Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

ElzbietaFranka 12:12, 16 cze 2019

Mialam sie nie wypowiadac na temat trawnika, ale zajrzyj do Aurelii str 472.
Moze sie przyda.
AgataM 12:16, 16 cze 2019

Dorotko Romantyczki cudny stworzyłaś ogród
Mala_Mi 15:51, 16 cze 2019

No kochana róże to masz koncertowe,,, razem z sąsiadką.
Zakopczykować i zakryć 80 róż.. uff.. ja nie okrywam, jak padną to nie ma.
Setka doniczek do podlewania to też mnie przerasta... nawet domowe kwiaty eliminuje.. brakuje czasu na życie..

Natomiast woda w takich małych oczkach i w dużych zawsze się coś zazieleni.. szczególnie jak nie ma w niej żadnych roślin.
Kup preparat do dodawania do wody, co jakiś czas dolejesz i zlikwidujesz zielone glony. Kupuj takie nieszkodliwe dla ryb.. to i ptakom nie zaszkodzi. Dawkuje tylko wg instrukcji.

U mnie pomogło w ciurkadle wsadzenie marsylii.. raz wiosną tylko wlałam środek , ale tak ponad instrukcję ..bo mnei wnerwiło.. i do tej pory pomimo upałów się fajnie trzyma. Jak przyjedziesz t oci dam trochę. takie koniczynki szczęścia

Potem pójdę zrobię foto to wstawię u siebie..
Bogdzia 17:29, 16 cze 2019

Dorotko u Ciebie zawsze kolorowo i pięknie jak w bajce , zawsze podziwiam wzorowy porzadek , dla mnie nieosiagalny i prawde mowiąc nie w moim charakterze co oczywiscie jest wadą niestety.
Dorota123 17:48, 16 cze 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Mialam sie nie wypowiadac na temat trawnika, ale zajrzyj do Aurelii str 472.
Moze sie przyda.
Dzięki za podpowiedź w sprawie trawy, nazwę zapisałam. Taka trawa to moje marzenie.
Deszcz u mnie leje. Oby gorzej nie było, na razie aż miło przez okno popatrzeć.

Kurcze zaczyna lecieć grad i to wcale nie mały ok. 1cm średnica. po radości.

marba 17:48, 16 cze 2019

Dorota123 napisał(a)
Jak są takie suche miesiące, to wtedy zarzekam się że zmniejszę te moje rabatki. Wiosną dostaję małpiego rozumu i jeszcze dokupuję roślin.

Jakbym o sobie czytała.
Dorotko, Twój ogród zachwyca o każdej porze roku, nawet podczas suszy. Róże robią wspaniałą robotę.
Dorota123 18:06, 16 cze 2019

AgataM napisał(a)
Dorotko Romantyczki cudny stworzyłaś ogród
Dzięki, ale gdzie mi tam do Ciebie. Nie doskoczę.

AgataM 18:25, 16 cze 2019

Dorota123 napisał(a)
Dzięki, ale gdzie mi tam do Ciebie. Nie doskoczę.

No teraz to mnie rozbawiłaś..... Żartujesz chyba.....

Dobrze że zdjęć ogrodu mi porobiłaś, bo po dzisiejszej nawałnicy i gradzie moje róże biedniutkie......
Waclaw 19:46, 16 cze 2019

u mnie na szczęście deszczyk delikatnie. Tak jak powinien
Dorota123 20:35, 16 cze 2019

Mala_Mi napisał(a)
No kochana róże to masz koncertowe,,, razem z sąsiadką.
Zakopczykować i zakryć 80 róż.. uff.. ja nie okrywam, jak padną to nie ma.
Setka doniczek do podlewania to też mnie przerasta... nawet domowe kwiaty eliminuje.. brakuje czasu na życie..

Natomiast woda w takich małych oczkach i w dużych zawsze się coś zazieleni.. szczególnie jak nie ma w niej żadnych roślin.
Kup preparat do dodawania do wody, co jakiś czas dolejesz i zlikwidujesz zielone glony. Kupuj takie nieszkodliwe dla ryb.. to i ptakom nie zaszkodzi. Dawkuje tylko wg instrukcji.

U mnie pomogło w ciurkadle wsadzenie marsylii.. raz wiosną tylko wlałam środek , ale tak ponad instrukcję ..bo mnei wnerwiło.. i do tej pory pomimo upałów się fajnie trzyma. Jak przyjedziesz t oci dam trochę. takie koniczynki szczęścia

Potem pójdę zrobię foto to wstawię u siebie..
Dziękuję Aniu
Koniczynki widziałam, bardzo fajnie wyglądają między kamieniami.
Róże okrywam wcześniej niż to jest ogłaszane na Ogr... powoli i sukcesywnie. Zanim przyjdą duże mrozy okryte mam wszystkie. Jak będzie w tym roku nie wiem, czas pokaże.
Ja siedzę w domu więc zajmuję sobie czas ogrodniczkowaniem, jak nie będę dawać rady to trudno. Pielęgnacją roślin zajmuję sobie czas.
Mam jakiś preparat do oczek wodnych, W najbliższym czasie zabiorę się za jego czystość.