Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:15, 12 wrz 2013

Do góry
polinka napisał(a)
U mnie zimno, ciemno i do domu daleko Wg prognoz dopiero następna środa słoneczna.

A kiedy do Średziny jedziesz po szmaragdy?
Blaski i cienie nowego życia 08:15, 12 wrz 2013

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Chodzi o to,że niektóre rośliny ładnie się prezentują na podniesieniu.
Ula ma dość przestronny ogród i wymyśliłam,żeby usypać łagodne górki z trawą na których będą rosły brzozy.Takie wzniesienia.
Czasem widać to w naturze,gdzieś w okolicach lasów albo w polach.
Rosną w kępach,po dwie albo trzy sztuki.Czasem samotnie.
Te brzozy na pagórkach ładnie przesłaniałyby ten kompostownik.
W dodatku byłoby to bardzo naturalne,niewymuszone.

Dziękuje Basiu za wytłumaczenie. Szukam inspiracji na zakątek brzózkowy i zaintrygowałyście mnie tymi górkami Będę szukać w lesie podpowiedzi
Kwiatowy ogródek Monteverde 08:12, 12 wrz 2013

Do góry
Szaleństwo różane u Ciebie Codziennie zachwycam się Twoimi kwiatuchami
Pozdrawiam cieplutko.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:08, 12 wrz 2013

Do góry
U mnie zimno, ciemno i do domu daleko Wg prognoz dopiero następna środa słoneczna.
Moja codzienność - ogród Oli 08:03, 12 wrz 2013

Do góry
Podpisuje się pod Borbetką-energiczne zdjęcie z rybkami. Ogród pięknie kolorowy, pstryki śliczne, masz talent Olu do fotografii
Pozdrawiam cieplutko.
Blaski i cienie nowego życia 07:45, 12 wrz 2013

Do góry
Czy ja mogę wiedzieć jakie górki pod brzózki??
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 07:18, 12 wrz 2013

Do góry
U mnie podobnie, mam pomysł na przesadzenie części roślin ale brak kasy na nowe nabytki Muszę uzbroić się w cierpliwość i czekać na wiosnę...A ja w gorącej wodzie kąpana i już bym chciała zmiany
Uściski przesyłam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:10, 12 wrz 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

Ależ oczywiście....cudnie się rozrósł....a właściwie rozrosły....chwaściory
Zaniedbałam go kompletnie. Do zimy chyba się nie ogarnę, więc nie ma za bardzo czego pokazywać

Aga pewnie jest co pokazywać, tylko skromna dziewczyna z Ciebie Wiesz jak ja uwielbiam tą Twoją soczystą zieleń A teraz po deszczu to dopiero musi być u Ciebie spektakl intensywności
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:09, 12 wrz 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Róże z miskantami - oł jeeee - ufffielbiam to połączenie . Polinko - byłam dzisiaj w Obi - traw i hortek zatrzęsienie!!! Piękne, olbrzymie, dorodne - nawet carex beatles mieli - ale cenyyyyyy od razu popsułam sobie humor i nic nie kupiłam.... Zbieram na szklarenkę

Niestety ja sobie też takimi wyprawami psuje nastrój A do tego skończyły się złotóweczki na ogród i chyba lepiej będzie jak nigdzie nie będę jeżdziła, po co się denerwować Jeszcze tylko 5 smaragdów w tym roku nabędę i czekam na wiosnę
Ogród Tosi 07:06, 12 wrz 2013

Do góry
Tosiu ślicznie u Ciebie, kolorowo,jesiennie i przepięknie Chopinki kwitną
Ściskam porannie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 00:04, 12 wrz 2013

Do góry
polinka napisał(a)

Byłam w sobotę i tylko humor sobie popsułam na weekend Moich smaragdów już nie mieli, podobno jakiś nalot był na thujki i wszystko wykupione Muszę poczekać na nową dostawę. Tylko nie wiem czy moja cierpliwość jest aż tak duuża i wytrzymam. Muszę się zorientować jakie ceny u Marszałaka.
Nabytków trawowych jak i innych też brak
Jak będziesz mieć chwilę czasu to wrzuć fotki swojego wrześniowego ogrodu-pewnie cudnie się rozrósł

Ależ oczywiście....cudnie się rozrósł....a właściwie rozrosły....chwaściory
Zaniedbałam go kompletnie. Do zimy chyba się nie ogarnę, więc nie ma za bardzo czego pokazywać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:14, 11 wrz 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)
wpadam w przelocie i macham
Byłaś w Średzinie?
Jakieś nowe nabytki trawowe? U mnie anabelki x3

Byłam w sobotę i tylko humor sobie popsułam na weekend Moich smaragdów już nie mieli, podobno jakiś nalot był na thujki i wszystko wykupione Muszę poczekać na nową dostawę. Tylko nie wiem czy moja cierpliwość jest aż tak duuża i wytrzymam. Muszę się zorientować jakie ceny u Marszałaka.
Nabytków trawowych jak i innych też brak
Jak będziesz mieć chwilę czasu to wrzuć fotki swojego wrześniowego ogrodu-pewnie cudnie się rozrósł
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:08, 11 wrz 2013

Do góry
dyha napisał(a)
Witam i dziękuję za odpowiedzi, a nawet za podpowiedzi. Już od dłuższego czasu czytam o tej porzeczce. Po Waszych wiadomościach jednak jeszcze sie zastanowię. Mam wymieniać w pewnym centrum katalpy na inne roślinki - jeśli więc będą mieli porzeczkę to wezmę na próbę kilka krzaczków. Nigdy nie biorę jednego. Poza tym, porzeczki raczej łatwo się rozmnożą i będę mógł je posadzić ala-żywopłotek, bo takie były moje zamierzenia. Pozdrawiam Was cieplutko

Trzeba próbować i mieć nadzieje, że się uda W ogrodzie wszystko może się zdarzyć
A może i ja skuszę się na krzew porzeczkowy skoro tak pięknie kwitnie jak Borbetka pisze?
Pozdrawiam porzeczkowych myślicieli
Leśne Wzgórze 08:19, 11 wrz 2013

Do góry
Zakupy konkretne, teraz tylko posadzić i będzie kwitnąco Kompozycja jesienna bardzo ładna, rozplenica idealnie tak wygląda
Pozdrawiam cieplutko
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:59, 11 wrz 2013

Do góry
polinka napisał(a)

Heniu a może tak jak Borbetka pisze-miejsce u niej nieodpowiednie i dlatego była problematyczna?

Z tego co pamiętam, to rosła i owszem, ale w ciągu 5 lat raz zakwitła, a kupiłam ją właśnie dla kwiatów. Zauroczyłam się tym krzewem, bo go widziałam przejeżdżając ulicą we wsi w pewnym ogrodzie. Była ogromna, taka różowa i długo kwitła, dlatego ją posadziłam. Warto mimo wszystko sprawdzić jej wymagania. Na pewno nie chorowała i nic ją nie żarło, a liście miała niezwykle ozdobne. Tak było, więc może nie trzeba spisywać ją na straty .
Ogród do kwadratu 07:32, 11 wrz 2013

Do góry
Kochana u Ciebie to dopiero pięknie wygląda limka z gracilimuskami Jest cuudnie, zjawiskowo i tak lekko z tymi olbrzymami
Pozdrawiam porannie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:27, 11 wrz 2013

Do góry
JoannA napisał(a)
Pozachwycałam się wrzosami, piękną Limką i biegnę do pracy.
Pozdrawiam porannie
Ps. Prowizorka jesienna bardzo, bardzo mi się podoba

Joanko witam serdecznie w moim małym ogródeczku i dziękuję za pochwały
Szybko upływających godzin w pracy i spokojnej środy życzę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:24, 11 wrz 2013

Do góry
Agnieszko i Mathildis gracilimuski i limka to najlepsze połączenie w moim ogrodzie, jest urzekające Ale nawet same miskanty są bombowe. W następnym roku dojdą do nich jeszcze róże.
Wielkie buziaki dla Was
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:17, 11 wrz 2013

Do góry
dyha napisał(a)
Witam - a ja znowu naczytałem się o tej porzeczce wiele pochwał. Nie ma jednak jak to doświadczenie. Dziękuję za kolejne nauki z życia wzięte. Czyli sobie należy ją odpuścić, jeśli jest "wybredna". Pozdrawiam cieplutko

Heniu a może tak jak Borbetka pisze-miejsce u niej nieodpowiednie i dlatego była problematyczna?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:14, 11 wrz 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Ja mam dużo zimozielonych, ale iglaków. Jakoś tak wyszło i od 11 lat stopniowo zostają tylko te, które mi się podobają. Cięte wyglądają schludnie, ale jest z tym trochę pracy wydaje mi się, że jednak mniej niż z typowymi liściastymi do cięcia. Miałam porzeczkę krwistą, jeśli o nią chodzi powyżej, ale chyba miała nieodpowiednie stanowisko. Wycięłam .

Zimozielone to podstawa w ogrodzie, czym byśmy się zachwycali zimą? Uwielbiam iglaki obsypane śniegiem...U mnie na razie same małe smaragdy to ciąć nie muszę, ale wiele bym oddała za większy ogród z dużymi drzewami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies