Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:55, 29 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ha, ha
Ja podlewałam w lutym rodki i sąsiadom powiedziałam, żeby też tak zrobili. Moim liście sterczały do góry, oni nie podlali i liście były słabe opuszczone. Wtedy żałowali i też podlali.
Reniu, napisz mi na pv, jakie elementy Grześ eba kupic do nawadniania, tzn. jaki wąż do ziemi, złączki i do linii i gdzie to zamawiałas?
Trawki ładne kupiłaś. Buziaki.
Aha, postudiowałam sobie fotkę ze spotkania.

Ach ci sąsiedzi ...
Jeśli chodzi o nawadnianie to ... napiszę Ci na priv
Naprawdę trawki ładne? Cieszę się więc bardzo A czy ML potrzebują dużo wody?
Ogródek Iwony 07:14, 29 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Byłam ostatnio w O, ale nie widziałam Może już wyprzedane ... takie ładne to co tu się dziwić

Reniu, promocja była zimą na końcówkę serii. W innym mieli wiecej po normalnych cenach.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:00, 29 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Od poniedziałku jestem w ciągłym niedoczasie
Ale postaram się nadrobić zaległości
Oto moje zakupy:

a tu już na rabacie:

Hej Ren powiedz mi gdzie w łódzkiem kupiłaś trawy, koło mnie w szkółkach nic kompletnie nie ma.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:11, 28 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

...

Chciałoby się mieć trawnik z rolki ... ale ja to się chyba nawet bardziej reakcji sąsiadów boję niż uszczuplonego portfela Już teraz dziwnie na nas spoglądają

Poczekaj jak będą spoglądać kiedy będziesz zimą podlewać zimozielone
Ogródek Iwony 23:03, 28 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, donice kupowałam w lutym w O, byłą promocja 50% taniej. Kupiłam wtedy dwie większe i dwie mniejsze. Te większe mam przed domem, a te mniejsze dwie z tyłu domu niedaleko buka Nie do końca szare pasują do elewacji, lepiej by się odznaczały na kontrastowym tle

Byłam ostatnio w O, ale nie widziałam Może już wyprzedane ... takie ładne to co tu się dziwić
Ogródek Iwony 22:54, 28 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Nadrobiłam zaległości
Rabata z bukiem jest piękna A ... i te donice szare urocze - można wiedzieć gdzie nabyłaś takie cuda?
Pozdrawiam

Reniu, donice kupowałam w lutym w O, byłą promocja 50% taniej. Kupiłam wtedy dwie większe i dwie mniejsze. Te większe mam przed domem, a te mniejsze dwie z tyłu domu niedaleko buka Nie do końca szare pasują do elewacji, lepiej by się odznaczały na kontrastowym tle
Hirutkowy raj:)) 22:50, 28 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Krysiu
Podsyłam Ci umbry w skarpetach
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=94
Jeszcze raz dziękuję bardzo za roślinki
Buziaki

Oj podoba mi sie bede myslec ,tylko gdzie kupic umbry wnaszej okolicy ,bukszpany by sie znalazły nawet w moim ogrodzie a jak jeszcze cos ciekwego znajdziesz to daj znac,widziałas co mam dzięki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:41, 28 maj 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

ja bym dała

Dam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:40, 28 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
zdecydowanie więcej! niby wszyscy mówią ot trawnik i git, ale żeby był ładny trzeba się 'nachodzić"

Oj trzeba ... i często nawet więcej niż nad rabatami
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:34, 28 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Trawnik wymaga dużo pracy, ja stawiam na trawę z rolki, taka mam i jestem bardzo zadowolona.
Siana trawa koszmar - wiatr rozwiewa, deszcz spłukuje dlatego wolę z rolki

Trawnik wymaga więcej pielęgnacji niż rośliny. Wiele osób to potwierdza. Dlatego postarałam się wygospodarować, więcej niż było poprzednio, miejsca na rabaty
Chętnie kupiłabym trawę z rolki, ale to kolejne koszty
A jeszcze muszę dokupić parę roślin, korę, wyposażyć wgłębnik...

Chciałoby się mieć trawnik z rolki ... ale ja to się chyba nawet bardziej reakcji sąsiadów boję niż uszczuplonego portfela Już teraz dziwnie na nas spoglądają
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:29, 28 maj 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Piękne ML kupiłaś, wybieram sie tam za znajoma w sobotę tez po trawki...dla niej , nie dla mnie bo ja juz nie mam miejsca u siebie...
A gdzie kupiłas te begonie z ciemnym lisciem - tezmam zamiar je posadzic na brzegu rabaty z liliowcami, bo jak przekwitna tulipany, liliowce to do jesieni zdobią to miejsce własnie begonie.

I jaki kawał roboty juz zrobiliście, buksy, trawki, drzewa...oj bedzie pieknie

Dziękuję za takie miłe słowa Begonie kupiłam też u sympatycznej pani w Łasku tylko może zadzwoń jutro i zarezerwuj sobie, bo ja ostatnio, chcąc dokupić, musiałam przyjechać jeszcze raz na drugi dzień ... Moje begonie to miniaturki, kupowałam po 2zł, są także większe, ale nie pamiętam ceny
Udanych zakupów życzę i pozdrawiam gorąco

Oj chciałabym aby było pięknie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:23, 28 maj 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Daj kompost, daj, dobrze wymieszaj - nie żeby była tylko warstewka kompostu i w nią siejesz trawę - bo przesycha i możesz się załatwić. Ale jak wymieszasz, będzie super

Tak jest, Karola
Hirutkowy raj:)) 22:21, 28 maj 2015

Do góry
Krysiu
Podsyłam Ci umbry w skarpetach
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=94
Jeszcze raz dziękuję bardzo za roślinki
Buziaki
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 22:12, 28 maj 2015

Do góry
anitan napisał(a)
trochę wypłukała, trochę jeszczen nie urosło. Niektóre ziarenka dopiero zaczynają kielkować.
Nie dawałam kompostu, ani nic innego, niestety. Mam nadzieję, że sięzagęsci po koszeniu

Czytam trochę ostatnio o trawach i ... znalazłam taką informację, że dobre gatunki traw długo wschodzą nawet 3 tygodnie a więc głowa do góry
Po regularnym koszeniu zagęści się na 100% ... a nawet gdyby nie to dosiejesz
Pozdrawiam

PS A jak tam rabaty? Sadzisz już coś?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:33, 28 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Piękne sadzonki ML dorwałaś a góra kompostu i mnie by się przydała

A ja myślałam, że takie se Dzięki Olu
Dziewczyny tu piszą, że różnie z tym kompostem jest, ale jak go zmieszam z ziemią to myślę, że będzie dobrze
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:22, 28 maj 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
co do trawy nie pomogę, jakąś kupiłam.. i jakoś rośnie generalnie trawnik wymaga chyba więcej pracy niż rabaty.. i chyba mi na niego chęci nie starcza

Święta prawda
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:57, 28 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ale chyba lepiej dać tego kompostu niż siać na nieurodzajną wyroundapowaną ziemię trawę?Jak myślisz?

ja bym dała
Ogródek Iwony 14:38, 28 maj 2015

Do góry
Nadrobiłam zaległości
Rabata z bukiem jest piękna A ... i te donice szare urocze - można wiedzieć gdzie nabyłaś takie cuda?
Pozdrawiam
Ogród na glinie 14:09, 28 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Fajnie zapowiada się ta rabata z buksikami
Pozdrawiam

odpozdrawiam
To tu... 11:53, 28 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Piękne zmiany zaszły u Ciebie w ogrodzie w ciągu ostatnich 12 miesięcy
Tak jak Tobie, mnie też bardzo podoba się runianka - ta u Sylwii mistrzostwo świata! Ale skoro Sylwia może to Ty też
A mogłabyś pokazać choć zajawkę tej rabaty z buksikami
Kompostu to masz ze dwa razy tyle co ja
Pozdrawiam

Której z buksikami? Jedyne buksy to mam przy oknie wykuszowym jadalnianym i one obfocone już wrzucałam. Teraz bedę pracować nad rabatą z ambrowcami Gumball (o ile je wreszcie gdzieś dorwę). Pod nimi bedzie też kulkowisko.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies