Macham Madżenko cieplutko, choć słoneczka u nas niet
Sebku moje szafirki rosna za bergeniami i w carexach frosted curls, liści ani jesienią ani w czasie zasychania nie widać a wiosną jest nieeebiesko. W tym roku dosadzę w środek skarpet bukszpanowych. Aby był efekt trzeba posadzić kilkaset. W Lidlu kupiłam po 14 gr a w janinie po 16 gr. Wiosna będę miała łącznie z ubiegłorocznymi ok 500 szt.
takie połączenie tulipów z szafirkami planuje w kulkach bukszpanowych
od kiedy wstałam w te cebulkowe inspiracje się wgapiam ... donice ... u mnie chyba tylko donice w różnych kombinacjach bo za mało mam areału by znieść potem zasychające liście ... no i powalają mnie te białe ... i to bardzo niebezpieczne bo od tygodnia walczymy z tym jak "opitolić" ścianę garażu ... była koncepcja drewniana ... była koncepcja betonu ... a teraz pojawiła się koncepcja biała ... Madżen i jak żyć )))) ... i co w tych białych jest z narcyzami ???
Połączenia z tulipanami https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/413-tulipany-w-duetach
Madżen, one się namnażają, więc nie wiadomo czy nie bedziesz miała i 700 Mi te listki nie przeszkadazją. A w takich ilościach dają obłędne efekty.
wydaje mi się że na rabatach gdzie dużo innych roślin ciężko stworzyć pasy i koła z cebulowych...
U mnie też jest ich dużo Na samym froncie ze 150 Będę myśleć Jeszcze do L. trzeba zajechać