Agi bardzo mi się Twój projekt podoba!
Uskoki fajny pomysł.
Gracki lubię, ale Poli ma raqcję. Są troxchę za wysokie do graba.
Pewniak to rozplenice. Zajrzyj do Magdy70, to zobaczysz najpiękniejszą grabową na ogro... (wg mnie).
Ja na brzozowej białe jeżówki mam z Hakonechloa Macra, też fajnie to wygląda.
Z kolorów na środek proponuję szałwię - jest niezniszczalna, kwitnie 3-4- razy w sezonie.
A na studnię daj Perovskię - ona jest wyższa i świetnie uzupełnia fiolety.
Ja mam na szczycie skarpy pod grabem. Możesz wszytko u mnie w Wizytówce obczaić.
I jeszcze na weekend pierwsza odsłona mojej skrzynki. Oczywiście pierwsza bo od 2 przeszło miesięcy nie mam czasu domalować jej na biało. Więc postanowiłam ją wystawić to się szybciej zmobilizuję jak mam coś nie skończone to w oczy kłuje a przy okazji przy tarasie spełnia rolę podręcznego stolika do kawy
Zmęczyłam dziś okrywanie miejsca na którym trawa i pokrzywy rosły mojego wzrostu. Teraz to miejsce musi czekać na właściwy sobie czas. Zjedzone bulszpany przytnę i będą miały więcej przewiewu. Tego miejsca nie pokazyeałam bo straszyło.
Mazan, Dzieki za odpowiedz!
Podłoże nie było jakoś świadomie przemyślane, czarnoziem z domieszką piasku, warstwa około 20 cm, ponizej glina i kamyki. Jest to uprawa na balkonie, niezbyt gleboko tam niestety.
W kontekscie tego co napisałeś, możesz zasugerować, co najlepiej byloby na poczatek zrobic, aby sprobowac polepszyc ich byt? jestem totalbym laikiem w tym temacie, ale szybko sie ucze na fotce pomidorki u dołu, a chcialem pokazac je z wiekszej perspektywy.
Gosiu, ileż Ty miałaś trawnika na podorędziu fajnie, że zdecydowałaś się na nową rabatę, będziesz mieć wielofunkcyjny placyk wśród zieleni tym bardziej, że już wizja nasadzeń w głowie, to czym prędzej w czyn przekuć
Ja po niedzieli tez.
Halinko nie ma sprawy ,zbiorę ci nasionka z tych maków.
To sa wieloletnie.Mam jeszcze takie jednoroczne. Je co roku tzreba wysiewać.Czasami ciut sie wysiewają. Potem będą kwitły.
Nie wiem czy to liliowiec de Oro ten co mam.On wczesne kwitnie.
Zaraz będzie przekwitał .Dos sporo kwitnie.Jak juz jest większa kępą,
Ale jest spory i nie ma sprawy, kawałek dla ciebie będzie
O ten ci chodzi ??
Perukowiec podolski
I hortensja debolistna