Były też radosne odkrycia

Borówki kamczackie, które tak bardzo uschły, że po jesiennej oraz wiosennej wycince prawie nic z nich nie zostało, odbijają od korzenia

Obie mają po kilka nowych przyrostów! Jupi

Czyli trzeba szybko kupić wodę utlenioną i powtórzyć podlewanie nią

Może nie dadzą się grzybowi
Dla Sylwi - mój tegoroczny żywokost

Zobacz, że jest dużo marniejszy, niż Twój. Przez dwa ostatnie lata ścinałam go w całości, razem z pędami kwiatowymi na gnojówkę. Teraz jest marny. Myślę, że trzeba go popodlewać trochę, a weźmie się w garść i znowu będzie częstował dorodnymi liśćmi do wyrobu nawozu potasowego dla pomidorów i nie tylko
Teraz przedstawię Wam dwa okazy działkowej fauny. Kicia, która pomieszkuje raz u mnie, raz u sąsiadki. Właściwie poznaliście ją już w zeszłe lato, ale tak dla przypomnienia
Oraz Karol. Dzisiaj spontanicznie dostał takie imię i sama nie wiem dlaczego. Tak jakoś przyszło mi na myśl. Chociaż nie lubię nadawania zwierzętom ludzkich imion. Ale najwidoczniej przyszła pora na zrobienie wyjątku od reguły
Od wiosny widzę go w misie pod rynną - czasami pływa, czasami siedzi w środku tak, jak na zdjęciu, a czasami chowa się w cieniu na zewnętrznej stronie misy. Nie widzę, by coś wokoło było zgryzione, więc nie wylewam mu już wody pod roślinki - niech sobie tam mieszka