Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Podmiejski ogródek 08:44, 03 cze 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Asia dopiero dziś wpadło mi do głowy, że tam gdzie się wczoraj spotkałyśmy to mają derenie elegantisima wysoko wyprowadzone na pniu. I dereń by u ciebie wytrzymał w tym miejscu. Jakoś niedrogie były. 50-60 zł. Tylko to pstrokate liście są ale kwitnie teraz wiosną a w zimę ma ładne czerwone gałązki. Oczar też by dał radę. Tam były wysoko szczepione. Dużo wyżej niż mój, ten co kupiłam. Z tego co pamiętam, to te wysokie kwitły na czerwono.

Muszę się przejechać jeszcze raz. Spieszyłyśmy się obie i nie mogłam się skupić jak trzeba.
Tego elegantissimę wypatrzę, bo derenie mam i chętnie bym powtórzyła.
Nad tym gumballem ciągle myślę, bo jest śliczny i bym chciała, ale kurcze blade - czy on będzie pasował do mojego wcale nie eleganckiego, swojskiego ogrodu, gdzie do towarzystwa będzie miał zwykłą lipkę i jeszcze zwyklejszego świerka?

Dziękuję za wszystkie sadzonki.
Smółka trochę zdechła, ale kolorystycznie świetnie się wpasowała między fiolety

Podmiejski ogródek 08:40, 03 cze 2019

Do góry
amatorodniczka napisał(a)
W Twoim ogrodzie napewno podobałoby się bardzo mojemu mężowi on lubi takie naturalistyczne, leśne nawet dziś byliśmy w restauracji z obejściem w takim stylu, jejku jak tam było pięknie!! A eM tylko gadał "taki ogród zrób" Oczywiącie musiałam zrobić zdjęcia.. jakie tam piękne i ogromne funkie były i dużo brzóz i trawy czyli to co lubię !

Może wiesz co to za krzaczek ten u góry po lewej od tego grubszego pnia Pytam Ciebie bo masz ogród w podobnym stylu więc pewnie będziesz wiedzieć.

Z góry dzięki

Hmm, trudno orzec. Zawilce, świecznica mają podobne liście ale mniejsze. Nie przymierzało się do kwitnienia?
Rabata faktycznie bardzo ładna
moja cienista w tej chwili wygląda tak:

strasznie mi się podoba ta jasna zieleń i się zastanawiam, czy w nastepnym roku nie wyrzucę tych wietlic i miodunek na kwaśną, a lipową całą zrobię taką żółto-zieloną.
Podmiejski ogródek 08:32, 03 cze 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Wow, cudne... Wysiewają się potem nadal białe czy zmieniają kolor? Z kocimiętką grają ładnie. Szkoda, że to raczej kocimięcha
Irysy wypróbuj

Irysy będę próbować, tylko - tak jak już pisałam - strasznie się łamią. Nie wiesz, jak może być przyczyna? Zbyt bogatej ziemi to u mnie raczej nie mają
W zestawie żółty irysek z brązową tojeścią

Łubin się u mnie nie wysiewa. Prawdopodobnie dlatego, że jak tylko kwiat zaczyna przekwitać, to go obcinam, żeby następne się rozwinęły i kwitnienie było dłuższe. Poza tym - te kwiaty po przekwitnięciu są bardzo brzydkie i mnie denerwują

Kocimiętka potwór, ale jednak w takiej masie ładna jest, skubana

amatorodniczka napisał(a)
Ładne te zestawienia roślin masz ! Łubin jaki ładny

Dziękuję

Kasia_CS napisał(a)
Te łubiny białe - marzenie!! Mówisz, że krwistą często trzeba dzielić? Kiedy ostatni raz to robiłaś? Ja posadziłam w zeszłym roku świeżo z dzielenia, więc w tym sezonie pewnie mam spokój, ale za rok...?

Ja sadziłam swoją dwa lata temu i już w zeszłym roku Hania mi pisała, że trzeba podzielić. Ale może dlatego, że ja za gęsto sadzę
Ogród pod lasem 08:26, 03 cze 2019

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
A tak, ten zapach... Nie dziwię się, że padłaś jego ofiarą;D Co do moich, to te na pniu w mniej więcej kulkę, a krzaczki ogałacam z kwiatostanów po kwitnieniu, ale są na razie na tyle małe, że szaleństwa z cięciem nie ma.
Co do dołowania, jeśli taras realnie powstanie niedługo, to dołuj, ale jeśli nie to chyba wsadziłabym do ziemi i najwyżej przesadziła...co i tak się pewnie wydarzy;D

wez mi powiedz jak to ogołocic, przecież sie zadydam z tym cieciem to akurat chyba superba nie palibin. chociaż palibin wyglada podobnie jesli chodzi o ilosc kwiatow.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 08:19, 03 cze 2019

Do góry
JoannA napisał(a)
Nowy nabytek.
Na etykiecie wyraźnie wydrukowane Dereń kousa 'Snowboy', ale uważam, że to inna odmiana. Moim zdaniem to 'Milky Way'.
Może ktoś rozpozna.

Czego ci potworni producenci nie wymyślą by nas biednych pognębić

Według netu Snow Boy ma dwubarwne liście - zielony szeroko obrzeżony białym paskiem.

Ale Miky Way ma podobnie zwijające się liście
Ogródek Ewy 08:12, 03 cze 2019

Do góry
Nallar napisał(a)
W tym roku Anabelki zapączkowane wyjątkowo wcześnie, ale żeby debolistna…
Zobaczcie jakie ma baciorki.

Można pogratulować Ewa
Byłam w sobote u rodziny w kieleckim, tam to mają dębolistne..liście mają jak
u kasztanowca
Ogród z wilkiem zamkn. 08:07, 03 cze 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

Pełnia szczęścia - i pies i drewno na opał i piękna przestrzeń
W piaskownicy 07:58, 03 cze 2019

Do góry
Dzisiaj o poranku

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 07:56, 03 cze 2019

Do góry
HannaR napisał(a)
Pomiędzy kulki dodałabym coś, co ma czerwone liście, żeby nawiązywało do żywopłocika berberysowego.

żurawki? może rozchodniki o czerwonych liściach? a może rozjaśnić ten zakątek i iść w biel?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:47, 03 cze 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Parę widoczków frontowych - pod wieczór światło było takie fajne .

Piekne widoczki:
A co to za szałwia?
Blaski i cienie nowego życia 06:44, 03 cze 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Spać nie możesz? Ja jak się w nocy obudzę i psa wypuszczam to też potem mam kłopot z zaśnięciem. Wtedy siedzę na forum

Pierwszy kwiatek edenkowy

Ale piekna Ból mi nie pozwala spac to wole sie czyms zając
Blaski i cienie nowego życia 06:36, 03 cze 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Ale masz zapączkowane róże, cieszy taki widok ale będzie kwiatów Irenka zwalczyła ćme rok temu i to tanszym preparatem niż tym co reklamuje Toszka. Wspolczuje, u mnie tez sie cos pokazalo ( Pozdrawiam

Spać nie możesz? Ja jak się w nocy obudzę i psa wypuszczam to też potem mam kłopot z zaśnięciem. Wtedy siedzę na forum

Pierwszy kwiatek edenkowy

Ptasi gaj 03:00, 03 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
O poranku w prawym rododendron odratowany

Piękny ten zakątek Najbardziej lubie ogród o poranku takim wrecz świcie Dużo sadzisz Elu a to tez duzo czasu zajmuje nawet to sadzenie. Roze masz mocno zapączkowane, chyba dobry rok na róze byle tylko grad omijał. Pozdrawiam U Was juz tez taki upał?
Blaski i cienie nowego życia 02:46, 03 cze 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Żeby nie było tak tragicznie u mnie to przy niedzieli pozachwycam się różami też trzeba wieczorem pryskać bo kwiaty już w pąkach ponagryzane.

Ulubiona Comtessa wypuszcza całe kiście kwiatów

Edenkowa rabatka

Ale masz zapączkowane róże, cieszy taki widok ale będzie kwiatów Irenka zwalczyła ćme rok temu i to tanszym preparatem niż tym co reklamuje Toszka. Wspolczuje, u mnie tez sie cos pokazalo ( Pozdrawiam
Za drzwiami do ogrodu... 01:16, 03 cze 2019

Do góry
Ogród przydomowy - Hosty 00:37, 03 cze 2019

Do góry
wojtas2101 napisał(a)
Obiecane zdjęcia.

Teren z potencjałem... Będę podglądała Twoje poczynania i trzymała kciuki za realizację zaplanowanego projektu.
Bardzo jestem ciekawa tych tuneli foliowych. Może ostał mu się jeszcze jakiś maleńki

Koszenia nie zazdroszczę.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 00:35, 03 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ula ja na tej rabacie mam rzędami psadzone różne odmiany po trzy w rzędzie i musze stwierdzić, że ciut za gęsto bo te wysokie zjadają już te mniejsze.
Odległość w rzędzie mam około 40-50cm, a między rzędami gatunkow około 40cm
tu widać jak po zimie zdjęłam suche liście( zbombardowane przez krety po zimie, ale widać

końcem marca juz tak wyglądało

Mam Ula liliowcowo irysową zrobiona na zalanym pod płotem przy wejściu, mam nadzieję, ze przeżyje to zalanie bo słoneczniczki szorstkie padły już i nie spodziewam się, że jeszcze odbiją. Dobrze, że mam jeszcze na innych rabatach też.
Nad rowem też zrobione liliowcowe, ale tam jeszcze bergenii dosadzę no i musi sie rozrosnąc to co posadzone, efekt pewnie za rok dwa będzoie lepszy na razie są w błocie.

Ok czyli co 50cm. To w przechowalniku też mam za gęsto. Fajne fotki poglądowe

U mnie mokro po tych ulewach a co dopiero u Ciebie.
Ogródek Ewy 00:06, 03 cze 2019

Do góry
Nallar napisał(a)
Irysowo.

Kocham te trawolistne iryski! Tylko u mnie w tym roku jakoś słabo zakwitly.
Ogródek Ewy 23:52, 02 cze 2019

Do góry
Irysowo.

Ogródek Ewy 23:46, 02 cze 2019

Do góry
W tym roku Anabelki zapączkowane wyjątkowo wcześnie, ale żeby debolistna…
Zobaczcie jakie ma baciorki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies