Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

danuta_szwajcer 16:45, 11 cze 2019

Piękny kolor tej Reine Des Violettes ale Ascot cudna, a ta biało- żółta to Pilgrim może? Edenke masz też śliczną bo u mnie nie chce rosnac i nie wiem dlaczego, ma dwa kwiaty co roku Pięknie u Ciebie i ciągle wzdycham u Ciebie do kompozycji i dekoracji, słyszałam dziś w radiu jaki problem u Was z komarami ale za chwile wszedzie tak bedzie przez te upały u mnie slimaki zjadły mi część astrów i dalii Wszelkiego robactwa jest wyjątkowo dużo. Pozdrawiam
Dorota123 16:55, 11 cze 2019

Waclaw napisał(a)

Oczywiście oglądałem. Jeszcze nie do końca bo czasu brakło a za chwile idę popracować w ogrodzie. Wieczorem dokończę.
Filmik z dużą dawką potrzebnych informacji dla właścicieli róż.

U mnie w ogródku są różne kwiatki, mam też typowo polne obok szlachetnych róż.

Dorota123 17:10, 11 cze 2019

danuta_szwajcer napisał(a)
Piękny kolor tej Reine Des Violettes ale Ascot cudna, a ta biało- żółta to Pilgrim może? Edenke masz też śliczną bo u mnie nie chce rosnac i nie wiem dlaczego, ma dwa kwiaty co roku Pięknie u Ciebie i ciągle wzdycham u Ciebie do kompozycji i dekoracji, słyszałam dziś w radiu jaki problem u Was z komarami ale za chwile wszedzie tak bedzie przez te upały u mnie slimaki zjadły mi część astrów i dalii Wszelkiego robactwa jest wyjątkowo dużo. Pozdrawiam
Reine Des Violettes nie należy do moich ulubionych. Dwa lata temu podsadziłam ją inną różą a ją miałam wyciąć. Choroba pokrzyżowała plany i róża została. Wprawdzie kwitnie obficie,ale lepiej wygląda na zdjęciu niż w realu, dlatego się skusiłam i ją kupiłam. Teraz po kwitnieniu mocno ją przytnę, bo już nad nią nie mogę zapanować. Mam też Pilgrim, ale chyba jej jeszcze nie pokazywałam.
Znajdź stronę do tyłu link z filmikiem o pielęgnacji róż na pewno znajdziesz przyczynę dlaczego u Ciebie Edenka jest słaba.
Gdzieś wyczytałam, że na ślimaki dobrze jest nalać w podstawek trochę koli, lub pepsi koli. Podstawek zagłębić w ziemi żeby wszystkie ślimaki miały do niego dostęp. Podobno kola ma coś w swoim składzie, że zabija ślimaki, czegoś tam one nie potrafią strawić.

greg66 22:02, 11 cze 2019

Dorota123 napisał(a)

Dorotko co to za kwiatek?
anabuko1 22:58, 11 cze 2019

Dorota123 napisał(a)
Filmik z dużą dawką potrzebnych informacji dla właścicieli róż.

U mnie w ogródku są różne kwiatki, mam też typowo polne obok szlachetnych róż.

Lubie takie różne kwiatki,
a co to jest takiego ładnego na ostatnim zdjeciu ?
mirkaka 20:47, 13 cze 2019

To chyba męczennica ? przepiękna
mirkaka 20:50, 13 cze 2019

Dorotko, piękne róże, masz ich już tyle, 80?
Ja już się pomału wyzbywam niektórych
Dorota123 13:13, 14 cze 2019

greg66 napisał(a)

Dorotko co to za kwiatek?
Nie mam pojęcia, kupiłam na bazarze. Spodobały mi się, bo takie trochę inne. Takich nigdy nie miałam.

Już znam nazwę Osteospermum zwane stokrotką afrykańską.

Dorota123 13:22, 14 cze 2019

anabuko1 napisał(a)

Lubie takie różne kwiatki,
a co to jest takiego ładnego na ostatnim zdjeciu ?
Aniu nie znam nazwy, ale jakby ktoś znał to proszę o podpowiedź. Mirka zasugerowała że może to jest męczennica, ale to nie to. Pierwszy raz od wielu lat mam wieloodmianowe obsadzenia w donicach i nawet mi się tak podoba.

Już znam nazwę Osteospermum zwane stokrotką afrykańską.

Dorota123 13:30, 14 cze 2019

mirkaka napisał(a)
Dorotko, piękne róże, masz ich już tyle, 80?
Ja już się pomału wyzbywam niektórych
Mirko to na pewno nie jest męczennica, ta roślinka jest z niskich ona się nie pnie. Ma może do 30cm wysokości.
Nie wierzę, jak to pozbywasz się róż???? Przecież to u Ciebie między innymi zarażałam się różyczką. Nawet kilka kupiłam takich, które spodobały mi się w Twoim ogrodzie.