Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 22:02, 03 cze 2019

KasiaLangier napisał(a)

Zapłakane przywrotniki są cudne, pięknie patrzysz obiektywem na rośliny..już chyba mówiłam, że lubię odwiedzać Twój Ogród..

Dziękuję, zawsze się cieszę, że kolejnej osobie podobają się moje fotki.
Zdjęć nie zmniejszam, po prostu zgrywam z aparatu. O szczegóły techniczne mnie nie pytaj, bo nie mam bladego pojęcia. Od strony kompa eM ma to opanowane i ja w te sprawy nie wnikam.

Czosneczki się szykują. Kiedy można je wykopać? W tej chwili są w pewnym sensie wyspą, wokół nich już prawie wszystko wykopane i przeniesione.

Zana 22:07, 03 cze 2019

Margerytka40 napisał(a)
Bardzo klimatycznie u Ciebie, ja chyba wolę takie półcieniste rabaty, ta gra światła cudna

Kwitną bodziszki, odmiana Johnson's Blue, strasznie się rozwalają

A dzisiaj dostały do towarzystwa carex montana. Mam nadzieję, że wyleje się malowniczo na ścieżkę

jolanka 22:12, 03 cze 2019

Carex Montana jednak mi się podoba Konieczność jest zdobyć go gdziesik
Zana 22:17, 03 cze 2019

Kasia_CS napisał(a)
Aniu, koniec smuteczków! W dodatku takie piękne zdjęcia zapodalaś, że nie może być mowy o jakichś deprechach ogrodowych.

I ładny ptaszorek na fotce z czosnkami a montanki cudne! ja to moje dziś już wycięłam...

Ba, zdjęcia to zdjęcia, a real to real.

Kasiu, moje sprobolusy, aktualnie są takie:

Dół przed murkiem trochę nie ten teges, bo trwa rewolucyjka. Zimą kret wyrył tak od strony trawnika, że zasypał kopcami całą opaskę z kamyczkami przed murkiem, no normalnie masakra. Chciałam zrobić tu ścieżkę, więc... No właśnie zaczęliśmy demolkę. I wszystko byłoby w miarę dobrze gdyby nie to, że nie wiem jak złapię jakiś poziom. Teren wzdłuż murku opada w dół a dodatkowo tu gdzie widać linię trawnika jest już trochę wyżej. Ma być ścieżka a wzdłuż ścieżki jeszcze malutka rabatka. Na razie dumam jak wybrnąć z tych różnic w poziomach.

Zana 22:22, 03 cze 2019

Helen napisał(a)

Anulka, właśnie nie wiedziałam jak Ciebie pocieszyć, ale to jest to - jedź na pogaduchy, daj sobie odpocząć i wrócisz jak nowo narodzona A przy okazji jakie foty będą i inspiracje, że ho, ho

Ha, ha mam nadzieję, że podołam wyzwaniu z fotkami u Kwartecika. Nie wiem czy będę miała odczucie nowo narodzonej, raczej odwrotnie. Kwartecikowy ogród to taki wypas, że wiesz... depresja gwarantowana

Ta piwonia w tym roku wreszcie się postarała. Miałam ściąć i zabrać do domu. No zapomniałam. A za tydzień przy tych upałach będzie tylko wspomnieniem.

Helen 22:23, 03 cze 2019

Nie wiem już które zdjęcia chwalić, wszystkie wyjątkowo udane. A carex montana super, też chyba sobie kupię. Czy Ty ją sama już dzieliłaś?
Zana 22:25, 03 cze 2019

AnnaMS napisał(a)

Widoczek cudny

Widoczek z mojej aktualnie ukochanej ruderowej

Helen 22:26, 03 cze 2019

Ta piwonia w tym roku wreszcie się postarała. Miałam ściąć i zabrać do domu. No zapomniałam. A za tydzień przy tych upałach będzie tylko wspomnieniem.

Też miałam kiedyś piwonię, bardzo ją lubię, ale jakoś mnie denerwowała, że tak krótko kwitnie i później tylko bałagani Dobrze, że wróciłaś
tulucy 22:28, 03 cze 2019

Boszz a mnie po szaleństwie różanym piwoniowe dopadło...

Ruderowma cud miód i orzeszki

Montany nigdzie nie ma za to remota mi się trafiła zawsze coś
mrokasia 22:33, 03 cze 2019

Uprzejmie informuję, że tawułka od Ciebie została wczoraj z dusza na ramieniu pokrojona na 3 i posadzona na klonikowej . Dziś pod wieczór sprawdzałam - wydaje się jakby nie zauważyła operacji . Trzymaj kciuki by się nie zorientowała . Bo już pąki ma...