Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Toszka 14:47, 28 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Fajnie rozwiązałaś stopę buka. Mam dylemat i zagwozdkę ze swoim płaczącym, bo "owłosiony" jest od samego dołu, a gałązki pokładają się wokół niego. Nic tam nie potrafię zaaranżować

MirellaB 17:36, 28 maj 2015

Iwonko - nic nowego nie napiszę, powtórzę bardzo ładnie wszystko wygląda, wykonałaś kawał dobrej roboty, zdjęcia przed i po pokazane fantastyczne zmiany
Donia72 19:56, 28 maj 2015

Cześć Iwonko Przyszłam się przywitać i pomalutku nadrobić zaległości
Kacha123 20:03, 28 maj 2015

Cześć Iwonko! Twój buczek piękny i skarpety ma fajne
Iwk4 22:26, 28 maj 2015

polinka napisał(a)

Iwonko, jak tutaj się rozrośnie to będzie wielkie WOW!
Wiesz, że uwielbiam proste linie i geometryczne nasadzenia Płot zarośnie bluszczem, trawnik się zazieleni i będę wzdychać do tego zakątka

Uwielbiam minimalizm ale przy większym ogrodzie byłyby kwiatki, bratki i stokrotki...

Polinko, fajnie będzie, wiem to. Jak skończymy przebudowę gospodarczego, pod trawę nawieziemy ziemi i wtedy trawkę wysieję.

Wiem, że odkryłaś minimalizm. Fajny, ja jednak lubię kolory i na przekór wielu lubię też słoneczny żółty.
Odkryłam magię bratków. Kwitną już ponad dwa miesiące
W przyszłym roku też je posadzę. Tylko w przyszłym roku marzą mi się bordowe na moją rabatę. Są takie?
Iwk4 22:32, 28 maj 2015

bacowa napisał(a)

Tak się zastanawiam do czego jest potrzebna ta kostka przed tą rabatą, wiem że kiedyś stała tam ławka , ale teraz ?

Ewa, bardzo dobre pytanie zadałaś o sens tej kostki. Nie ma żadnego. Pokazałam twojego posta Zbyszkowi, to on się wcześniej nie zgadzał na zmiany, posiałam ziarno wątpliwości w jego głowie. Argument prosty:
przy garażu ma być kącik grillowy, potrzebna kostka. Po co kupować, jak wystarczy tą przełożyć?
Dziś nawet chciał jechać po krawężniki, aby kostkę zdejmować i kłaść je. Obawiam się tylko, że szybciej będzie działał, niż ja plan przygotuję. Czasu brak
Dziękuję, że zapytałaś. Pomogłaś mi w rozwiązaniu problemu, który wcześniej był nie do rozwiązania.
Iwk4 22:47, 28 maj 2015

bacowa napisał(a)

Jak tam magnolia , kwitnie jeszcze ?
Iwonko pozdrawiam

Magnolia kwitnie pojedynczymi kwiatami, na razie miała cztery, Zbyszek dopatrzył się jeszcze kilku pąków. Kolor jaśniejszy, niż na fotkach, nawet się zastanawiam, czy to jest ta, pod którą nazwą kupowaliśmy. Powinna kwitnąć przed liśćmi, kwitnie, jak już ma liście i kolor kwiatów chyba mniej różowy i pokrój.
Powinna wyglądać tak:
http://arboretumwojslawice.pl/wp-content/uploads/2014/04/Magnolia-Spectrum-TD.jpg
A wygląda tak:

Iwk4 22:49, 28 maj 2015

Malgosik napisał(a)

Tak, wracam, do pracy we wrześniu.

Fajnie wrócić do dorosłych ludzi. Zmienia się perspektywa postrzegania. Tylko wtedy zaczyna na wszystko czasu brakować
Iwk4 22:52, 28 maj 2015

Asiuniaa napisał(a)

Z tym stylem to u mnie właśnie tak jest,że podoba mi się wiele stylów i nie mogę się zdecydować. W dodatku mam coś takiego, że jak patrzę na swoją rabatę przy projektowaniu to nic nie widzę oczyma wyobraźni z kolei u kogoś owszem potrafię coś podpowiedzieć. No i właśnie tym sposobem wyszła mi rabata frontowa przed domem. Idzie do poprawki bo to jest rabata która jest pierwsza od wejścia do domu powinna być reprezentacyjna i wypasiona a tam taki galimatias mi powstał, że hej

Asiu, na swoje zawsze bardziej krytycznie patrzymy. Moje frontowe rabatki też będą przerabiane. Nic mi nie leży tak, jak powinno. Najbardziej linie trawnika. Ale jeszcze nie dojrzałam do zmiany. Pomysłu brak.
Iwk4 22:54, 28 maj 2015

ren133 napisał(a)
Nadrobiłam zaległości
Rabata z bukiem jest piękna A ... i te donice szare urocze - można wiedzieć gdzie nabyłaś takie cuda?
Pozdrawiam

Reniu, donice kupowałam w lutym w O, byłą promocja 50% taniej. Kupiłam wtedy dwie większe i dwie mniejsze. Te większe mam przed domem, a te mniejsze dwie z tyłu domu niedaleko buka Nie do końca szare pasują do elewacji, lepiej by się odznaczały na kontrastowym tle