Pomysł przedziwny, pierwszy raz takie coś widzę... Widuje się siatki przeciwszpakowe na czereśniach ale takiej konstrukcji pościelowo-obrusowo-firankowej jeszcze nie widziałam
EHeheh no nie, ja bym nie oszpeciła tak drzewa nawet, gdyby tam rosły najwspanialsze czereśnie świata
Oj nosi nosi, nie wiem czy kiedykolwiek to kupowanie się skończy...
Co do chwastów, to Ci powiem, że na gołej ziemi jest dramat totalny, chwast chwasta pogania, nie do ogarnięcia. Na drobnej korze przekompostowanej lepiej ale też sporo chwastów. Najlepiej jest na grubszej korze zwykłej, jak jest gruba warstwa chwastów bardzo mało. Pojedyncze sztuki.
Ale sie dzieje u Ciebie oczko super i tak sie nakręciłam,ze też chce takie ....będę sie Ciebie dopytywać ,jak już sie do końca zdecyduje gdzie go zrobić ...
Zakupy tez super
- ja dziś pojechałam po doniczkę ,bo em mi jedną rozwalił ,a wróciłam z ostrozkami,naparstnicami ,daliamii i szałwią ....i zrobiłam demolkę na 1 rabacie - tej zwężonej zdjec brak ,bo nie skończyłam i już nic nie robię dziś do pracy idę niedługo
A to drzewo okryte to masakra jakaś - okropnie to wygląda
A gdzie jeszcze planujesz nową rabatę oczkową ? Przykominkowa ,w rodkach ,i nie wiem gdzie jeszcze
Madzia! przyganiał kocioł garnkowi, Ty też wariatka ogrodowa jesteś, co chwile coć zmieniasz u siebie
Oczko polecam gorąco! To jest taka krpka nad i w ogrodzie nawet takie tycie jak moje.
Pytaj pytaj, może już za jakiś czas będę miała większe doświaczenie i radami będę mogła się dzielić
Zakupy do ogrodu zawsze na plus! Naparstnic mam od groma, jak chcesz ale maluszki, większe siewki jeszcze, nie takie grubasy wysokie jak w sklepach. Jak chcesz w większej ilości, mogę Ci wysłać.
Oczko jeszcze będzie tu:
Stara fotka ale coś widać. To to czarne kółko obok wiąza, kawałeczek dalej jest to pierwsze oczko, tam gdzie stoi kastra.
Trzcinniki wylatują spod wiąza bo nijak ich strzeliste formy do niego nie pasują. Chyba będą w plecach kominka, jeszcze nie wiem.
Nad drugim oczkiem klon palmowy Nicholsonii - nowy nabytek i wokół jak przy pierwszym oczku irysy i narecznice.
Trzecie oczko na cienistej rodkowej i tam prawie nic nie dosadzam, bo już jest ciasno.
super pomysł bardzo fajnie działasz normalnie ,gdybym nie szła do pracy -to poszłabym szukać miejsca na oczko i kopać hihi
klonik piękny i nad oczkiem będzie super wyglądał ..... i bardzo dobry pomysł z tymi trzcinnikami -zasłaniają pięknego wiąza
ja chciałam jeszcze białe irysy kupić ,ale nie mieli ,może jutro jak będę wracać z pracy zobaczę w innym ogrodniku tą zwężaną rabatę robię całą na biało -tam już są hortensje -nie wiem jakie ,bo przesadzałam wiosną i nie pamiętam ,które tam wkopałam ….ot skleroza ….dałam paprocie -przesadziłam z innej rabaty ,białe róże,białe naparstnice ,białe dalie ,białe szałwie i na razie jedną hostę wsadziłam -jutro przesadzę jeszcze ze 3 może
za naparstnice narazie dziękuję -mam pełno od Sylwii z Rancza -ale też jeszcze maluszki -urosną …. a dokupiłam same białe