Ania Dziękuję Kochana coraz lepiej -jeszcze dren mi przeszkadza ...
odwyk jest niesamowicie trudny -muszę sama sobie do rozumu przemawiać -i dlatego kombinuję z drobnymi pracami
zrobię Ci fotke w moim domku ogrodnika -chociaż już Ula wstawiła częściową.
w garażu mam też paletę przywierconą do ściany i tam wkładam różne łopaty itp
ale często po prostu opieram wszystko o ścianę zanim nie umyję ( czasem długo to trwa )
Mirka To jest róża Red Piano chyba -najczęściej fotografowana u mnie ,jak zakwitnie -dość mocno ją przycięłam ,żeby własnie nie była za wysoka
w pojemnikach mam plumkawki solarne
plumka sobie woda w nich -miałam ,to trochę inaczej zrobić ,ale brak mi narazie ładnej szerokiej donicy -jak znajdę ,to pozmieniam
Gosia Jak do mnie przyjedziesz ,to zobaczysz ,że drzewa mam właśnie tak sadzone ,że maja zasłaniać tam ,gdzie chcę -a na wprost nic mi gór nie zasłoni-no chyba ,że się mi ktoś wybuduje za płotem
Czuję się w miarę ok -jeszcze mnie klata boli ,ale to normalne po takiej operacji
i najgorzej ,że dalej mam dren -jeszcze do 16 -on mi najbardziej dokucza
Zuza a ja właśnie zamierzam coś przy moim warzywniku pocudować -naoglądałam się wczoraj różnych inspiracji i będę kombinować z tego co mi się plącze po ogrodzie
to ta lepsza strona warzywnika -pod ścianą burdello ,więc nie focone
na fotkach dopiero widzę ,jak krzywo ułożyłam płyty w szklarni haha -poprawię na jesień
Lidka Dziękuję Kochana
Miło mi czytać takie pochwały ,chociaż tak szczerze ,to na nie nie zasługuję robię po prostu w miarę ładne zdjęcia ( samochwała )
Jola dziękuję Kochana
wiesz jak to jest -człek wiecznie niezadowolony z siebie -zawsze można być bardziej ogarniętym i mieć lepiej zrobione w ogrodzie -uwierz po tych 3 tygodniach chwasty urosły niesamowicie i trochę mnie to wkurza -więc zajmuję łeb innymi pracami
Iwonka o jak dobrze to rozumiem ,bo też tak mam -forum powoduje to ,że zajmuję głowę ,ale faktycznie czasem nie potrafię wykrzesać z siebie jakiś myśli ,żeby przelać to na sensowny wpis
Ciemierniki też pokochałam -mam ich już sporo -najwięcej zwykłych białych -mam nadzieję ,że będą mi się siać
Buziaki
Moje tulipanowo bardzo ubogie w porównaniu do Twoich i też wiele jest samych liściorów
ale.....żeby w pełni podziwiać ,to musiałabym mieć ogarnięte to
Jak patrzy się z dalsza ,to fakt -chwastów nie widać ,ale z bliska niestety zarasta w szybkim tempie
więc wiesz -na fotkach dużo lepiej wygląda niż na żywo -narazie niestety muszę się oszczędzać ,więc zbyt szybko sobie z tym nie poradzę
Sylwia Kwitną te najwcześniejsze rodki ( nazw nie znam )
Popierdółki lubię -przez ten wolny czas teraz chodzę i wymyślam ,co by tu pozmieniać
teraz zakwitł taki
jabłonki ozdobne zaraz przekwitną
Dzień dobry.
Wolne mam
youpii!!!
Poranna kawka w przedogródku.
Jade po paczki i ocet.
Na pierwszy ogień pójdą okna, potem obiad a popołudnie do nocki w ogródku. W planie plewienie, szukanie miejsca dla magnolki wywalenie miskantów z przedogródka oraz jednej podgniłej rozplenicy z platanowej.
Duże trawy zostaną w zasadzie głównie na basenowej.