Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogrodowy pamiętnik 18:03, 23 kwi 2019

Do góry
bql3 napisał(a)
Agato ten okaz to acer palmatum 'Sceeter's broom' - jest cały rok kolorze czerwieni a jesienią on zdaje się płonąć od tej czerwieni. Jest tak fenomenalnie pięknym okazem, że posiadam ich dwie sztuki u siebie na ogrodzie.
Jeśli Ci przypadł do gustu ten klon to pozwolisz że wkleję fotkę tej pięknej odmiany

pozdrawiam

ps. wiem że nie wklejamy fotek w nie swoich wątkach

Bardzo ci dziękuję. Kolor jest wręcz nieprawdopodobny. Taka fotka na moim wątku to tylko przyjemność . Zauważyłam że brakuje mi czerwonych lub bordowych drzewek w ogrodzie .
Wszystkiego po trochu 17:59, 23 kwi 2019

Do góry
Już po świętach, dzieci wyjechały za to będzie więcej czasu na ogród

tulipany nie do zdarcia, 20 letnie

te nie zakwitły w zeszłym roku, w tym za to pięknie solidnie podkarmione

ciemierniki z nasiennikami
...uDany ogród 17:53, 23 kwi 2019

Do góry

...uDany ogród 17:50, 23 kwi 2019

Do góry

...uDany ogród 17:48, 23 kwi 2019

Do góry
Pojechałam dzisiaj tylko na chwilę do ogrodu zobaczyć co słychać po wczorajszym wietrze. Nałamało gałęzi i obiło mnóstwo kwiatów z wierzby, cały staw jest żółty.
Bałagan jest okropny, ale do ogrodu mogę pojechać na dłużej, dopiero w majówkę.
Może jutro mi się uda zrobić oprysk na mszyce, bo jest ich mnóstwo na trzmielinie europejskiej i pojawiły się na jaśminie.
Kaliny jeszcze czyste

Ogród mały, ale pojemny;) 17:47, 23 kwi 2019

Do góry
ele2001 napisał(a)

No to to jest dopiero mistrzowskie cięcie!
Pięknie!
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:45, 23 kwi 2019

Do góry
Ruszył klon strzępiastokory. Pojawiły się kolejne tulipany.

...uDany ogród 17:41, 23 kwi 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Danusiu spacer po twoim raju to sama przyjemność. U mnie też sucho, ciągle upały i silny wiatr.

Basiu bardzo dziękuję!
Cieszę się, że podoba Ci się u mnie. U nas dzisiaj spadło dosłownie trzy krople i po deszczu...susza, aż ziemia pęka

Pierwsze iryski

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:38, 23 kwi 2019

Do góry
Wczoraj skróciłam świeczki na kosodrzewinach. Dzisiaj odwiedziłam lokalny ryneczek i nabyłam pory letnie i zimowe oraz selery korzeniowe.

Niebo zachmurzone, powiewa, ale niestety nie pada. Ziemia sucha jak pieprz. Nie obudziły się po zimie trzy borówki amerykańskie. Dokupiłam, wsadziłam. Jeśli wypadną kolejne, to dam sobie spokój z uprawą. To szalenie wilgociolubne rośliny. W lekkiej glebie, której wymagają, trzeba by nawadniać codziennie.

Na rabatach kolorowo i pstrokato. Jak to w kwietniu. Za kilka dni zazielenią się buki i graby w żywopłocie, opadną stare liście i tło zrobi się bardziej jednolite.

Oli przyglądam się z różnych stron.

Nasz przydomowy ogródek 17:37, 23 kwi 2019

Do góry
Co racja to racja Haniu. Ale z drugiej strony to ludzie się przyzwyczajają do pewnych widoków. Jak mnie nie widzą kilka dni z Barim pomiędzy domami - to później padają pytania, co się stało. Pewnie w ogrodzie jest tak samo. Ale dopóki nam zdrowie pozwala pracujmy, spacerujmy i cieszmy się życiem. W kolejce do kwitnienia u mnie ustawiają się piwonia drzewiasta, rh, azalie japońskie - czyli jest co robić i czym się cieszyć.

Chwasty w trawniku 17:31, 23 kwi 2019

Do góry
Pomoże mi ktoś w ustaleniu co to za chwast?
Rośnie jak wyspy na morzu
w moim trawniku.
Mój ogrodowy pamiętnik 17:30, 23 kwi 2019

Do góry
Agato ten okaz to acer palmatum 'Sceeter's broom' - jest cały rok kolorze czerwieni a jesienią on zdaje się płonąć od tej czerwieni. Jest tak fenomenalnie pięknym okazem, że posiadam ich dwie sztuki u siebie na ogrodzie.
Jeśli Ci przypadł do gustu ten klon to pozwolisz że wkleję fotkę tej pięknej odmiany

pozdrawiam

ps. wiem że nie wklejamy fotek w nie swoich wątkach
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:25, 23 kwi 2019

Do góry
la_estrellita napisał(a)

Tu byłam . Chyba 3 lata temu. Piękne miejsce. Ciekawe czy wiele się od tej pory zmieniło.

Wieś licząca 5 tys. mieszkańców... taaa... to o 2 więcej niż w najbliższym mi mieście i tylko o połowę mniej niż metropolia, w której pracuję .

Toczyłam wczoraj dyskusję o życiu w metropolii. Większość tych naszych, nie nadaje się już do codziennego przebywania, a precyzyjniej- dłuższe przebywanie tam zagraża życiu. Nawet nie przypuszczałam, że dożyję czasów, kiedy o jakości życia decydować będzie jakość powietrza.
Młodzi mają już zupełnie inne wymagania dotyczące przestrzeni publicznej i tego, co powinno im oferować miasto. Sam fakt, że są tam kina, teatry i tramwaj już nie wystarcza.
Ostatni raz byłam w Kamieńcu jeszcze za życia prywatnego właściciela, który za kolczastym ogrodzeniem trzymał w okolicach pałacu kilkadziesiąt półdzikich psów. Uciekłam. A teraz polecam, bo miejsce warte odwiedzenia. Poprzedni właściciel opuścił ten padół, a nowemu się chce i ma perspektywiczne wizje.

Kalina angielska się rozwija.

Rododendrony dojrzały i nie straszne im już kwietniowe przymrozki.

Sasanki pierwszy raz mają tyle kwiecia.

Azalia się rozwinęła. Będzie zgrzytać kolorystycznie, bo w pobliżu rośnie smagliczka.

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:17, 23 kwi 2019

Do góry

Kasiu, piękny ogród, tulipany cudne Pierwszy raz widzę Twój ogród z takiej perspektywy
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 17:13, 23 kwi 2019

Do góry

Niby cud - paulownia tomentosa, wyhodowana z nasion ma zamiar ucieszyć swoimi kwiatkami
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:12, 23 kwi 2019

Do góry
I jeszcze tylko na zakończenie moje nowe Bloomerangi na pniu (drugi zasłonięty woalem )

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 16:59, 23 kwi 2019

Do góry
Ma tulipany w agreście

Nie ucelowałam z ostrością, ale to orlik zbierający się do kwitnienia

Moje kloniszcze

Dzisiaj co prawda się już rozwinęły tulipki, ale nie cykalam dzisiaj fotek, bo walczyłam albo z podlewaniem albo z wichurą

Mój ogrodowy pamiętnik 16:54, 23 kwi 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Pierwsze kwitnienie u mnie tawuły śliwolistnej. Delikatne, drobniutkie kwiatuszki.

Śliczna ta tawuła pierwszy raz taką widzę
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 16:53, 23 kwi 2019

Do góry
W te i we wte

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 16:48, 23 kwi 2019

Do góry
Powiem Wam, że wydawało mi się, że będę pamiętać wszystkie nazwy sadzonych tulipanów, a tu zonk

Na pierwszym planie Labrador:

Papuzie białe

Nazwa tych mi również umknęła, a odważyłam się je kupić, mimo że są żółtopomarańczowe - cebule były tak wielkie i piękne, że postanowiłam je kupić(tym bardziej, że była promo - ale trzeba jeszcze ciut na nie zaczekać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies