Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 22:57, 28 maj 2015

Toszka napisał(a)

Fajnie rozwiązałaś stopę buka. Mam dylemat i zagwozdkę ze swoim płaczącym, bo "owłosiony" jest od samego dołu, a gałązki pokładają się wokół niego. Nic tam nie potrafię zaaranżować

Toszka nie wierzę Przecież ty jesteś specjalistką od wszystkiego. nie pomyślałąbym, ze masz problem z aranżacją. Wszyscy się przyzwyczaili, że to ty itkę zaczerpnęłąm z jakiegoś pomysłu Danusi na prostokątną rabatę. Utkwił mi w głowie i długo za mną chodził, aż znalazłam miejsce idealne na tą realizację. I chyba wyszła na ten moment najlepiej
Iwk4 23:00, 28 maj 2015

MirellaB napisał(a)
Iwonko - nic nowego nie napiszę, powtórzę bardzo ładnie wszystko wygląda, wykonałaś kawał dobrej roboty, zdjęcia przed i po pokazane fantastyczne zmiany

Mirelko, a jednak napisałaś Pozdrawiam. Przepraszam, ze ostatnio mam tyły na forum. ładna pogoda sprawia, że po pracy i obiedzie lecę do ogrodu podziałać Dziś robiłam z przodu kanciki, pieliłam zielsko z rabat. I z e-Musiem wypiłam kawkę na tarasie, a wieczorkiem spotkaliśmy się z sąsiadami, zaczęło się od rozmowy przy płocie i przy podlewaniu, skończyło się na spotkaniu sąsiedzkim
Iwk4 23:01, 28 maj 2015

Donia72 napisał(a)
Cześć Iwonko Przyszłam się przywitać i pomalutku nadrobić zaległości

Doniu, witaj po długiej przerwie
Fajnie, ze już jesteś. Brakowało mi ciebie
ren133 23:03, 28 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Reniu, donice kupowałam w lutym w O, byłą promocja 50% taniej. Kupiłam wtedy dwie większe i dwie mniejsze. Te większe mam przed domem, a te mniejsze dwie z tyłu domu niedaleko buka Nie do końca szare pasują do elewacji, lepiej by się odznaczały na kontrastowym tle

Byłam ostatnio w O, ale nie widziałam Może już wyprzedane ... takie ładne to co tu się dziwić
Iwk4 23:03, 28 maj 2015

Kacha123 napisał(a)
Cześć Iwonko! Twój buczek piękny i skarpety ma fajne

Kasiu,to mój jedyny buczek i jestem w nim zakochana. Cieszę się, ze będę na niego patrzeć z kącika wypoczynkowego, jak on już powstanie
Buziaki ślę
Mirka 23:34, 28 maj 2015

Czytam o kolejnych rewolucjach a twój eM chyba też już ogrodowo na maksa zakręcony
Iwk4 07:12, 29 maj 2015

Mireczko, przebudowa ogrodu małymi kroczkami trwa. Trzeba skończyć, co się zaczęło. Buziaki z rana
Iwk4 07:14, 29 maj 2015

ren133 napisał(a)

Byłam ostatnio w O, ale nie widziałam Może już wyprzedane ... takie ładne to co tu się dziwić

Reniu, promocja była zimą na końcówkę serii. W innym mieli wiecej po normalnych cenach.
Iwk4 21:41, 29 maj 2015

Mirka napisał(a)
Czytam o kolejnych rewolucjach a twój eM chyba też już ogrodowo na maksa zakręcony

Mireczko, zakręcił się chyba bardziej niż ja. Gdyby tempo robienia rabat leżało tylko w jego gestii, ramy ogrodu byłyby już założone. Problem w tym, ze jak nie wiesz, jaką koncepcję wybrać, popełniasz w pośpiechu błędy. Dlatego wolę wolniej, nie nadążam za nim z analizą inspiracji
Oglądałam jeszcze raz inspiracje z ogrodu Danusi i podobają mi się romby. Czasami u nas takie położenie obrzeży jest koniecznością. Ale sznureczek jest bardzo przydatny i zachowanie równoległości linii.
Wczoraj pokazałam Zbyszkowi post Ewy - bacowej. Jest chyba dla niego wielkim autorytetem
Wystarczyła jedna noc, aby przemyślał pomysł. Ledwo dziś przyszłam z pracy, usiedliśmy przy ciurkadełku i debatowaliśmy nad liniami prostymi tam. Efekt na dziś - rozebrana kostka - wykorzystamy ją na podjazd do garażu, zakupione obrzeża, wykopana część roślinek na przechowalnik (doniczki w takim przypadku są bardzo pomocnym narzędziem), przecięty szpadlem kabel doprowadzający prąd do ciurkadełka , rozpoczęte prace wykopaliskowe.
Iwk4 21:54, 29 maj 2015

Wreszcie się doczekałam kwitnięcia rododendronów

Nova Zembla:

Catawbiense:

American Beauty dopiero startuje

Zakwitają też łubiny wysiane w zeszłym roku. Miała być mieszanka, na razie tylko fioletowe. Liczyłam na inne kolory