocenny towar dostarczali
kami 19:49, 01 wrz 2017

Jutro będę oceniała stan Biedry :] oby informacja już dotarła bo pewnie będzie szturm na art. szkolne to mnie zadepczą gdy będę wybierała przy wyjściu.
Johanka77 20:17, 01 wrz 2017

Aż takiej mocy nie mam
kami 17:19, 02 wrz 2017

He he jednak moc podziałała :]
Kupiłam dziś czosnek w zasadzie 3 paczki white giant cebula 24+ pakowane po 2 cebule, 4paczki gladiator/mt everest jakaś mieszanka nie pisze ile którego 18/20 po 3 cebule, 2 paczki krzyśki 12+? sztuk 10 w paczce i jestem biedniejsza ale zadowolona.

Dopatrzyłam się też gladiatorów chyba 18/20 2 cebule, giganteum 2 cebule niestety ich jakość spowodowała, że zrezygnowałam z zakupu.
Wszystkie powyższe po 7,99zł

Były też mieszanki kolorystycznych cebul w kartonikach, pudełkach.
W końcu coś i do mnie dojechało tylko myk polegał na tym, że w jednej się obłowiłam , w drugiej wzięłam paczkę krzyśków a w kolejnych dwóch biedronkach nie było ani jednego czosnka.
W kolejce też postałam....
Więc teraz życzę udanej soboty

babka 22:27, 02 wrz 2017

No niestety B tak mają, że bałagan i nie tylko towarowy. Ja w naiwności swej sądziłam, ze opis "cebulki kwiatów wiosennych" za ok 4zł tyczy się czosnków (innych cebulowych nie było) Nagłabałam ile się dało a przy kasie złapałam karpia
Jednak po krótkim namyśle zapakowałam wszystko do torby i mam teraz co sadzić
Johanka77 22:54, 02 wrz 2017

babka napisał(a)
No niestety B tak mają, że bałagan i nie tylko towarowy. Ja w naiwności swej sądziłam, ze opis "cebulki kwiatów wiosennych" za ok 4zł tyczy się czosnków (innych cebulowych nie było) Nagłabałam ile się dało a przy kasie złapałam karpia
Jednak po krótkim namyśle zapakowałam wszystko do torby i mam teraz co sadzić

No cóż... czosnki to luksus
Ja tam 9,99 płaciłam tydzień temu.
Znaczy ze teraz potaniały.