Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 19:42, 01 wrz 2017

nawigatorka napisał(a)
Angeliko nabijamy Ci stron tymi dyskusjami. Może lepiej wrócić do tulipanów

Asiu na moim wątku nie ma przykazu/zakazu tematów, na które można czy nie można dyskutować
Gintura 19:44, 01 wrz 2017

AngelikaX napisał(a)

Ogród to nie apteka żeby z linijką biegać, raczej na oko sadziłam niż na centymetry ale jak mam sprecyzować to pewnie odległość między rzędami była podobna jak między cebulami czyli jakieś 10cm

Działasz już z sadzeniem?

Pozdrawiam

jeszcze nie zaczęłam ale jeśli pogoda pozwoli zacznę w niedzielę, Mam do posadzenia 200 krokusów, 300 tulipanów i z 50 narcyzów trochę się zejdzie. Pierwszy raz będę sadzić takie ilości i trochę przerażona jestem.
AngelikaX 19:46, 01 wrz 2017

nawigatorka napisał(a)
wlasnie dlaczego zatem uważać ze posiadanie twardej wody jest standardem i prawda jedyna?
Napisałam ze ja nie używam takich wynalazków bo nie widze potrzeby. A nie ze zakazuje jej innym.
Usłyszałam za to ze żyje w błędnej teori zabawne

Dodam, że raczej prawie pewne, że przy własnym ujęciu wody twarda woda nie występuje - to raczej przypadłość "miejskiej" wody oczywiście nie wszędzie

ps. Ode mnie chyba też nie usłyszałaś...
AngelikaX 19:56, 01 wrz 2017

ren133 napisał(a)

A to taki bezobsługowy sprzęt?
Myślalam ze może zalatwiłby raz na zawsze sprawę zapychajacego się co jakiś czas zlewu ... zaraz sprawdzę ile taki bajer kosztuje

To znaczy mam 8 lat i tfu tfu nic się nie popsuło... trzeba uważać co do niego ląduje - raz tylko wylałam do zlewu wodę z odkurzacza z groszówką (której nie zauważyłam) dostałą się do młynka... eM napocił się aby wyjąć i od tego czasu odkurzacz opróżniam do wc

Co do zatykania... zależy tez jak go używasz...
AngelikaX 19:58, 01 wrz 2017

Magleska napisał(a)
Ale fajna dyskusja pomimo ,że nie ogrodowa o tym zmiękczaczu muszę doczytać koniecznie młynek posiadam i bardzo lubię a okien nienawidzę myć mam myjkę karczera ,ale tylko do kabin używam ,jakoś okien nie umiem myć nią nad suszarką też się zastanawiam ,bo ze mnie gadżeciara jest hi hi

Suszara też mnie kusi... poczekam jeszcze trochę
AngelikaX 20:02, 01 wrz 2017

Gintura napisał(a)

jeszcze nie zaczęłam ale jeśli pogoda pozwoli zacznę w niedzielę, Mam do posadzenia 200 krokusów, 300 tulipanów i z 50 narcyzów trochę się zejdzie. Pierwszy raz będę sadzić takie ilości i trochę przerażona jestem.

Jesień długa... dasz radę... jednego roku w grudniu nawet sadziłam, bo ciepło było a promocje kusiły, ojjjj kusiły

Nie dopisałam Ci jak sadziłam... sposób raczej nie godny naśladowania - popsutą łyżką do lodów
Gintura 20:12, 01 wrz 2017

AngelikaX napisał(a)

Jesień długa... dasz radę... jednego roku w grudniu nawet sadziłam, bo ciepło było a promocje kusiły, ojjjj kusiły

Nie dopisałam Ci jak sadziłam... sposób raczej nie godny naśladowania - popsutą łyżką do lodów

ooo na to bym nie wpadła, oryginalnie.
AngelikaX 20:18, 01 wrz 2017

Dość przyjemnie się sadziło, ale przy kilkuset cebulach nic z tej gałki nie zostało, a na konkretną wyglądała

Co do sadzenia czy w dół czy sadzarką to zależy co - krokusy to wiadomo w dziurę lepiej, bo bawić się z taką drobnicą to bez sensu, ale jak chcesz stworzyć regularne rzędy tulipanów to chyba sadzarką lepiej lub sadzarko podobnym sprzętem z kolei jak chcesz dać tylko plamy tulipanów gdzie nie gdzie to lepsza łopata w użyciu... ja tak robię...

ps. jak ktoś ma inne zdanie proszę mnie poprawić

nawigatorka 20:30, 01 wrz 2017

Nie od Ciebie
Gintura 20:39, 01 wrz 2017

AngelikaX napisał(a)
Dość przyjemnie się sadziło, ale przy kilkuset cebulach nic z tej gałki nie zostało, a na konkretną wyglądała

Co do sadzenia czy w dół czy sadzarką to zależy co - krokusy to wiadomo w dziurę lepiej, bo bawić się z taką drobnicą to bez sensu, ale jak chcesz stworzyć regularne rzędy tulipanów to chyba sadzarką lepiej lub sadzarko podobnym sprzętem z kolei jak chcesz dać tylko plamy tulipanów gdzie nie gdzie to lepsza łopata w użyciu... ja tak robię...

ps. jak ktoś ma inne zdanie proszę mnie poprawić

dzięki będę kombinować, zacznę od narcyzów bo one najwcześniej powinny być posadzone no i najmniej ich mam. Może się wprawię.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies