Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Mala_Mi 08:30, 23 wrz 2013

Lecę też natrzepać ci stronek...ha, ha, ha......

A ogrodomaniactwem zakupowym się nie przejmuj... od tego sie nie umiera.. tylko trawnika ubywa

Zakupy fajne..... Będziesz zadowolona...

Liliowcami się nie przejmuj... sypnij na karpę korę... ja rok temu przesadzałam końcem października..

I gratki na seteczkę.. bo jak nie mieć cebulowych... masz cały październik na sadzenie... a i w listopadzie jak posadzisz nic sie nie stanie..

ANIA 08:45, 23 wrz 2013

Małgosiu pospacerowałam po twoim ogrodzie. Masz fajne położenie przy lesie. A na działce dużo wysokich drzew. Widać Twój zapał i efekty pracy. A te zakupy cebulowe - poszalałaś. Już wszystkko masz pozasadzane? Widzę, że też udzielasz się towarzysko na Ogrodowisku.
popcorn 14:19, 23 wrz 2013

Małgosiu przegapiłam setkę! Gratulacje!
Moje Grahamki dla Ciebie

Wczoraj przed 9tą przejeżdżałam Al. Politechniki i baardzo chciałam się zatrzymać pod Halą, ale nie miałam czasu i darowałam sobie może w przyszły weekend podjadę? Chociaż nie wiem po co, bo planów zakupowych nie mam, a znowu coś kupię i będę się zastanawiać gdzie wcisnę Cebulowych już mam stosy i nie wiem gdzie je posadzę.. ech

Buziaki!!

A ile chcesz vanilek, ja zamawiałam na alle po 7 zł, nieduże, ale tanie... jak parę sztuk to warto, jak jedna to koszt wysyłki niezbyt niski - 20-25 zł

pozdrawiam!!
Margarete 16:39, 24 wrz 2013

Ojej ja po innych watkach biegam a moich gości nie ma kto na moim watku powitać...

Dziekuje za kwiatki i gratki Aniu asc, Joanno, Popcarol

Aniu z magicznego ogrodu - póki co to jest tylko sam zapał bo efekty to jeszcze ubożuchne w porównaniu z wieloma cudnymi ogrodami tu na O. Ale masz racje, życie towarzyskie na O jest wspaniałe, na pewno i ty tego tu doswiadczysz.
Margarete 16:42, 24 wrz 2013

polinka napisał(a)
Z tymi wypadami na orientację cenową to chyba zawsze tak jest Ja już przestałam urządzać takie wycieczki bo zawsze na coś się skuszę a póżniej zastanawianie się gdzie to posadzić Ale co innego z cebulowymi, to się zawsze gdzieś wciśnie
Gratki na 100

Polinko - witaj, dawno u ciebie nie byłam , musze to nadrobic koniecznie. Dzieki za gratulacje, ja gaduła jestem wiec łatwo mi te 100 stron było natrzepac ..

Wiem, wiem że kazda moja wizyta w centrum ogrodniczym czy na giełdzie owocuje nieplanowanymi zakupami.. ale ten wirus tu na ogrodowisku panuje wsród wzystkich albo prawie wszystkich..
AgnieszkaW 17:00, 24 wrz 2013

Zaglądam Małgosiu, co tam u Ciebie i jak u wszystkich - cebulowe na tapecie Pozdrawiam cieplutko
Debra 18:40, 24 wrz 2013

Margarete napisał(a)

Wiem, wiem że kazda moja wizyta w centrum ogrodniczym czy na giełdzie owocuje nieplanowanymi zakupami.. ale ten wirus tu na ogrodowisku panuje wsród wzystkich albo prawie wszystkich..

Oj wszystkich, wszystkich
Nie da rady wejść do centrum i nic nie kupić.A ogrody mają to do siebie, że zawsze można coś przesadzić, dosadzić zmienić, zamienić

Sto stron, sto roślinek powinno być nowych. Żartuję ale następnych stu szybko życzę
Bogdzia 21:03, 24 wrz 2013

Margarete napisał(a)

Witaj Bogdziu, miło mi że do mnie wpadłaś. Za gratulacje i Chippendelkę bardzo dziekuje. Moja tez rośnie i ma nowe kwiaty ale są one malutkie, tw większe z którymi kupiłyśmy nasze egzemplarze już przekwitły a kolejne sa dużo mniejsze...mam nadzieję że to po pierwsze szok dla rośliny - bo znalazła sie w nowym miejscu a po drugie to są kwiaty z powtórnego, późnego i już prawie jesiennego keitnienia i w przyszłym roku ta róż znów zachwyci mnie pięknymi, pełnymi, dużymi kwiatami.

Noce już zimne to nie ma sie co dziwic że kwiaty mniejsze bo przecież róże lubią ciepło i słoneczko, w następnym roku pokaze na co ją stac.Pozdrawiam Małgoś serdecznie.
Madzenka 22:17, 24 wrz 2013

Malgosiu a ja dalej czekam na fotki
grembosia 22:20, 24 wrz 2013

Fajny ten tema cebulowy, widać, że jeszcze lato się dobrze nie skończyło, a my już oczami wyobraźni widzimy wiosnę.

Kochana, ja do centrum ogrodniczego w ogóle nie zaglądam, bo z torbami bym poszła.
Ale jak to mówią niektórzy na O, nasze ogrody to chyba z gumy są...

Pozdrawiam Małgosię, która zawsze zostawi u mnie taki ciepły komentarz...bardzo to budujące, dziękuję.