Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 22:24, 16 maj 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Aniu, tak, to o tą hostę mi chodził- na razie nie przypomina tej ze zdjęcia na etykiecie Poczekamy - zobaczymy
ALe kicia cudowna!

Na razie Kasiu, fakt nie przypomina.zobaczymy za rok, za dwa, jak ona będzie przyrastać.Czy to faktycznie ta.
Czasami i pomyłki się zdążają.Ja tez klika miałam.
Fiona to nasza ulubienica.

Szafirki

Kupiłam sobie słoneczniczek...ale jeszcze jest w doniczce.Nie wiem gdzie go posadzę.Pewnie pochodzę z doniczka parę razy po ogrodzie i może znajdę miejsce.
Ogród prawie romantyczny 22:23, 16 maj 2019

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:22, 16 maj 2019

Do góry
marba napisał(a)
Dorotko, podziwiam, podziwiam i nie mogę wyjść z zachwytu. Każda fotka jeszcze piękniejsza od poprzedniej. Ogród jak zaczarowany. Prawdziwe ogrodowe dzieło sztuki.
Basiu dziękuję cieszę się, że tak właśnie odbierasz mój ogród.

Ogród prawie romantyczny 22:22, 16 maj 2019

Do góry
Ogród prawie romantyczny 22:20, 16 maj 2019

Do góry
Piękna, bardzo ją lubię

Ogród prawie romantyczny 22:19, 16 maj 2019

Do góry

Moja działka na Dębowym Lesie 22:18, 16 maj 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Aniu sto funkii no ładnie, ja teraz robię rabatę zielono-białą, będą funkie ale tylko około 15

Samo wyszło z tymi hostami.
!5 to tez juz sporo.
Bialo-zielona rabata , zapowiada sie ciekawie.
Małymi krokami-Ogród Wioli 22:17, 16 maj 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Rodki CW kończą, tawuły do cięcia...

Czosnkom wiatr położył liście i chyba dlatego tylko kilka kwiatków będzie...

Derenie 2 rok nie cięte z wysokości,ciekawe jak duże urosną...

Buczek i hakone All gold,uwielbiam

Wiolu tniesz tawuły w kulkę? Raz czy więcej razy w sezonie? Kwitną ci potem?
Ogród prawie romantyczny 22:17, 16 maj 2019

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:16, 16 maj 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka posadz w środek bez ziemi irysa żółtego będzie utrzymywał czystość wody lub tatarak.

Tak wygląda wyrzucę jak zobaczysz. Tutaj akurat na skalniaku, ale w wodzie daje sobie świetnie radę. Posadz klacze i zasyp kamieniami.

Dziękuję za podpowiedź, kiedyś je miałam przy szambie, ale teraz mamy kanalizację. Niby ich się pozbyłam, ale do tej pory mam jakieś siewki. Właśnie zastanawiałam się co zrobić, żeby woda była czysta.

Ogród prawie romantyczny 22:16, 16 maj 2019

Do góry
Ogród prawie romantyczny 22:11, 16 maj 2019

Do góry
Przez cały ostatni rok miałam mało czasu i zapału do ogrodowych prac. Tak czasem bywa. W tym roku ogród wstępnie ogarnięty, jeszcze kilka dni pracy i najważniejsze prace ogrodowe zostaną zakończone. Na szczęście mąż dba o trawnik, dzięki czemu ogród wygląda dużo lepiej.
Ostatnie deszcze sprawiły, że zrobiło się zielono, a kolory stały się bardziej nasycone. Przekwitają bzy, zaczynają rododendrony. Kocham ten czas wiosenno-letni, gdy kwitną kwiaty i człowiek m wrażenie, że tak będzie do końca świata

Koniec tego ględzenia czas na fotki.

Najpierw widoczki ogólne

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:11, 16 maj 2019

Do góry
polinka napisał(a)
I na koniec słoneczny kadr z pierwszego ogrodu

Pozdrowki dla wszystkich

Polinko ale ty masz trawnik....c u d o w n y !!! Ja się chybA nigdy takiego pięknego nie dorobię
Hortensjowo 22:10, 16 maj 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Zmniejszać po trochu. Tu urządzić warzywnik, tam poprawić rabatę, po malutku, nie spiesząc się i najlepiej w czasie jego nieobecności...

Tylko kwadraty jednak lepiej by wyglądały niż prostokąty...

Helen, czy Ty będziesz robić rabaty wg tego planu Asi?

Cisy wyglądają ślicznie. Gapię się na Twój rysunek rabaty i nie umiem go "ułożyć" na zdjęciu. Czy te dwie duże elipsy to symbolicznie zaznaczone wielkie cisy rosnące przy tarasie? Jeśli tak, to nie rozumiem dlaczego linia przodu rabaty leci pod kątem a nie prosto?
Nie wiem, coś się pogubiłam.
Gutlandia 22:08, 16 maj 2019

Do góry
Tak wygląda moja zieleń wiejska:

A kilka domów ode mnie rośnie w przedogródku taki niewielki okaz i za szybko nie rośnie. Chyba pójdę i zapytam co mu robią, że nie rośnie taki wielki a jednak ślicznie kwitnie. Może jakby go ciąć po kwitnieniu to by mu nie szkodziło?
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:06, 16 maj 2019

Do góry
abiko napisał(a)
maki masz już takie??
Super..
A ja posadziłam Gemmę na jesieni i jestem jej bardzo ciekawa, na razie rośnie.. bo zachwycił mnie jej kolor ze zdjęć. Muszę poszukać gdzie pokazałaś swoją.
Maki zaczynają mi już kwitnąć, ale znalazłam zdjęcia mojej gemmy to Ci pokazuję. Bardzo lubię tą różyczkę.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 22:01, 16 maj 2019

Do góry
Zdjęłam włókninę która leżała tam dwa miesiące. Fajnie bo chwasty wytłumia. Wyjęłam z grubsza zanim ją rozłożyłam i teraz miałam super miejsce żeby posadzić derenie i ciemierniki im w nóżki. Nie skończyłam, może w sobotę skończę
Włókninę przełożyłam tam gdzie chwasty odrastają bo nie zdążyłam zagospodarować. Może pomoże.

Plan na następny raz: przywieźć wiórki w workach, trzeba będzie dwa transporty żeby wszystko przykryć. Rozsypać gdzie sadziłam dziś. Skończyć sadzić ciemierniki i pielić warzywa które skiełkowały a zjada je perz...

No i gonić Bartka żeby walczyli tam. Do roboty chłopaki...
W cieniu - zacieniona 21:59, 16 maj 2019

Do góry
[/quate]

Nie znam tej roślinki. Jak zwykle, pięknie w Twoim ogrodzie.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:55, 16 maj 2019

Do góry
Spędziłam dziś na działce 3.5h

Opróżniłam worki z obornikiem, muszę pamiętać by go przykryć następnym razem jak tam będę. Worki potrzebuję na wiórki drzewne żeby obsypać posadzone derenie i ciemierniki. Fajnie sadzić docelowo. Jupi.

Na działce potop. Masakra. Rozjeżdżona połowa przez ciężarówkę wożącą ziemię z wykopu.

A dziura pod fundamenty zalana, buu. Teraz przyjadą z pompami, ułożyć styrodur i zbrojenie i instalacje wodkan.

Droga mi się podoba, ale nie zrobiłam zdjęcia.
Góra ziemi wierzchniej:

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:52, 16 maj 2019

Do góry
Pola napisał(a)
Dorotko piękne robisz zdjęcia, bzy cudne, a jeśli chodzi o róże to myślę że to zależy od rodzaju zasilania.
Ja jestem bardzo ciekawa jakie będą u mnie bo pierwszy raz dostały mączkę rogową, zobaczymy.
Dziękuję fotografowanie to moja kolejna pasja, tylko taka nie szkolona.
Bzy i wszystkie pachnące rośliny bardzo lubię. Zwykle oglądanie roślin zaczynam od wąchania. Lubię też zrywać do bukietu kwiaty.
Na pewno duży wpływ ma nawożenie, u mnie róże chyba były niedożywione pomimo sypania nawozów. Widzę u sąsiadki, że zimowe okrywanie kurzeńcem i ziemią daje świetne rezultaty. Ona w sezonie nie sypie żadnych nawozów.
Pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies