Daj kompost, daj, dobrze wymieszaj - nie żeby była tylko warstewka kompostu i w nią siejesz trawę - bo przesycha i możesz się załatwić. Ale jak wymieszasz, będzie super
Sorry że sie tu rządzę nie w swoim watku ale korzystam od 3 lat z kompostu z naszej łódzkiej kompostowni - kupujego w zielonych workach pod nazwą "Próchniaczek" w cenie coś około 4 zł za worek, na wagę bez opakowania jest na pewno taniej ale nie mam przyczepki. Kompostownia jest na koncu Retkini, przy drodze na Lublinek - ul Sanitariuszek chyba nr 70, tuz przy oczyszczalni scieków. Otwarta jest równiez w soboty.
Kupuje tam kompost i jestem zadowolona, całą swoja wielką 36 metrowa rabate zrobiłam na tym komposcie i mam teraz busz. Oczywiście mieszałam go z moja ziemią oraz ewentualnie z inna ziemią w zależnosci od potrzeb - pod rh dawałam kwasna i torf, pod lawendy mieszałam z dolomitem itd...
Owszem ostatnio w workutrafiały mi sie fragmenty patyków czy nieprzekompostowanych gałazek ale było ich niewiele. Ja nie mam wyboru, nie mam własnego kompostownika wiec korzystam z "Próchniaczka"
Piękne ML kupiłaś, wybieram sie tam za znajoma w sobotę tez po trawki...dla niej , nie dla mnie bo ja juz nie mam miejsca u siebie...
A gdzie kupiłas te begonie z ciemnym lisciem - tezmam zamiar je posadzic na brzegu rabaty z liliowcami, bo jak przekwitna tulipany, liliowce to do jesieni zdobią to miejsce własnie begonie.
I jaki kawał roboty juz zrobiliście, buksy, trawki, drzewa...oj bedzie pieknie
Trawnik wymaga dużo pracy, ja stawiam na trawę z rolki, taka mam i jestem bardzo zadowolona.
Siana trawa koszmar - wiatr rozwiewa, deszcz spłukuje dlatego wolę z rolki
Dziękuję za takie miłe słowa Begonie kupiłam też u sympatycznej pani w Łasku tylko może zadzwoń jutro i zarezerwuj sobie, bo ja ostatnio, chcąc dokupić, musiałam przyjechać jeszcze raz na drugi dzień ... Moje begonie to miniaturki, kupowałam po 2zł, są także większe, ale nie pamiętam ceny
Udanych zakupów życzę i pozdrawiam gorąco
Trawnik wymaga więcej pielęgnacji niż rośliny. Wiele osób to potwierdza. Dlatego postarałam się wygospodarować, więcej niż było poprzednio, miejsca na rabaty
Chętnie kupiłabym trawę z rolki, ale to kolejne koszty
A jeszcze muszę dokupić parę roślin, korę, wyposażyć wgłębnik...
Chciałoby się mieć trawnik z rolki ... ale ja to się chyba nawet bardziej reakcji sąsiadów boję niż uszczuplonego portfela Już teraz dziwnie na nas spoglądają