Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

W ogródku Martki 23:31, 31 maj 2023

Do góry
Tak to przywrotnik pomyliłam.
Ptasi gaj 23:29, 31 maj 2023

Do góry
CD

Ptasi gaj 23:25, 31 maj 2023

Do góry
Dzisiaj byłam w Łazienkach Królewskich na wycieczce z Maja. Szum nie z tej ziemi, kosiarki chodziły, wycieczek szkolnych od groma. To nie dla mnie taki rajwach.

Pokażę buka którego zawsze podziwiałam z drugiego brzegu stawu przed pałacem na wodzie. Nigdy nie przechodziłam ta alejka gdzie rośnie.
Ma ponad 100 lat
Zobaczcie

Ogród hortensjowo różanecznikowy 23:16, 31 maj 2023

Do góry
Monika pięknie kwitną kwasoluby.
To prawda u nich tak jest jak jeden rok kwitną ładnie to w następnym po jednym kwiatku. U mnie w tym roku rodki nie za bardzo kwitną.
Azalie niektóre krzaki tak samo. W zeszłym roku kwitły przepięknie. W poprzednim przymarzły. Widocznie w 2021 nie wysiliły się i w 2022 kwitły jak nigdy.

Hosty też wyrastają.
Zacisze Alicji 23:07, 31 maj 2023

Do góry
Alija napisał(a)

Alicja co ty robisz że rodki tak pieknie gęsto kwitną. Moje takie luźne. Pewnie to też zależy od odmiany.
Jeżeli chodzi o wisteria to trzeba kupować już kwitnąca. Często sprzedawane są z nasion sadzone i trzeba długo czekać na kwitnięcie.

U mnie tulipanowiec nie kwitnie od 10 lat. Podobno mogę czekać nawet od 15-20 lat.
W ogródku Martki 20:53, 31 maj 2023

Do góry
Piszesz, róż przybywa też kupiłam kilka. Jednak niektóre po kilku latach mi słabo rosną więc dałam im szansę i posadziłem w inne miejsce może im się spodoba. Wypadną to płakać nie będę.

U mnie Oliwia jest najbardziej rozwinięta może już kwitnie. To ładne krzaki.

Martka masz piękny żywopłocik z przytacznika a ja go tepie u siebie. Sieje się za bardzo muszę go wcześniej wcześniej przycinać.

Mam bodziszka max Frei od 2 lat bardzo powoli przyrasta i jest niski. Zobaczę może ruszy w tym roku.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:38, 31 maj 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Witam Sylwia

Podziwiam wszystko co czynisz i co rośnie w ogrodzie. Mam trochę za mało miejsca aby łąkę założyć maleństwa nie ma sensu.
Jednak Dąbrówka jest piękna proszę podaj jak się nazywa. Lub będę prosiła abyś mi parę sadzonek wysłała w końcu sierpnia.
Ptasi gaj 00:18, 31 maj 2023

Do góry
Renii napisał(a)
Trawniczek wzorcowy, kalina i buk wymiatają - prześlicznie.
Pozdrawiam Cię Eluś

Dziękuję Reniu u ciebie też bardzo bardzo ładnie.
Ptasi gaj 00:17, 31 maj 2023

Do góry
pestka56 napisał(a)
U mnie jest sucho już. Woda dopiero na głębokości 90 cm. Widzę to w dołku niedokończonego zbiornika wody. Jest tam mata, ale ma gdzieś w dnie dziurę. Nawet dobrze, że woda zejdzie, bo można uszczelnić.

Po wyborach albo wszystko zacznie się odkręcać, albo zapadniemy się w dół bez dna. Wczoraj tak się zdenerwowałam, że nie mogłam zasnąć. Gonitwa myśli.

Kasiu po wczorajszym dniu czuję sie bardzo przygnębiona. Myślę dlaczego tak podli ludzie chodzą po ziemi. Za wszelką cenę aby wygrać. Czytając dzisiejsze doniesienia może zagranicą pomoże to odkręcić.

Tak jest już sucho. Przez najbliższe 2 tygodnie nie ma co liczyć na deszcz.
Japoński ogród Reni i Matiego 00:12, 31 maj 2023

Do góry
Przymierzam się od kilku lat do kupienia rumianki. Bardzo mi się podoba, gęsta dobrze chroni przed chwastami.
U ciebie to ekstra wygląda.
Może się skusze jak zobaczę u ogrodnika.

Nie masz dużo tych roślin ale bardzo elegancko. U mnie to galimatias roślinny.
Japoński ogród Reni i Matiego 00:03, 31 maj 2023

Do góry
Reniu witam

Reniu ale masz pięknie. Nie ma ciebie, ale jak już jesteś to jest co oglądać.

Z tym iglaczkiem to moim zdaniem mróz go złapał. Też mam takie cisy. Wystarczy, że trochę mroźny wiatr musnął młode odrosty i tak wygląda jak wygląda. Zobacz ten na 2 focie ma młode odrosty.
Możesz po przycięciu opryskać na wzmocnienie przeciw brązowienie.
Przytnij go ok 3-5 cm.
Ptasi gaj 12:32, 29 maj 2023

Do góry
Kasiu moje żółte stoją w oczku.
Moim zdaniem za dużo wody dla tych co rosną w ziemi no i zimno jest.
Korzenie irysów lubią wygrzewać się w słońcu też tak są sadzone korzeniem do slonca.

Poza tym jestem przygnębiona. Dokąd nasz kraj podąża
Ptasi gaj 12:26, 29 maj 2023

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Cd

Irysy w tym roku nie za bardzo. Zimno i niestety nie kwitną dobrze. W zeszłym roku kupiłam ich sporo i połowa zakwitła.
Nawet żółte jakieś rachityczne i mało kwiatów w Kępie.

Mało wody. U mnie to samo. Podlewałam 2 kępy syberyjskich i te będą ładne. Za chwilę rozkwitną. Natomiast inne, nasze polskie żółte też, mają malo kwiatów i mniejsze niż w inne lata.
Ptasi gaj 23:23, 28 maj 2023

Do góry
Foce ja za każdym razem jak jestem ba kwiaty się rozwijają. Miałam jeszcze zrobić fotkę gałązki. Kwiaty równo rozłożone jak ptaki na przewodach elektrycznych.
Może w przyszłym roku już będą kwitły wszystkie jakie mam.
Kalina Kilimandżaro już też kwitnie ale za tydzień będzie pełny rozkwit.

Ptasi gaj 23:10, 28 maj 2023

Do góry
Zakwitła kalina watanabe

Eluś, ależ to cudo!
Ptasi gaj 23:08, 28 maj 2023

Do góry
Cd

Irysy w tym roku nie za bardzo. Zimno i niestety nie kwitną dobrze. W zeszłym roku kupiłam ich sporo i połowa zakwitła.
Nawet żółte jakieś rachityczne i mało kwiatów w Kępie.

Ptasi gaj 23:03, 28 maj 2023

Do góry
Tak Aniu jest piękna. Trochę przez pierwsze 2 lata ja formowalam rosła w każdą stronę. Teraz taka dostojna.

Dzisiaj pogodny dzień ale nie za ciepły. Noce zimne.
Zrobiliśmy dopiero porządki w oczku prawie cały dzień nam to zajęło. Zaczyna być sucho.
Papryczki ładnie rosną dynie też.

Irysy u mnie zaczynają kwitnąć.
Ptasi gaj 14:48, 26 maj 2023

Do góry
Zakwitła kalina watanabe

Również zapachniało

Bardzo ładna kalina. Jeszcze takiej nie widziałam.
Gdybyś nie napisała co to za roslina to w życiu nie zgadlabym że to jakaś kalina.
Ptasi gaj 14:20, 26 maj 2023

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Elu kalina cudownie Ci kwitnie. Piękna jest. Buk kradnie moje serce, nie mam żadnego. Oj nie mam maluchy do cięcia na kule kiedyś. Twój to jakiś odmianowy. Cudowny teraz ma kolor.

Zwykle buki leśne. Dostałam od leśnika. Przycinalam go każdej wiosny i tak wyszło.
Mam jeszcze 3 szt i nie są takie ładne bo nie cięłam.
Ptasi gaj 14:17, 26 maj 2023

Do góry
Roocika napisał(a)
Oh, kaliny kwitnącej zazdroszczę Wczoraj przechodziłam obok Palibinów, pachniały obłędnie.
Moje sadzone jesienią, po przejściach i mają tylko kilka kwiatów. Może w przyszłym roku się lepiej będą prezentować.

Asiu jak połonin u ciebie przekwitnie przytnij go całego ok 10 cm. Wypuści dużo młodych pedow i w przyszłym roku na tych pędach pojawia się grona kwiatów. Trzeba go formować od małego.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies