Być może w miejscach, gdzie piszesz że jest mokro nawadnianie działa wadliwie, tzn jest może źle zaprojektowane? Dlaczego jest tak mokro? Nawóz nie jest rozwiązaniem, najpierw dojdź przyczyny i pokaż oczywiście zdjęcia.
Jak wiesz Ani Hakone wprowadziłam już dawno, mam na winklu, mam z tyłu, ale teraz dosadzam więcej Ona lubi półcień. No i nie wymarza jak turzyce Drogo mnie kosztuje wiosna niestety. W tym roku prawie wszystkie bukszpany w donicach i prawie wszystkie Carex nawet Evergold.
Fajnie wyszła ta rabata - przejrzałam Twój wątek od początki i zrobiłaś bardzo duży progres
Ze swoim ogrodem też przeszłam wiele dylematów - ciągle coś zmieniałam i przekopywałam. Zresztą nadal tak mam - mój mąż mówi na mnie "maniak w ogrodzie".
Wiele inspiracji czerpałam ze stron ogrodowiska i gardenarium.
Berberysy w większości gatunków gubią liście. To nie jest roślina na żywopłoty zimozielone. Jedynie berberys Julianny jest zimoielone ale on jest za niski na żywopłoty i poza tym przemarza.
Czerwony o którym myslisz gubi liście
Zimozielone liściaste:
- irga błyszcząca
- laurowiśnia (może przemarzać)
- ostrokrzew
- ligustr częściowo zimozielony (trochę gubi jak ostra zima)
Nie będzie ok niestety. Saletra na start, ale już późno trochę. Za dużo azotu, trawa tak się osłabi tym pędzeniem, że zrzednie a w dodatku nie przezimuje. Opanuj się
Danusiu elegancko wyszło. Próbuję u siebie przystopować z pelargoniami na balkonie ; modę na nie wprowadziłam w mojej uliczce lata temu. Teraz czas na nowe trendy
Danusiu chyba nie pierwszy raz się odzywam ale dużo nie mówię bo się nie znam. Cały czas podglądam i się uczę. A do Ciebie ciągle zaglądam teraz czytam od A do Z wątek o nawadnianiu
Buziaczki