Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:09, 28 sty 2015

Do góry
Przekopiowałem prośbę Danusi odnośnie stosowania naszych magicznych skrótów nazw roślin
Jako założycielka Ogrodowiska jednak proponuję na forum ogrodniczym jakby nie było znanym i szanowanym - używać prawidłowych nazw, tak będzie najlepiej, bo wszyscy pójdą na skróty. 

Starajmy się jako ogrodnicy z pasją nauczać innych prawidłowego posługiwania się jezykiem fachowym ogrodników, znanym i jednakowym na całym świecie. 

Zaroi się od "śmieszności" i absurdu, a to spowoduje że z nas zaczną się śmiać, jestem temu przeciwna.

Kochani - jak chcecie nazywajcie rośliny na swoim wątku tak jak chcecie, ale nie róbmy tutaj jakiegoś targowiska śmieszności. Zamykam więc ten wątek

Jeszcze raz apeluję - używajcie prawidłowych nazw bo w necie zaroi się od tego a to nie jest dobre dla ogrodniczej nomenklatury.

Zatem od dziś hortki i inne buksy znikają na rzecz hortensji i bukszpanów Muszę o tym pamiętać, bo weszło mi to w nawyk
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 08:43, 28 sty 2015

Do góry
U Zety był już seans
Jurajski Ogród 22:25, 27 sty 2015

Do góry
Kasiu,

Jolu, Elu, kociak zimą wpisuje się w zimowy krajobraz

Agnieszko, Twoje dobre myśli przypłynęły do mnie

Aga - Gusiarz, przyprószyło, bo zima przecież...

Sebek, dzięki. Fakt, wiele lat mieszkałam w mieście, więc wiem, jak wygląda pośniegowo-solna ciapa

Agatko, tak to możesz mnie pocieszać

Aniu, dzięki, byłam u Ciebie. Fajnie masz z tą szklarnią, bo możesz sobie nowalijki wcześniej posiać. Pocieszenie wiosną przyda się nam wszystkim

Agatko, dziękuję za miłą wizytę

Cieplutkie pozdrowienia dla Was zostawiam

Ogród u stóp klasztoru 15:38, 27 sty 2015

Do góry
AGATA 19762--- Akurat wiosna musi jeszcze poczekać ...co dzień odśnieżanie od niedzieli .znowu sypie.

RENIA -też mam jedna dalię ,ale to się w tym roku zmieni ...bardzo ....

SEBEK --ty to tylko samoobsługowe do końca studiów ...koniecznie nawet samosiejące i samozrzucające liście ....i samo nawożące się ....ogródek na bok wykształcenie najważniejsze .

AGANIA -----wczoraj strzepywałam śnieg ,dzisiaj znowu pełno ..ale wole te piękną biel ,niż szaro -bure dni .dobrze mieć wiele talentów ....bo zostaje więcej na badylki w kieszeni .

koniecznie słońca ....

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:10, 27 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
No freszcie wrocilas Wizytówka świetna Jednak nie musisz dawac po 4 zdjęcia z poście, możesz 10 Albo i więcej

Sebciu, nie wiedziałam o 10 zdjęciach
Teraz nie wiem jak wkleić link do wizytówki w podpisach…

HELP!!!

Uff…
Zakumałam jakoś
Moja codzienność - ogród Oli 14:06, 27 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Na Ślasku pogoda jest bleee, sypie, wieje i plucha na drodze... Wymienimy się?

nie ma mowy musze sie nacieszyc
Lawendowy zawrót głowy 14:04, 27 sty 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
U której czytałam ze w B kupiła ciemierniki ...trzy Biedr przeleciałam hihihihi i nic ....nie ma ....

Widziałem te ciemierniki, jak na kffffiatka za 10 zł dużo nie stracilas
Moja codzienność - ogród Oli 14:01, 27 sty 2015

Do góry
Na Ślasku pogoda jest bleee, sypie, wieje i plucha na drodze... Wymienimy się?
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:56, 27 sty 2015

Do góry
No freszcie wrocilas Wizytówka świetna Jednak nie musisz dawac po 4 zdjęcia z poście, możesz 10 Albo i więcej
Mój kawałek planety 11:18, 27 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Prawa Murphiego... Jakież to życiowe Jeśli Cię to pocieszy, to ostatnio zgubiłem słuchawki i suszarkę Na szczęście słuchawki dziś po 2 tygodniach odnalazły się w spodniach... Suszarki pewnie do kieszeni nie udało mi się zmieścić...

Spodobało mi się to ...

Zawsze kiedy masz właśnie coś zrobić, okazuje się, że najpierw musisz zrobić coś innego.

Miałem się uczyć... Koniec przerwy

Nie znam nikogo kto zgubiłby suszarkę

Mój kawałek planety 08:06, 27 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

...........Zawsze kiedy masz właśnie coś zrobić, okazuje się, że najpierw musisz zrobić coś innego.[/i]

........

o jakie to zyciowe, zwłaszcza kiedy się jest rodzicem

kasia zostawiam machanie
Mój kawałek planety 22:04, 26 sty 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)

ciągle etap pomiarów, muszę nanieść istniejące drzewa ale jak jadę rano do pracy to na wariata a jak wracam to przed 17 jest półmrok i nie chce mi się latać z latarą

ale miałam tu taki filmik gdzie był żywopłot z choiny (maja w ogrodzie), cięty na - jakiejś 18 minucie i nie mogę znaleźć w mym przepastnym wątku.

chciałam mu się jeszcze raz przyjrzeć ...

dziś mam pecha, najpierw zatankowałam za 6 dych a zapłaciłam 7 , olewając paragon i resztę, nie byłby to wielki problem ale mam nieco ograniczony dostęp do gotówki bo kilka dni temu zostawiłam kartę w sklepie w czytniku i musiałam zastrzec. Bez karty ciężkie życie

Kupiłam tez cukier ale się rozkleił, przy kasie pani nie miała woreczka, więc jakoś położyłam go na siedzeniu w aucie , potem był zakręt
i ten cukier się raczył spaść - oczywiście 'masłem do dołu" więc zadziałało któreś tam prawo murphiego.
Prawa maurphiego mnie lubią.

Dobrze że dziś nie wychodzę już domu.

Prawa Murphiego... Jakież to życiowe Jeśli Cię to pocieszy, to ostatnio zgubiłem słuchawki i suszarkę Na szczęście słuchawki dziś po 2 tygodniach odnalazły się w spodniach... Suszarki pewnie do kieszeni nie udało mi się zmieścić...

Spodobało mi się to ...

Zawsze kiedy masz właśnie coś zrobić, okazuje się, że najpierw musisz zrobić coś innego.

Miałem się uczyć... Koniec przerwy
Ogród niby nowoczesny ale... 22:01, 26 sty 2015

Do góry
Ja też macham - mocno, co by doleciało
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 20:56, 26 sty 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Z nieba mi spadłyscie z tymi poduszkami

Anita, jeśli możesz napisz mi na priv gdzie dorwalas te z geometrycznymi wzorami na łóżko Bo szukam takich poszewek/ poduszek i nie mogę się napatoczyć Choć jeszcze w Ikei nie sprawdzałem

Moje też skandynawskie, a dokładnie duńskie. To Ferm Living i SÖDAHL. Szczegóły na priv.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:38, 26 sty 2015

Do góry
No nie wiem... Się okaże jutro - ale przynajmniej będę miał na kogo zwalić winę Najważniejsze, że z urbanistyki mam 5 i geografia chyba też poszła całkiem nieźle... Chyba... Ale co tam - ważne, że świetną kurtkę na wyprzedaży dorwałem
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 19:26, 26 sty 2015

Do góry
Z nieba mi spadłyscie z tymi poduszkami

Anita, jeśli możesz napisz mi na priv gdzie dorwalas te z geometrycznymi wzorami na łóżko Bo szukam takich poszewek/ poduszek i nie mogę się napatoczyć Choć jeszcze w Ikei nie sprawdzałem
Jurajski Ogród 18:26, 26 sty 2015

Do góry
W Twoim ogrodzie zawsze można nacieszyć oczy Nawet zima wtedy wydaje się ładna Bo w mieście można utonąc w śniegowym błocie Pozdrawiam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:52, 26 sty 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
na pewno się Madżence spodoba ...

Nie tylko Madżence
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:57, 25 sty 2015

Do góry
Ja też bedę trzymać kciuki. Dasz radę Sebek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:48, 25 sty 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)

Noo widzisz , a tak się martwiłeś.... Niepotrzebnie .. Gratuluję .. A na rewoltę wnętrzarską chętnie poczekam , bo też mi zmiany w duszy grają

Odkopałeś się już ?? bo ja ledwo , ledwo

Rano pewnie będziemy mieli powtórkę z rozrywki Z tym odkopywaniem

Rewolucji wnętrzarskiej nie robię - tylko lekkie udoskonalenia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies