Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 21:51, 02 cze 2019

JoannA napisał(a)
Same cudowności nam tu serwujesz Bogusiu. Zachwycam sie Twoją montaną. To Rubens?

Montana Fragant Spring Mayleen.
Mam Rubensa...ale jeszcze mały.
...i Montana Freda...trochę mi przymarza.
marba 23:00, 02 cze 2019

Bogusiu, cofnęłam się trochę, aby dłużej pobyć w Twoim ogrodzie pełnym cudnych widoków. Bardzo u Ciebie pięknie, tyle urokliwych zakątków i niezwykłych odmian roślin. Masz zacieniony ogród, takie lubię najbardziej. W upalne lato tylko taki daje mi możliwość odpoczynku. U mnie wciąż za dużo palącego słońca, póki posadzone drzewka nie urosną. Tym chętniej będę odwiedzać Twój ogród.
bogumila 21:02, 04 cze 2019

marba napisał(a)
Bogusiu, cofnęłam się trochę, aby dłużej pobyć w Twoim ogrodzie pełnym cudnych widoków. Bardzo u Ciebie pięknie, tyle urokliwych zakątków i niezwykłych odmian roślin. Masz zacieniony ogród, takie lubię najbardziej. W upalne lato tylko taki daje mi możliwość odpoczynku. U mnie wciąż za dużo palącego słońca, póki posadzone drzewka nie urosną. Tym chętniej będę odwiedzać Twój ogród.

W takie upalne dni coraz bardziej cieszę się z naszego cienia...pogoda jest bardzo zmienna...dwa dni wstecz paliliśmy jeszcze w kominku...teraz szukamy cienia.
Miło Cię widzieć.

bogumila 21:04, 04 cze 2019

bogumila 21:06, 04 cze 2019

hankaandrus_44 22:00, 04 cze 2019

U Ciebie zapach bzu jeszcze się snuje, a u mnie jakimś cudem narcyz zakwitł.
Pogoda ma być zmienna i u mnie, jednego dnia wiatr z północy drugiego z południa i tak kilka dni z rzędu, raz upał, innym razem tylko 14, albo 17. Zwariować można.
bogumila 09:43, 05 cze 2019

hankaandrus_44 napisał(a)
U Ciebie zapach bzu jeszcze się snuje, a u mnie jakimś cudem narcyz zakwitł.
Pogoda ma być zmienna i u mnie, jednego dnia wiatr z północy drugiego z południa i tak kilka dni z rzędu, raz upał, innym razem tylko 14, albo 17. Zwariować można.

Narcyz chyba zapomniał o porze kwitnienia.
Palibin dopiero zaczyna kwitnąć...zapach rozchodzi się po całej Z.,nawet na balkon...
bogumila 09:47, 05 cze 2019

Wśród kwiatów posadziłam pomidory.Na balkonie utworzyło się drugie piętro,zaczynają pojawiać się owocki.Będzie pysznie!!!
hankaandrus_44 10:48, 05 cze 2019

A u mnie w tej chwili szał sałaty. W szklarni zrobiło się jej za ciepło. Trzeba było szybciutko zużywać, żeby w pędy kwiatowe nie szła. Ta na zewnątrz będzie na potem.
Uwielbiam pomidorowe podjadanie. Oby i u Ciebie udały się .
bogumila 17:35, 05 cze 2019

hankaandrus_44 napisał(a)
A u mnie w tej chwili szał sałaty. W szklarni zrobiło się jej za ciepło. Trzeba było szybciutko zużywać, żeby w pędy kwiatowe nie szła. Ta na zewnątrz będzie na potem.
Uwielbiam pomidorowe podjadanie. Oby i u Ciebie udały się .

Mam taką nadzieję...pomidorki do śniadanka prosto z krzaczka...to jest to na co czekam.W te upały muszę podlewać trzy razy w ciągu dnia...dziś w słońcu +44...ale szał.
Sałaty zazdroszczę,ale u mnie to tylko ślimaki zdążyły...ja zawsze po.