Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w mieście-ogrodzie 12:40, 22 maj 2019

Do góry
Kali i Kazimierz Odnowiciel
Ogród w mieście-ogrodzie 12:39, 22 maj 2019

Do góry
Kabarett
Ogrodowy song 12:38, 22 maj 2019

Do góry
DARCEY BUSSELL.
Popatrzcie, jaka piękność mi zakwitła
3 tygodnie temu przywiózł kurier i już pokazała swoje wdzięki .Oprócz urody ma piękny zapach.

Ogród w mieście-ogrodzie 12:38, 22 maj 2019

Do góry
MartaKozak napisał(a)
Wow, co za kolory!
Widac ze nie spaliles nawozami

Chyba się udało

Hachmann's Charmant
Słoneczny Ogród 12:37, 22 maj 2019

Do góry
A to dziecko ukorzenione kilka lat temu z mojego już 11letniego różanecznika.

Dziecko to dostało bliźniaka do towarzystwa, ale bliźniak po macoszemu dwa lata czwalał się w donicy z kąta w kąt.

Zielony zakątek z Antonówką 12:35, 22 maj 2019

Do góry

Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:32, 22 maj 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
No to na szybko - klonik przyjechał do domu . Załapał się na części fot.
Zrobiłam też na szybko bardziej poglądowe foty tej części ogrodu, z różnych miejsc, mało artystyczne i słabej jakości, bo niemal w deszczu ale pokazujące jak to wygląda. Nie patrzymy na trawnik, jest po wertykulacji i chyba za słabo go nawiozłam.
Liczę na Wasze sugestie .
Widok z góry - specjalnie przytargałam na taras drabinę . Widac gdzie sie kończy taras i widac donicę z karaganą.

Tu widać jak idzie rabata od donicy i widać klonika. Tu chciałam wypłycić ten łuk od donicy do szałwi za danicą. Od donicy do tej szałwii jest 5.8m.

A tu widać drugą stronę. Pomiędzy tarasem a donicą jest dokładnie 3m.

No klonik wybrałaś, doczytałam uff. Bardzo dobry wybór, ciekawa byłam czytając ten triller ogrodowy na co padnie Ja ostatnio choruje na klony wszelakie i juz mamy wybrany wielki egzemplarz klona japońskiego Bloodgood i jestem w nim zakochana ale to zakup na czerwiec bo kasa się skończyła
Kształt trawnik bardzo ładny, ja bym jakoś go specjalnie nie zmieniała.
Umarłam czytając, że drabina na tarasie wylądowała, żeby fotę zrobić. KAsiu chciałabym Cię w tej akcji zobaczyć eheheh

Johanka77 napisał(a)
To jest piękno ogrodowiska... chciała Baba posadzić krzaka, a przerobiła pół ogrodu

DOKŁADNIE TAK!!!! U mnie tak zawsze się kończy ale Kasi chyba zależy na trawie, więc już jej nie nękajmy
Słoneczny Ogród 12:31, 22 maj 2019

Do góry
Powojnik z różanecznikiem.

Zielony zakątek z Antonówką 12:30, 22 maj 2019

Do góry

Słoneczny Ogród 12:29, 22 maj 2019

Do góry
Powojnik Miss Bateman

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:27, 22 maj 2019

Do góry
frezja napisał(a)
Irenko, jak Twoje pęcherznice ? U mnie dziwna z nimi sytuacja..jedna kupiona w tym czasie, jak Twoje i nie zawiązuje już drugi rok kwiatów; natomiast dokupiona wiosną ma już piękne pąki. O co chodzi? rosną blisko siebie.

Zastanawiam się teraz, kiedy ją cięłam...czyżbym zaszkodziła, sama już nie wiem

U mnie Ewo super. Rosną w donicy nieokrywanej, poza cięciem nic nie robię, wszystkie w pąkach. Myślę sobie, że musiałaś przyciąć w złym terminie, innej opcji nie ma po kwitnieniu cięcie, wtedy nawet, co 2 tygodnie jak formujesz, minimalne cięcie i tak kwitną. Mówię to ze swojego doświadczenia.
posiała się metka
to fajny rodek, zaczyna lawendowo i bieleje, to odmiana łatwiejsza, mniej wymagań, chyba tylko takie powinnam mieć, szybko rośnie, ale coś je podżera...sprawdziłam, nie opuchlaki, tylko maleńkie slimaki w skorupce, cisom też młode przyrosty wcinają

na gruzowisku rabata i tam bodziszki korzeniaste, sprawdza się to, no i cisy i laurowiśnie, a bluszcz, to już wszędzie sobie rządzi

klony tu też fajne
ale niby coś już na stałe zrobione, a rośliny robią niespodziankę i stale coś do zmiany, poprawki
może o to chodzi w tym wszystkim

Zielony zakątek z Antonówką 12:24, 22 maj 2019

Do góry

Zielony zakątek z Antonówką 12:18, 22 maj 2019

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:15, 22 maj 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Iruś, zaglądam, podziwiam i gratuluję odwiedzin! Kto jak nie TY! Brawo!

Haniu, serdeczne dzięki
Jak już jako tako doszliśmy do ładu w tym ogrodzie, łącząc stare z nowym, uporawszy się z budowlami, bałaganem, to może i warto pokazać ten ogród, co 2 szaleńców może dokonać własną pracą, przy ograniczonych środkach.No i wiesz, że ja byłam też do niczego w pewnym okresie. Więc wtedy mało, co się liczyło, oprócz mnie.

a kolkwicja chińska od Bogdzi zrobiła się ogromna, już od 2 lat ma cięcie;
pszczoły, bąki i ptaki mają w niej raj
teraz słonko potrzebne, aby całą urodę pokazała

Percy Wiesman są cudne

ale Blue Peter też
biorąc pod uwagę pogodę, niszczenie przez psy i brak czasu, to i tak wszystkie rodki żyją i kwitną, żadnego nie straciłam w ciągu tych 7 lat

Słoneczny Ogród 12:13, 22 maj 2019

Do góry
Piękna pogoda więc żal siedzieć w internecie.
Na nudę nie narzekam, aż nie mam kiedy fotek wstawić, no ale ile wkleję tyle wkleję.

W następnej kolejności będę was odwiedzać.

Przed wejściem.

Ogród w mieście-ogrodzie 12:07, 22 maj 2019

Do góry
Germania i Hoppy
Ogród Kamila 12:05, 22 maj 2019

Do góry
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:03, 22 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

To prawda chocbym kazda rosline focila z. Kazdej strony nigdy fota nawet film nie odda rzeczywistosci.
Moj tez ma prawie 7 lat oczywiscie nie caly. Czesc byla wczesniej ale w od 2013 r zmienil sie nie do poznania, ile juz podcielam krzakow, drzew.
Mamy prawie taki sam areal u mnie troche luzniej, ale tez zaczyna sie robic wszystkiego duzo.

W sobote przyjechalam na dzialke i chodzilam przez 1,5 godziny ogladajac prawie kazdy krzak i rosliny. Tu chwast tam chwast chodze i wyrywam robie przystanek aby zrobic fotke, aby sie napatrzec jak ladnie.
To jest spacer.

Milus wierze, ze masz piekny ogrod. Tyle fot przeciez te rosliny musza gdzies rosnac. Poutykane, ale wszystko pieknie pasuje. A po drugie co zrobic jak czlowiek zachlanny. W ogrodzie jest bardzo wazny klimat a u ciebie z fot to widac. Co z tego, ze nasadzisz wszystkiego narobisz fontann, oczek, kaskad, skalniakow jak nie bedzie klimatu no wiesz musi miec to cos co zaciekawi ogladajacego i dobrze sie czuje w danym miejscu.

Oj rozpisalam sie, ale tak mam

Przed chwila przeszla u nas druga burza, lunie i po 15 minutach po wszystki jest bardzo cieplo.

Pozdrawiam

No właśnie, zwłaszcza jak się ma dużo roślin i każdą chce się pokazać.
Mój ogród ma 22 lata, najnowsze zmiany w sumie 7 lat.
U ciebie luźniej, bo na razie młodsze wszystko, za 10 lat, to już będzie inny ogród. Ja też chodzę i oglądam i najwięcej czasu wtedy zmitrężę; robię, ja ty Elu. I u nas była burza i ulewy, dziś też, dopiero teraz wiatr i przestało padać, właśnie z Wrocka wróciłam. Dzięki serdeczne.

ścianę znowu trzeba malować, jak podlewałam, stale ją moczyłam
i tak stale coś

moje 22- letnie róże, większość róż mam starych, nowych nie kupuję, chyba że coś mnie najdzie i znowu coś sobie rozmnożę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:57, 22 maj 2019

Do góry
Seslerie są cuuuuuudne
Sesleria heufleriana

...uDany ogród 11:52, 22 maj 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Madziu dziękuję za pocieszenie
Maj jest cudny, aż nie mogę tchu złapać jak wchodzę do ogrodu, jest pięknie
Prognozy są straszne, u nas ma być 10 stopni i deszcz jeszcze dobre dwa tygodnie....lata nie widać. Jak tak dalej pójdzie wszystko zgnije...

no nawet nie strasz jak bedzie lało dwa tygodnie to te rośliny co mam po zlaniu( czyli cały sad, jagodnik i dwie rabaty liliowcowe zgniją
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies