ten Bodziszek pobil rekord, jest go wielka niebieska kula
i tatrawkajest piekna nie wiem oczywiscie ani jak sie bodziszek nazywaani jaka to trawka
naparstnica, ciagle kwitnie tylko jedna ale druga juz ma pak, trzecia jeszcze cicho siedzi
mam nadzieje, ze one sieladnie wysiewja
W gościach zdjęć nie zrobiłam, za to u siebie tak .
Tylna rabata pod domem, po zmianach (ciężko jej zrobić zdjęcie bo albo w pełnym słońcu albo w cieniu):
Klonikowa
Pojałowcowa przed domem
Pożegnaliśmy wierzbę, poszła nad staw do sąsiadów, może się przyjmie Teraz mamy dziurę po niej.
Graby posadzone, resztę tej północnej ściany przygotujemy w sierpniu.
Aniu co to znaczy "U mnie pomogło w ciurkadle wsadzenie marsylii.."? Widzę że wodę masz czystą, mam już jakiś preparat do kałuży, ale muszę wypłukać ten zielony żwir i dopiero zalać czystą wodą i dolać go. Czekałam na deszcz bo mi szkoda było wody, no i u mnie leje i to bardzo. Nawet przez chwilę grad leciał, przy tym bardzo silny wiatr jest. Szarpie wszystkim i wywraca donice z hortkami.
Witam Szanownych Forumowiczów !
Proszę o rozpoznanie rośliny , żona dostała tą roślinkę przy zakupie krzewu był to ukorzeniony patyk obecnie roślina ma ok 5 lat a żona zapomniała jej nazwy myślę że na tym forum jest wielu kompetentnych ogrodników którzy zechcą pomóc , ja jako amator mam wątpliwości co do gatunku i Proszę Fachowców o opinię. Z góry serdecznie dziękuje i Pozdrawiam !!!