Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

17:21, 20 wrz 2013
Margarete napisał(a)

Mam kilka sztuk na rabacie ze żwirkiem... ale chyba innego gatunku niz ten co na twojej fotce

Ten rojnik to rojnik olbrzymi,dorosłe rozety są wielkości dłoni
Zielona 23:54, 20 wrz 2013

Z rewizytą i pozdrowieniami jestem I czytam! Tyle stron naprodukowałaś, że trochę mi zajmie
Madzenka 10:42, 21 wrz 2013

Małgosiu czekamy na Twoje fotki zmieniasz, zmieniasz a ja jestem ciekawa efektów
Bogdzia 13:28, 22 wrz 2013

Gratulacje z okazji seteczki.Różyczka ze wspólnych zakupów dla Ciebie.

Margarete 23:32, 22 wrz 2013

Zielona napisał(a)
Z rewizytą i pozdrowieniami jestem I czytam! Tyle stron naprodukowałaś, że trochę mi zajmie

Witam w soim wątku i pozdrawiam

Margarete 23:40, 22 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Małgosiu czekamy na Twoje fotki zmieniasz, zmieniasz a ja jestem ciekawa efektów

Marzenko, jeszcze nie ma czego pokazywać, na razie po drugiej stronie ogrodu zdejmuję darń, przygotowałam już połowę rabaty, przekopoałam z kompostemi posadziłam liliowce. To jest fragment ogrodu wzdłuz ogrodzenia od sąsiad z niskim murkiem i panelami z metalowej kraty. Nie bedę robić ekranu z cisów czy thuji bo zabrałyby mi zbyt duzo miejsca. U sąsiada jest ładny ogród z wysokimi krzewami wieć one tworż juz tło dla moich nasadzeń.Dosadzę jeszcze wysokie odmiany jeżówek i świecznice a poza tym będę wkopywac tam wiosenne rosliny cebulowe, bo liliowce potem zakryją ich żółknące liście. Ale nie kupiłam jeszce kory wiec rabata wygląda nieciekawie, nie do pokazania, niektóre liście liliowców są żółte ale celowo ich ne obcięłam, żeby stanowiły dodatkową warstwę ochronną przed mrozem w pierwszy roku po posadzeniu zanim sie dobrze ukorzenią. Wiosną i latem będę chwalic sie fotkami z tej rabty na pewno ...
Margarete 23:43, 22 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)
Gratulacje z okazji seteczki.Różyczka ze wspólnych zakupów dla Ciebie.

Witaj Bogdziu, miło mi że do mnie wpadłaś. Za gratulacje i Chippendelkę bardzo dziekuje. Moja tez rośnie i ma nowe kwiaty ale są one malutkie, tw większe z którymi kupiłyśmy nasze egzemplarze już przekwitły a kolejne sa dużo mniejsze...mam nadzieję że to po pierwsze szok dla rośliny - bo znalazła sie w nowym miejscu a po drugie to są kwiaty z powtórnego, późnego i już prawie jesiennego keitnienia i w przyszłym roku ta róż znów zachwyci mnie pięknymi, pełnymi, dużymi kwiatami.
Margarete 02:07, 23 wrz 2013

Ja to nie mogę chodzic na żadne giełdy ani do żadnych centrów ogrodniczych, podjechałama dzis na chwilke pod hale sportowa i miałam tylko rozejrzeć się w cenach bukszpanów i hortensji vanili...cos tam... wiecie których a ja owszem orientacje zrobiłam ale całkiem niechcący i przy okazji kupiłam :
- pomaranczowe pełne tulpiany peoniowe
- czosnki białe
- krokusy żólte w paski
- krokusy niebiesko-białe w paski (zaraziłam sie nimi u Ani Art)
- świecznicę( pan miał 2 sztuki ale nie kupiłam a jak wróciłam do niego to została tylko jedna, może jeszcze gdzies dokupie sobie)
- 2 jezówki hot papya i 2 southern belle na nowa rabate

I jak tu żyć z takim ogrodomaniactwem.......

JoannA 06:53, 23 wrz 2013

Małgosiu, gratulacje z okazji piewszej 100-ki
pozdrawiam serdecznie
polinka 07:20, 23 wrz 2013

Z tymi wypadami na orientację cenową to chyba zawsze tak jest Ja już przestałam urządzać takie wycieczki bo zawsze na coś się skuszę a póżniej zastanawianie się gdzie to posadzić Ale co innego z cebulowymi, to się zawsze gdzieś wciśnie
Gratki na 100