Ela do fotek się chowają cwaniaki ,a jak idę na obchód ,to już widzę ile znowu do plewienia -tylko ,że za gorąco na takie prace -narazie działam tylko rano i to niezbyt długo ....w niektórych miejscach już mam taki busz ,że trzeba by pod rośliny wejśc ,żeby plewić -takie drobiazgi też motyką traktuję
ten pomarańczowy kwiatek to Trojeść bulwiasta lubię ją bardzo ,sieje się co prawda ,ale nie jakoś nachalnie -próbowałam siewki przenosić w inne miejsca i niestety padły ...jedynie siewki zostawione w miejscu wysiania się rosną i kwitną -trochę pózniej niż rodzice
a na drugiej focie to Werbena Hastata -wysiała mi się sama w red Baronie i narazie obserwuję ,czy mi się to podoba ,czy nie
ja dziś kończyłam sadzenie i sadzonkowanie kwiatów dostanych od Iwonki ,Gosi i Agani
niektóre sadziłam na rabaty ,ale większość dałam do małych doniczek ,postawiłam w cieniu -mam nadzieję ,że się przyjmą
dostałam od Iwonki czyścce Hummelo ,różne odmiany bodziszków ,hosty ,kocimiętki i gaury . ,Irysy od Gosi i od Agani liriope i żelezniaki
i zaczęłam poszerzanie ostatniej rabaty -mam nadzieję ,że po południu uda mi się to skończyć
Miłego dnia
Werbena Hastata wygląda bardzo ładnie, wydaje mi się, że wśród traw będzie się pięknie prezentować.
Trojeść miałam kiedyś, niestety dałam jej kiepską miejscówkę i inne rośliny ją zagłuszyły zupełnie.
Alicja na fotce tak ,ale na żywo z czerwienią red barona tak mi coś średnio pasuje -ale jeszcze poobserwuję -może i tam zostanie ,skoro sama sobie wybrała miejscówke
Werbena hastata piękna ❤️.
Ostatnio udało mi się kupić stacjonarnie kilka sadzonek werbeny bampton. Kupiłam wszystkie, co mieli , 12 sztuk, i zostało mi 11, bo jedną moja mama od razu sobie odstawiła (jak przyjeżdża do mnie, to najpierw idzie do mojej szkółki, co tam ciekawego mam, nieraz specjalnie kupuję więcej, bo wiem, że też się może jej spodobać ).
Też mam w donicy red barona. U mnie w zestawie z czerwoną lobelią
Madziu, rycia w tym upale nie zazdroszczę. Nawet po 18. Ten gorąc ścina mnie dosłownie z nóg. Jestem w stanie stanąć na zewnątrz w pionie dopiero ok. 20. Piękne roślinki dostałaś. Ciekawa jestem, jak je skomponujesz.