Wczorajsze zakupy, pies mi dziś uciekł i wykopał nasadzenie z powojnika i begonii
Biedny powojnik i tak już był złamany, nie mam sił już na tego psa.
Wymyśliłem kompozycje z czarnych surfiń i tunbergi, zobaczymy jak będzie to wyglądać latem
Oj to super Haniu i u mnie przestało padać i wycięłam w końcu wszystkie trzmieliny na pniu i kilka host przesadziłam, w kolejce następne.
Haniu, zgubiłam nazwy, były metki i wywiało
Ale od wczoraj cały czas leje i leje, strugi deszczu, nie wiem, co na ogrodzie....
Patrycja warto, jednak widziałem że miałaś okazję podziwiać inna wisterię
Wiktoria Dlaczego nieosiągalne? Ja będę robić co w mojej mocy aby wyglądały podobnie. Są warte tego
Azalia Sarina i Rh Cat Grandiflorum zaczynają kwitnąć. Z rh CW nie wiem co się stało, zakwitnął paroma kwiatkami a później nic. Ostatnio były na nim mszyce, może przez oprysk?
Dziś przyjdzie dostawa Rh i azalii na tą rabatę. Jakie to odmiany to zdradzę jak zakwitną. W środku będzie magnolia, pewnie Iolanthe.
Sztobry róży puszczają listki, zobaczymy co z tego będzie. Świerk conica jest taki uroczy wiosną, aż chce się dotykać
Witam. Regenerowałem trawnik. W kwietniu wertykulacja i aeracja i pierwszy nawóz. Trawa fajnie odbiła po kilku tygodniach. Tydzień temu drugie nawożenie Florowit mistrzowski trawnik. Dawka 3kg/150m2. Trawa ruszyła dość szybko, podlewanie bezpośrednio po nawożeniu a potem pogoda zrobiła swoje (padało każdego dnia). No i efekt jest taki, że 50% jest super a 50% nie wiem co to jest. Czy za dużo nawozu czy za mało? Trawa wygląda jak poparzona. Siałem z ręki bo wózkiem już kiedyś spaliłem kilka części trawnika. Zdjęcia 2,3 to ten sam trawnik z bliska. Co robić?
spektakl majowy uwieczniam
kto będzie miał chęć, poogląda
tu magnolia parsolowata. jednak mrozik kwiaty liznął
ogromne są te magnolie, a liście!
irysy już też kwitną, nie wszystkie, ulewa straszna, to pewnie leżą...
Wacławie, powiem szczerze, mnie przeraża pomysł z wycinaniem drzew! Jeśli ma to być "zaczarowany zakątek" , to tylko z pięknymi, dużymi drzewami , z leśnymi rabatami, takimi jak pokazała Anda. Podobne inspiracje są u Weroniki z Bajkowego Ogrodu, u Akanty, zapewne też w wielu innych leśnych ogrodach Wykorzystaj urodę tych drzew i klimat jaki tworzą, zamiast skazywać je pod topór
Widzę, że masz wypielone rabatki. Podziwiam bez obwódek mnie by wścieklizna wzięła. Musi to pięknie wyglądać jak z trawy widać rabaty z roślinami już zaaklimatyzowanymi i pięknie kwitnącymi.
Też ostatnio kupowałam tawuły arendsa, jeszcze dokupię bo nie było innych kolorów tylko biały i czerwony są jeszcze różowe.
Jeżeli chodzi o pluskwicę mam ją od zeszłego roku ale białą. 4 szt i wszystkie 4 kwitły zobaczymy czy w tym roku będą one trochę później zaczynają więc trzeba czekać. Przywieźli mi obornik może je podsypię obornikiem.
Gosiu byłaś na wycieczce jest fotka napisz kto jest kto. Dobrze wiedzieć w razie czego. Nigdzie nie jeżdżę może bym i jeździła ale eM nie do zwiedzania ogrodów, mówi ze mojego ma już dosyć.
Wpadnę znowu zobaczyć. Zawsze wszystkim odpisuję jak do mnie zaglądają bo ja to nie na dażam aby wszystkich obskoczyć. Zaglądam ale się nie wpisuje bo widzisz jak się wpisuję.