Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:13, 04 cze 2019

Do góry
Trzecie Oliwii z kurkami

I największe z pawiem
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:12, 04 cze 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Haniu, ach!!! Twój busz mam teraz w głowie! Piękne masz już te graby. I falbaniaste piwonie. I te plamy błękitu, którego u siebie nie lubię, a u Ciebie mnie zachwycają. I rutewka subtelna i stipa. I ta obfitość kolorów. I bujna zieleń. Uściski zostawiam!

Niebieskości uwielbiam. Staram się je przełamać plamkami w innych barwach.

Uściski odwzajemniam.
Ogród w remoncie 21:10, 04 cze 2019

Do góry
I na koniec chaberek

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:09, 04 cze 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)

Dorotko, te róże są cudne.
Ładne zdjęcia robisz. Ja kompletnie nie potrafię. Też bym się gdzieś podszkoliła.
Ta tróżyczka to Golden Celebration, jak ją zobaczyłam w wątku "Wszystkiego po trochu" wiedziałam, że muszę ją mieć. Za miłe słowa bardzo dziękuję.
Basiu a ile razy przeczytałaś instrukcje obsługi swojego aparatu? Ja co jakiś czas czytam, przypominam sobie, za każdym razem rozumiem więcej, bo mój aparat ma na prawdę dużo możliwości tylko trzeba je poznać. Nadal nie wszystko kumam, ale może jak przeczytam jeszcze z 5 razy to załapię.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:08, 04 cze 2019

Do góry
Moje drugie oczko - ze stukawką
Mój ogrodowy pamiętnik 21:08, 04 cze 2019

Do góry
Te same nudne zdjecia ale co poradzić jak nic teraz nie kwitnie .

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:08, 04 cze 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)
Haniu, kiedyś rozmawiałyśmy o czarnym bzie, temat u mnie wrócił i mam teraz dylemat, którą odmianę kupić. Po uwagę biorę Black Lace "Eva", Black Tower, Black Beauty "Gerda". Wiem,że u siebie masz "Evę" ale może masz jakieś spostrzeżenia czy info zwrotne o pozostałych dwóch?
U mnie pod biurowcem są rabaty gdzie w różach okrywowych rosną bzy Black Tower, wyglądają naprawdę fajnie ale to maluchy na razie (maja około 80cm, zastanawiam się jakie będą w przyszłości). Przyznam, że chyba najbardziej się skłaniam do własnie do towera ale "pierzastość" Evy jest kusząca

Nie doradzę. Lubię duże gabaryty (potrzebuję przesłon), raczej swobodne w pokroju. Łatwiej mi przewidzieć docelowy kształt i wielkość. Bez jest częścią pewnej całości. Ani tam nie gwiazdorzy, ani nie spełnia szczególnej roli. Inaczej bym na to patrzyła, gdybym go planowała w roli solitera. W tej chwili zrównał się wzrostem z sąsiednimi krzewami. Z miejsc, skąd najczęściej oglądam ogród już go nie widzę.

Rośnie blisko wschodniej ściany budynku (wzdłuż płotu robi przesłonę drewutni, żeby sąsiadowi nie zakłócała widoków).
Pierwsze zdjęcie jest z ubiegłego sezonu

Ogród w remoncie 21:07, 04 cze 2019

Do góry

Upiorne połączenie

Rozplenice wschodnie już zaczynają

Pamiętajcie o ogrodach 21:07, 04 cze 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Dziękuję bardzo za odwiedzinyi że się podoba

Jaśmin już w kwieciu

Piekny krzak i kwiaty jaśminowca
W cieniu - zacieniona 21:06, 04 cze 2019

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:06, 04 cze 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Ale pamiętaj, że czekamy i jak tylko dacie radę to zapraszamy. Nikt tak perfekcyjnie nie robi oczek jak Ty .

Dzięki Kochana, uwielbiam tworzyć wodne swiaty i jestem wyczulona na jakąkolwiek sztuczność Tu i tak zaryzykowałam bo nie miałam kamieni i to co leży to stary obszarpany beton - ale nawet udaje kamienie Pewnie niedługo zarosnie mchem

Ogród z rzeźbą 21:05, 04 cze 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
wiem, przyjadę tylko muszę najpierw moje sprawy doprowadzić do normalności. Na razie ciężko mi na swój ogród znaleźć chwilę.

Iwonka, w pełni wszystko rozumiem. Niech Ci się jak najszybciej i jak najlepiej poukłada.

W cieniu - zacieniona 21:04, 04 cze 2019

Do góry
Mój ogrodowy pamiętnik 21:03, 04 cze 2019

Do góry
Nie wiem co się stało mojej ostróżce bo zaczyna wyrastać ponad ogrodzenie .

W cieniu - zacieniona 21:02, 04 cze 2019

Do góry
marba napisał(a)
Bogusiu, cofnęłam się trochę, aby dłużej pobyć w Twoim ogrodzie pełnym cudnych widoków. Bardzo u Ciebie pięknie, tyle urokliwych zakątków i niezwykłych odmian roślin. Masz zacieniony ogród, takie lubię najbardziej. W upalne lato tylko taki daje mi możliwość odpoczynku. U mnie wciąż za dużo palącego słońca, póki posadzone drzewka nie urosną. Tym chętniej będę odwiedzać Twój ogród.

W takie upalne dni coraz bardziej cieszę się z naszego cienia...pogoda jest bardzo zmienna...dwa dni wstecz paliliśmy jeszcze w kominku...teraz szukamy cienia.
Miło Cię widzieć.

Ogród z rzeźbą 21:02, 04 cze 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Zaległości to ja mam jak stąd do Krakowa.. albo przysypiam, albo nie mam kiedy usiąść, a w telefonie pisanie to porażka - choć zdarza mi się.

Twoje sporobolusy to marzenie - moje wstyd pokazywać - od tamtej fotki nic się nie zmieniło - 3 źdźbła na krzyż! Może powinnam je przenieść w mniej nasłonecznione miejsce...

Kasiu, ja to mam zaległości jak stąd do Tokio, tak więc luzik. Też więcej podglądam niż piszę. Z telefonu nienawidzę pisać i robię to bardzo, bardzo rzadko.
Nie wiem co może nie pasować Twojemu sporobolusowi, nie powinien narzekać na słońce, generalnie to trawa właśnie na stanowiska słoneczne. To u mnie ma teoretycznie lekko pod górkę, bo półcień.

Ten biedaczek strasznie się męczy posadzony mocno nieszczęśliwie, ale kwitnie pięknie.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:02, 04 cze 2019

Do góry
effka napisał(a)
Kasia, cudne to oczko... Jak jest zrobione? Możesz po krótce napisać? Niesamowicie naturalnie wygląda. Zapisuję jako inspirację

Kasiu, zacytowałam Twoje oczko u siebie, no musiałam, jak sobie nie życzysz to usunę oczywiście

No co Ty - poważnie? To sie bardzo ciesze

Oczko to po prostu wykopany okrągły dołek, potem szła szmata i na nią folia która mi została z oczka. Brzegi musisz wypoziomować (przy małym oczku to proste bo kładziesz poziomicę na wykop), na folię wykładasz kamienie by lekko wysuwały się nad lustro i nie było widać foli. Z wykopu ziemię dajesz na plecy i obsadzasz roślinami. I w sumie tyle
Dzis dosadzałam roslinki

Potem dodałam ptaszki
Mój ogrodowy pamiętnik 21:00, 04 cze 2019

Do góry
Młody powojnik całkiem obficie kwitnie.

Krzewuszkę Red Prince bardzo lubię bo kwitnie najmocniej ze wszystkich, które mam.

Ogród w remoncie 20:58, 04 cze 2019

Do góry
To ciski które na żywopłot chciałam. Nie wiem tylko czemu w tym roku przyrosty jakieś takie żółte

I trochę takie tam

Mój ogrodowy pamiętnik 20:57, 04 cze 2019

Do góry
Pierwsza u mnie zaczyna kwitnąć Queen of Sweden.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies