Witajcie
W końcu zdobyłam wymarzoną Korię, codzienne obchody rabat hortensjowych zadziwiają, chociaż Europy zachwycać nie będą po przymrozkach, tak Bouqet Rose, Togheter i Mariesii są obsypane pąkami. Liście zmasakrowane, ale opłacało się czekać z przycinką. A wyglądały tragicznie jeszcze w połowie maja.
Zakwitł jednym kwiatkiem jeden z trzech rh Bloombux
Czy mogę je już przyciąć?
A tak w ogóle to na kwaśnej zrobiłam taki busz, że jak to wszystko nabierze masy to chyba palca nie wsadzę . Uśmiejecie się ale brakuje mi tam miejsca. Konia z rzędem dla tego, który coś zobaczy na fotkach
Ta rabata to jakaś moja pechowa, ciągle nie jestem do niej przekonana i ciągle coś przesadzam.
Dzień dobry,
mam problem z thujami brabant - zakupiliśmy i wsadziliśmy ok 2 miesiący temu okazy o wysokości od 1,6 do 2m.
Po 2-3 tygodniach od wsadzenia zauważyliśmy żółknięcie i usychanie pojedynczych części gałęzi na dużej części z nich. Idąc za radą pana ze sklepu ogrodniczego zacząłem stosować raz w tygodniu interwencyjny oprysk produktem z linii Magiczna Siła Substral - Iglak. Rozpylam po gałęziach raz w tygodniu wieczorem gdy nie ma już słońca. Wykonałem 2 opryski ale zacząłem martwić się czy to nie coś poważniejszego. Zdjęcia poglądowe:
Będę wdzięczny za rady.