Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na glinie 09:08, 16 kwi 2019

Do góry
sadzonki żurawek zrobione, będą się ukorzeniać w donicy
jak wygodnie pracuje się przy stole...

a tu wczorajszy widoczek zanim tulipany zmarzły

prymulki też się przewiesiły od mrozu oraz młode przyrosty trzmieliny
Ogród na glinie 08:53, 16 kwi 2019

Do góry
Przymroziło

Ogrod stewardessy 08:51, 16 kwi 2019

Do góry
Wczoraj wypatrzyłam w sklepie takie cudo:

Zdjęcie nie oddaje w pełni jego uroku. Listki mienią się w promieniach słońca. Mam do zagospodarowania wąski odcinek ok. 10m x 70cm i tak sobie myślę, że one by się tam świetnie nadawały, bo są zimozielone i prawie bezobsługowe.

Muszę przetrawic ten pomysł.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:42, 16 kwi 2019

Do góry
Ja w zeszłym roku zaczełam produkowac rabatę czerwono ciemno niebieską i właśnie jak na zdjęciu wyżej biało żółtą,zobaczymy co z tego wyjdzie.
Wszelkie odcienie pomarańczu z wszelkimi różowymi to u mnie najdłuża rabata,jest energia( ale jak zwykle brak ostrości).

Kiedyś byłam bardziej monochromatyczna .
Z żółtym się już polubiłam( takim bardziej cytrynkowym i o zgrozo z bordem(i to twoja wina, właśnie wczoraj z Gosiek 33 gadałyśmy że zaraziłaś nas sambucusem w odmianach bordowolistnych)
Ogród w remoncie 08:35, 16 kwi 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Ale ma jeden pień czy kilka?

Właściwie jeden, nisko się rozgałęzia. Cyknęłam szybko tel. Nie ma tam teraz dobrych warunków na foto

Paradise czyli mój kawałek raju 08:15, 16 kwi 2019

Do góry
kerii dzięki! Właśnie pracuję nad opracowaniem całej działki, trochę czasu mi to zajmie. Ale nim się obejrzę i będzie 15 maja

JustynaZ dzięki, że też dalii nie poznałem... Ale piękne są takie pomarańczowe!

Drimeth dzięki za rady Co do kupowania to nie umiem się powstrzymać Ale jest dużo miejsca na nowo powstałej rabacie więc jest co gdzie sadzić. Jakiś tam plan jest, a za wszystkie rady, wskazówki i poświęcony czas jestem bardzo wdzięczny każdemu z was!

Trochę zdjęć.
Siewki heliotropu i tunbergii. Pierwszy raz wysiewam jednoroczne i już wiem że za rok będę wysiewał mniej tych nasion

Posadziłem trzmielinę na pniu przed dom, pelargonie też kupiłem ze względu na to że nie umiałem ich odnieść na miejsce. Wiem że za wcześnie ale chowam je do domu na noc

Śliwa wiśniowa nareszcie zakwita! Mam nadzieję że dzisiejsze przymrozki nic jej nie zrobiły

Zastanawiam się czy nie puścić wilca przy drzwiach domu, na tych kratkach pod daszkiem. Jednak tam jest cień do późnego popołudnia. Jakieś pnącze jednoroczne do półcienia polecacie?
Mus owocowy w miejskiej dżungli 08:14, 16 kwi 2019

Do góry
mar_za napisał(a)

Od strony ulicy są 3 stare tuje braband, które sa już pokaźnymi drzewami. Pod nimi rosną konwalie i funkie (dwa rodzaje), a po pniach wspina się bluszcz.
Była też koncepcja na Hakonechloa Aureola w pozostałym wolnym pasie, a teraz jeszcze myślę, ze może stopnie zatopione w czymś niskim zrobić, a na końcu jakiś fotelik lub ławkę postawić. Chociaż nie jest to użytkowane przez ludzi miejsce - przynajmniej dotychczas.
Gdyby ktoś przypadkiem zajrzał do mojego wątku to będę wdzięczna za świeże spojrzenie

Cześć, fajnie że wróciłaś - bardzo lubię Twój ogród

Myślę, że ten pomysł z ławeczką jest bardzo dobry. Nawet jeśli nikt nie będzie na niej siadał, to posłuży jako zakończenie osi widokowej i skróci optycznie ten pasek.

Teraz ewidentnie nasadzenia są zrobione pod kątem widoku z ulicy, a patrząc od ścieżki (tak jak jest zrobione zdjęcie) ten pasek wydaje się wąski i długi. ławeczka by na to pomogła
Skąpana w słońcu 08:12, 16 kwi 2019

Do góry

Skąpana w słońcu 08:08, 16 kwi 2019

Do góry

Skąpana w słońcu 08:04, 16 kwi 2019

Do góry
Wciąż szukam nowych odmian

Gunnera - parzeplin 08:04, 16 kwi 2019

Do góry
Rośniemy, przykrywamy, rośniemy. W nocy zimno za dnia ciepło. Na dzień dzisiejszy Gunnera ma 140 cm. Raz okryłem słabiej i jeden z liści trochę zmarzł.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:03, 16 kwi 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Rutewka Delavaya w wersji białej -sadzona na jesieni właśnie startuje

Rutewki sadzonej jesienią to ja się właśnie u siebie nie mogę doszukać...przyglądam się Twojej i będę szukać dalej u mnie
Fotusie cudowne
Skąpana w słońcu 08:00, 16 kwi 2019

Do góry

Bardzo lubię floksy szydlaste, powolutku zaczynają

Skąpana w słońcu 07:56, 16 kwi 2019

Do góry
Więcej wiosny

...uDany ogród 07:42, 16 kwi 2019

Do góry
AgataM napisał(a)
Nie przesadzaj. Bardzo ładne wyglądasz. To co ja mam o sobie powiedzieć?

Pamiętaj jaki poniedziałek, taki cały tydzień. Zanosi się że nie posiedzisz spokojnieAle co ja piszę, przecież z Ciebie pracuś.

Jestem pewna, że domek będzie w tym cudnym ogrodzie, i tego Ci życzę z całego serca.

Aguś niestety nie przesadzam, muszę o siebie zadbać! Z tego co widzę w avatarku Ty nie masz sobie nic do zarzucenia!
O tak, zapowiada się pracowity tydzień, ale chyba nie cały, bo ja od czwartku w ziemi nie grzebię. Tak u mnie w domu zawsze było, że od czwartku już spokojnie i tylko jakieś jedzonko się szykowało. Teraz mniej się tego robi więc wystarczy, że w sobotę zacznę

Doświadczalnia bylinowo-różana 07:37, 16 kwi 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Byliny i trawy, jeżówek, ostróżek i liliowców było całe mnóstwo odmian.

O rany, jestem w Raju
Mój ogród pod lasem 07:35, 16 kwi 2019

Do góry
malgol napisał(a)
No to żeby nie było że w moim wątku tylko zima kilka fotek wiosny
Telefonem cykane więc sorry za jakosc

Ach, jak mnie się podoba Twój front!
Tył też by mi się pewnie podobał, ale tak sprytnie cykasz foteczki, żeby za dużo nie można było zobaczyć (jak i ja)
Ogród w remoncie 07:26, 16 kwi 2019

Do góry
Całą zimę rozmyślałam jak ułożyć nasadzenia na rabacie płotowej. Niby mam tam już posadzone rośliny ale na pewno tak nie zostanie. Chcę by ta rabata miała pazur bo będzie dawała po oczach z altany no i jest baaardzo duża. Wałkowałam ją już z wami ale w między czasie sporo się poprzestawiało. Miały być Annabelki, które poszły do kącika magnoliowego. Jako że mam masową ilość wszelkiej maści bukietówek to je tam chcę wykorzystać, i jeszcze miskanty ML.
Przed świerki poszedł jednak grujecznik a nie klon, jakoś trudno mi się z nim rozstać. Myślałam dać tam jeszcze ze trzy kolumnowe drzewka, może jarząbki.
Mam mętlik w głowie, chyba za dużo chcę tam wcisnąć i stąd to wszystko. Chciałam ładniutką piętrową rabatę a powstaje mi jakieś nie wiadomo co
Priorytetem są hortki i miskanty. Mam duże ilości Polar Beer, Limelight, do nich chciałam jeszcze upchać niższe Sundae F. i Diamant R.
Może przyjdzie wam coś do głowy. Chciałabym już tam posadzić i nie kombinować.
To jest to miejsce

I na planie

A tu mój niedoskonały najnowszy pomysł, chyba te miskanty mi tam najbardziej nie pasują ale gdzieś muuuszę je upchnąć

Ogródkowe perypetie:) 07:26, 16 kwi 2019

Do góry
abiko napisał(a)

Czy to są trójlisty...niezwykłe
Magnolia odpaliła różowym kwiatem...faktycznie duże drzewo urosło
Daleki od ideału..... 07:20, 16 kwi 2019

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies