Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 22:31, 11 maj 2019

Do góry
Byłam wczoraj u Bogusi i pięknym kolorowym ogrodzie.
Ogrodu pilnuje dobra wróżka, dlatego tak dużo u niej kolorów i kwitnień.
Pokaże kilka, a resztę nam pewnie Bogusia pokaże.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:29, 11 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Ewa wszystko rośnie w oczach pięknie ,czyściutko ,a trawnik ach jakbym chciała mieć taki
nowe nabytki azaliowe też śliczne
i znalazłam Ci miejsce na nową mikro rabatkę kwadratową hihi
o tu co Ty na to tu jak grill się kończy a na wprost widać krzesło oparte

Madziu kochana, buziaczki za takie miłe słowa Też będziesz miała zielony dywanik. Chyba już zakończyłaś rewolucje ogrodowe bo obrzeża z kostki są, więc czas na dostanie trawy i będzie zieloniutko.

A wiesz, że wykrakałaś Oficjalnie ogłaszam, że mój mąż zgodził się na nową dużą rabatę właśnie w tym miejscu, ale.nie tylko kwadracik, tylko pociągnięta od grilla w głąb trawnika Tak się cieszę, że aż mam totalną pustkę w głowie i nie wiem co tam mogliby rosnąć. Mam gotowe plany na rabaty wyspowe, muszę do nich wrócić i sobie przypomnieć co tam miało być, na pewno drzewo kuliste na pniu
Nawet dzisiaj chciał już ją wytyczać, oj zmienny jest jak kobieta
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 22:27, 11 maj 2019

Do góry
Drogę mam

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 22:26, 11 maj 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Wiosenny spektakl

Piękny,,
Tego klonika chyba nie widziałam
Mokradło... i mój ogród 22:24, 11 maj 2019

Do góry
Kantylena napisał(a)
Mam trochę głupie pytanie o naparstnice. To są dwuletnie rośliny i w takim razie, czy one kwitną co drugi rok, czy co roku i czy trzeba je dosadzać bo po tych dwóch latach zanikają? Jestem początkującą ogrodniczką więc proszę się nie śmiać

O nie, nikt się tu nie będzie śmiał Sama się uczę cały czas.

Do tej pory takie kwiatki jak naparstnice to mi się z babcinymi ogrodami kojarzyły. I mówiłam nigdy w życiu. A teraz to mam już piwonie, ostróżki i za malwami się oglądam. Chyba że babcinnieję ?
Naparstnice kwitną w drugim roku. Tyle wiem. Pierwszy wysiew mi się nie udał. Dziś spróbowałam jeszcze raz.

A zamówiłam bo jestem niecierpliwa i zakupy roślinne poprawiają mi nastrój.
Posadziłam na nowej różance po środku, ledwo widać te ponoć duże różowe i białe. Ale na bazarku widziałam takie morelowe i chyba się skuszę.

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:22, 11 maj 2019

Do góry
Laguna dla Anbu

I pączuchy (mszyce gratis )
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:21, 11 maj 2019

Do góry
sarenka napisał(a)
Ile lat ma twoja hakuro? Moja chyba w którymś momencie popuscilsm i duża jest, chce jej koronę zmniejszyć bo wygląda okazale

Hm... na pewno w 2016 wiosną już rosła - nie mam żadnej fotki z 2015 kiedy się wprowadziliśmy... Mozliwe całkiem - najwcześniej mogę ją mieć od lata 2015

to foto z maja 2016:

I podobne ujęcie z wczoraj (hakuro wiosną przycinam niemal na zero)

Azalia maj 2016 i 10.05.19

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:20, 11 maj 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Nigdzie nie jest tak kolorowo jak u Ciebie, pięknie.
Bogdziu bo ja kocham kolory
kolory to radość i szczęście, w kolorowym otoczeniu człowiek czuje się lepiej
Pozdrówka

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:19, 11 maj 2019

Do góry
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 22:17, 11 maj 2019

Do góry
Niewiem czy dobrze myślę ale wydaje mi się że musiałabym przekopać rozluźnić ziemię i powsadzac to wszystko na nowo tuje są w strasznym stanie korzenie mają na górze
chciałabym wyciepać krawężnik i nadać jej jakiś nowy kształt

Rododendronowy ogród II. 22:11, 11 maj 2019

Do góry

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 22:11, 11 maj 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Hm

Zdjęcie nieostre troszkę czym te roślinki potraktować w trawniku i kiedy ?; (

Co to jest Bogusiu?
Rododendronowy ogród II. 22:09, 11 maj 2019

Do góry
zszywka napisał(a)
Nie mogę doczekać się na spektakl rodkowo azaliowy ja się na ptakach nie znam ale mam nadzieje że dzięki Twoim zdjęcia zacznę rozpoznawać. U mnie dużo pada na zmianę z ciepłymi słonecznymi dniami, dziś posadzę jutro podleje i ładnie zaczyna wszystko rosnąć i przymrozków ponoć ma nie być bo zapowiadają deszcze ~ oby

Patrycja deszczu Ci zazdroszcze bo u mnie trzeba podlewac. Wczoraj spadł 1 mm i koniec,dobre i to ale przydałoby sie wiecej. Fajnie ze przesadzane roślinki dostaja deszczówke to od razu pomaga im się zaaklimatyzowac.U mnie pomału zaczynają kwitnienie głównie azalie

Mokradło... i mój ogród 22:09, 11 maj 2019

Do góry
Zakrecona napisał(a)
Sadzonki nie są zbyt szałowe rzeczywiście, ale różane krzaczki w deszczu, piękne

Bardzo lubię róże w kroplach deszczu

I te gadziny też lubię. Towarzyszą mi przy robocie ogrodowej:
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 22:08, 11 maj 2019

Do góry
Chciałam zdać relację z mojej dzisiejszej roboty wzięłam się za wybieranie kamieni z rabatek zaczęłam od rabatki z różami i powiem szczerze że klełam sama na siebie że je tam wysypałam
oj ja głupia
no ale jak se babo wysypałaś to se pozbierasz najgorsze jest to jak biedne roślinki musiały się tam męczyć i o zgrozo miałam tam jeszcze trochę szmaty pod tujami
Uwaga zdjęcie drastyczne

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:06, 11 maj 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Haniu, najpierw bardzo Ci dziękuję za zdjęcia tamaryszków
A następnie, bardzo intensywnie myślałam dziś o tej Twojej rabacie, nie wiem, czy ty masz jakąś czarodziejską intuicję? A dlaczego? Otóż w poszerzonej części ogrodu mam takie suche dość słoneczne miejsce pod brzozą, które chciałabym zapełnić roślinami niewymagającymi, które przeżyją w trudnych jałowych warunkach, a o ile dobrze pamiętam, Ty właśnie takie rośliny masz u siebie pod brzozami, prawda?
Czy możesz mi podpowiedzieć, jakie z roślin są u Ciebie najwytrwalsze? jakie dadzą radę w dość trudnych warunkach? Oczywiście na strat coś im tam podsypię z dobroci, ale chciałabym jednak, żeby to były rośliny w miarę bezobsługowe. Czas zacząć ograniczać działania na przyszłość

Tam wewnątrz, z powodu suchości i cienia od czerwca, dobrze funkcjonują kwitnące wczesną wiosną byliny: rogownica, dąbrówka, kostrzewa niedźwiedzie futro i tojeść rozesłana. Rasowe derenie niestety słabną, ale w miarę dobrze radzi sobie bezodmianowy dereń biały oraz rozłogowy Flaviramea. Tego ostatniego mam podsadzonego kosmatką. Nie mam zapisanego zdjęcia tego duetu, niestety. Tu jest ten bezodmianowy. Wewnątrz rosną jeszcze posadzone lata temu jałowce, jeszcze sobie radzą. Potem pewnie pójdą do eksmisji.

Bliżej przodu rabaty rosną dwie barbule, kwitną we wrześniu, jest kocimiętka. Rozchodniki olbrzymie kiepsko sobie radzą. Szaleje tam wilczomlecz sosenka. Jesienią ma kolor rdzy, niestety wcześniej kwitnie na żółto. Imperata wyschła, turzyce też, teraz testuję stipę.
Wśród brzóz i dębów 21:58, 11 maj 2019

Do góry
marba napisał(a)

Moja zielona ściana.

A gdzie moja huśtawka?
Basiu napisz proszę jak się ma trzmielina, dała radę?
Sezon 2017 u Hanusi 21:54, 11 maj 2019

Do góry
Dorotko, rośnie rząd jeżówek, czosnek, seler, będzie fasolka szparaagowa, rządek ogórków i cebuli, może jakieś buraczki i wszędobylskim koperek. Marchwi nie sieję, bo mi ją robaki jedzą, a jeszcze przy ogórkach rzodkiewkę sypnę.
Najchętniej skrzynie bym tam postawiła, ale nie ma komu przywieźć. Cukinię i dynię wysadzam w innym miejscu. I w tym tygodniu może uda się powoli wszystko ogarnąć. Nie są to hektary, ale i ja nie młódka.

Niżej jest pasmo moich rodków i azalii, przedzielające lewą stronę ogrodu na połowę. Z tyłu mam jeszcze jeden zakątek, ale zdjęcia jego nie mam. Może zrobię fotkę jak zakwitną późniejsze rh.

Narodziny ogrodu Eweli 21:53, 11 maj 2019

Do góry
ewelaa74 napisał(a)

Wow! Ależ Ty masz już duże warzywa!Taki namiot foliowy to chyba fajna sprawa. Miałam ochotę sprawić sobie podobny, ale teściowa stwierdziła, że w namiocie jest za gorąco
Wśród brzóz i dębów 21:49, 11 maj 2019

Do góry
Moniko, Gosiu, Dorotko, Irenko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Danusiu, miło, że o mnie pomyślałaś, ale bambusa raczej nie widzę u siebie. Z tego co wiem, to one bardzo ekspansywne są, i trudno się ich potem pozbyć. Może znajdą się inni chętni.
Aniu, wymiziałam psiaki od Ciebie. Były bardzo zadowolone.
Basieńko, niestety, nie mam pojęcia co to za roślinka, ta kwitnąca na różowo, ale chętnie się z Renatką podzielę, jeśli tylko jej się spodoba.

Ogrodowe aktualności:

Moja zielona ściana.

Sasanki fajnie wyglądajæ nawet po przekwitnięciu.

Zeszłoroczna, malutka sadzonka kocimiętki kubańskiej rozrosła się w spory krzaczek.

Pędy róży L.O. rozpięłam poziomo na kratce, wypuściła sporo krótkich przyrostów, liczę więc na obfite kwitnienie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies