Sprawdź Chinodoxa Rose Queen, to prawdopodobnie śnieżnik Też mam kępki, tylko o białych kwiatach, przy okazji zidentyfikowałam, bo co roku zadaję sobie pytanie co to jest? Pojawił się cyklamen i to coum, zadbaj o niego, cenna roślinka
Ach! Szachownica raddeana Wspaniała! Gratuluję, ileż ja straciłam szachownic. Bardzo trudno je u mnie utrzymać, przezimować w gruncie. Ile lat jest u ciebie?
Moje się jeszcze nawet nie szykują
Google mi podpowiada, że u mnie kwitną albo w połowie kwietnia albo w połowie maja
W tym sezonie obstawiam raczej ten drugi termin
Wiesz o co tej magnolce chodzi, że tylko jeden kwiat chce mieć???
Nie zrobiłam jeszcze porządnego planu, więc na razie wrzucę tylko screena z geoportalu. Działka z z domem i ogrodem ma powierzchnię około 6 arów.
Liczę, że z Waszą pomocą uda mi się zrealizować mój plan
Fajnie wykorzystujesz różne już niepotrzebne rzeczy w domu
Ozdoba na stół fajna, a na zmarznięty nos to trzeba ze starej rękawicy odciąć kciuk i pokrowiec na nos gotowy
No nie wierzę, już tak Ci zakwitła magnolia?! U mnie co prawda zimno, dzisiaj trochę poświeciło i ociepliło, a magnolia małe zaciśnięte pączki dopiero ma.
Lidziu możliwe, ja miałam w którymś momencie las liliowy a teraz mam tak z czosnkiem Maxima, kupiłam 3 a mam 6 Nic specjalnego nie robiłam z nimi, ogólnie rzucam granulki nawozowe jakie mam.
Ojejku! Chętnie przygarnęłabym jak jeszcze nikt się nie zgłosił.
No tak, przymrozki to niby norma w kwietniu. U sąsiada jest taka już bardzo wiekowa magnolia wczesna - też połowa kwiatów wisi jak ścierka.
Mam nadzieję, że mojej śliwy nie zważyło, bo już w kwiatach a owoce ma przepyszne, to byłoby mi szkoda.
Popołudniu było przyjemnie ciepło, to w końcu wsadziłam zaległe liliowce, wsadzone na chwilę do donicy.
Po roku takie coś wyciągnęłam
Po godzinie rozplątywania. Wepchnęłam tą masę korzeniową do dołka, ale coś czuję, że trzeba było to przyciąć