U mnie podobnie, mam pomysł na przesadzenie części roślin ale brak kasy na nowe nabytki Muszę uzbroić się w cierpliwość i czekać na wiosnę...A ja w gorącej wodzie kąpana i już bym chciała zmiany
Uściski przesyłam
Aga pewnie jest co pokazywać, tylko skromna dziewczyna z Ciebie Wiesz jak ja uwielbiam tą Twoją soczystą zieleń A teraz po deszczu to dopiero musi być u Ciebie spektakl intensywności
Niestety ja sobie też takimi wyprawami psuje nastrój A do tego skończyły się złotóweczki na ogród i chyba lepiej będzie jak nigdzie nie będę jeżdziła, po co się denerwować Jeszcze tylko 5 smaragdów w tym roku nabędę i czekam na wiosnę
Ależ oczywiście....cudnie się rozrósł....a właściwie rozrosły....chwaściory
Zaniedbałam go kompletnie. Do zimy chyba się nie ogarnę, więc nie ma za bardzo czego pokazywać
Byłam w sobotę i tylko humor sobie popsułam na weekend Moich smaragdów już nie mieli, podobno jakiś nalot był na thujki i wszystko wykupione Muszę poczekać na nową dostawę. Tylko nie wiem czy moja cierpliwość jest aż tak duuża i wytrzymam. Muszę się zorientować jakie ceny u Marszałaka.
Nabytków trawowych jak i innych też brak
Jak będziesz mieć chwilę czasu to wrzuć fotki swojego wrześniowego ogrodu-pewnie cudnie się rozrósł
Trzeba próbować i mieć nadzieje, że się uda W ogrodzie wszystko może się zdarzyć
A może i ja skuszę się na krzew porzeczkowy skoro tak pięknie kwitnie jak Borbetka pisze?
Pozdrawiam porzeczkowych myślicieli
Z tego co pamiętam, to rosła i owszem, ale w ciągu 5 lat raz zakwitła, a kupiłam ją właśnie dla kwiatów. Zauroczyłam się tym krzewem, bo go widziałam przejeżdżając ulicą we wsi w pewnym ogrodzie. Była ogromna, taka różowa i długo kwitła, dlatego ją posadziłam. Warto mimo wszystko sprawdzić jej wymagania. Na pewno nie chorowała i nic ją nie żarło, a liście miała niezwykle ozdobne. Tak było, więc może nie trzeba spisywać ją na straty .
Agnieszko i Mathildis gracilimuski i limka to najlepsze połączenie w moim ogrodzie, jest urzekające Ale nawet same miskanty są bombowe. W następnym roku dojdą do nich jeszcze róże.
Wielkie buziaki dla Was
Zimozielone to podstawa w ogrodzie, czym byśmy się zachwycali zimą? Uwielbiam iglaki obsypane śniegiem...U mnie na razie same małe smaragdy to ciąć nie muszę, ale wiele bym oddała za większy ogród z dużymi drzewami