Irenko, ja w sprawie tych boskich leżaczków z technorattanu Podaj proszę na priv namiar, gdzie kupowałaś. Marzy mi się taki (do oglądania, bo przecież nie do leżenia)
Irenko oby Twoje prognozy się sprawdziły, bo mój ogród ma już dość deszczu Pokaż te wyciachane kulki Jak podliczyłaś ile ich masz - cięcia na miesiąc Musisz nas zaprosić na kawę, z sekatorkami (ale już bez takiej uczty, bo się rozleniwimy) i raz dwa wszystko wykulkujemy
Sonię musieliśmy zabrać do domu, cała się trzęsła, wlazła za kanapy i ani na chwilę nosa nie wychyliła; póki było słońce, ciachałam kulki
jeszcze ten tydzień deszczowy, a potem tylko upały
Madżen, masz rację, wciąż do znudzenia te same fotki, do znudzenia... piękne widoki, do znudzenia to wszystko takie idealne Znów zachwycam się do znudzenia!
O tak pogoda nam się udała! Tylko stopy mam całe w bąblach - komary dały popalić U mnie prawie cała niedziela była bardzo upalna, dopiero wieczorem przeszła gwałtowna burza, bałam się, że wicher połamie te wiotkie brzózki, ale stoją całe. Za to Pissardii wyglądają, jakby piorun w nie strzelił - takie poczochrane
Cudne fotki wszyyyystkie, ale ta powyżej - to już przegięcie Kto widział u prawdziwej ogrodniczki taką czystą i BIAŁĄ taczkę??? To jakiś mercedes wśród taczek , dobrze, że ja moich kocmołuchów nie fotografuję
Buziole!
U mnie w tym roku nawadnianie automatyczne zakręcone... bo się czujnik deszczu popsuł. I się lało w deszcze....
Iza na mój misz - masz doniczkowy najlepszy nawóz do surfinii - w tym roku kupiłam agrecol do surfinii. Mam też florovit do kwitnących i magiczną siłę do balkonowych... Naprzemiennie będę podlewać....Chyba w tym roku 1 raz nawoziłam... Bo wciąż mają mokro... Dawniej kupowłam planton do surfini.
Nie kupuję kulek do ziemi... Jakoś nie widzialam efektów... A po nawozie stosowanym nawe co drugi dzień (szczegolnie latem gdy już się mocno rozrosną i niemal nie ma ziemi w donicy tylko same korzenie) widać efekty. Ale podstawa to i tak słońce...
Jak nie wiesz co kupic do ogrodu to azofoske lub florovit w proszku. Interwencyjnie florovit płynny doraźnie na to co marnie rośnie...
Burza MS może być ale przeplatana nawozem do surfini (jeśli są w doniczkach)
Płatki- hm ... Po 5 minutach byłabym głodna...
Macham
Mam nadzieję, że u Ciebie już nie pada....
No to bananowo mialysmy
Marzenko musze sprawdzić jak Twoje kółka bukszpanowe się rozwijają
Dzisiaj stwierdziłam, ze codziennie takie same fotki wstawiam... Dzisiaj to mogłam rwący potok wstawić... Przynajmniej mi podjazd po drewnie wymyło...
Alinka ten rok będize obfitował w leżakowanie priorytety przecież mam
Moja ogrodowa była bardzo mocno okryta w tym roku, nie miala wyjścia...
Widać
U nas mniej słońca i róże nie mogą się zdecydować.... Ale obfitość pąków mnie zachwyca