Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 11:23, 09 lip 2023

ElzbietaFranka napisał(a)

Madziu przyszłam zobaczyć co u ciebie. Rzeczywiście wszystko zarosło, ale chwastów nie widać. Ja tam nie piele. Motyka przejadę wyschnie i leży.

Powiedz mi jak się ten kwiatek na pierwszej focie nazywa..pytam bo kiedyś miałam i chyba go nieopatrznie usunęła zeszłej wiosny jak pieliłam bo go nie widzę. Ma bardzo pomarańczowy kolor takie ostre lubię.
A na drugiej focie co to za kwiat.

Ja jestem obecnie na etapie przycinania też wywiozlam ,4 taczki. Cała jestem pokuta. Mam schowek pod przykryciem dosyć spory na tę zrzuty już prawie pełny a gdzie tu koniec sezonu.
Co mogę to wrzucam na kompost ale ciasno i tak jest.
Dzisiaj tylko podlewam mam różne mikstury będę mieszać z wodą i podlewać.
Bardzo sucho u nas.

Ela do fotek się chowają cwaniaki ,a jak idę na obchód ,to już widzę ile znowu do plewienia -tylko ,że za gorąco na takie prace -narazie działam tylko rano i to niezbyt długo ....w niektórych miejscach już mam taki busz ,że trzeba by pod rośliny wejśc ,żeby plewić -takie drobiazgi też motyką traktuję

ten pomarańczowy kwiatek to Trojeść bulwiasta lubię ją bardzo ,sieje się co prawda ,ale nie jakoś nachalnie -próbowałam siewki przenosić w inne miejsca i niestety padły ...jedynie siewki zostawione w miejscu wysiania się rosną i kwitną -trochę pózniej niż rodzice

a na drugiej focie to Werbena Hastata -wysiała mi się sama w red Baronie i narazie obserwuję ,czy mi się to podoba ,czy nie

ja dziś kończyłam sadzenie i sadzonkowanie kwiatów dostanych od Iwonki ,Gosi i Agani
niektóre sadziłam na rabaty ,ale większość dałam do małych doniczek ,postawiłam w cieniu -mam nadzieję ,że się przyjmą

dostałam od Iwonki czyścce Hummelo ,różne odmiany bodziszków ,hosty ,kocimiętki i gaury . ,Irysy od Gosi i od Agani liriope i żelezniaki
i zaczęłam poszerzanie ostatniej rabaty -mam nadzieję ,że po południu uda mi się to skończyć
Miłego dnia
Gosialuk 13:49, 09 lip 2023

Madzia jakie fajne miałyście spotkanie.
Z niecierpliwością czekam na relację.
Szkoda, że nie mogłaś się wybrać do Wojsławic.
Alija 15:06, 09 lip 2023

ElzbietaFranka napisał(a)

Werbena Hastata wygląda bardzo ładnie, wydaje mi się, że wśród traw będzie się pięknie prezentować.
Trojeść miałam kiedyś, niestety dałam jej kiepską miejscówkę i inne rośliny ją zagłuszyły zupełnie.
Magleska 16:27, 09 lip 2023

Gosialuk napisał(a)
Madzia jakie fajne miałyście spotkanie.
Z niecierpliwością czekam na relację.
Szkoda, że nie mogłaś się wybrać do Wojsławic.

Gosiu relacje już są na wątkach u dziewczyn

Dziękuję Kochana za roślinki

ja też ogromnie żałuję ,że nie dałam rady pojechać z Wami ,ale miałam ciężką nockę niestety
może się uda razem na Wawę pojechać

a ja od 2 dni poszerzam rabatę przy placyku -czekam na 18 i idę trochę poryć znowu

Magleska 16:31, 09 lip 2023

Alija napisał(a)

Werbena Hastata wygląda bardzo ładnie, wydaje mi się, że wśród traw będzie się pięknie prezentować.
Trojeść miałam kiedyś, niestety dałam jej kiepską miejscówkę i inne rośliny ją zagłuszyły zupełnie.

Alicja na fotce tak ,ale na żywo z czerwienią red barona tak mi coś średnio pasuje -ale jeszcze poobserwuję -może i tam zostanie ,skoro sama sobie wybrała miejscówke

Alija 16:37, 09 lip 2023

Właściwie to masz rację, z red baronem może niekoniecznie, lepiej by wyglądała w mniej czerwonej oprawie
zwiewnych traw.
Agatorek 18:51, 09 lip 2023

Werbena hastata piękna ❤️.
Ostatnio udało mi się kupić stacjonarnie kilka sadzonek werbeny bampton. Kupiłam wszystkie, co mieli , 12 sztuk, i zostało mi 11, bo jedną moja mama od razu sobie odstawiła (jak przyjeżdża do mnie, to najpierw idzie do mojej szkółki, co tam ciekawego mam, nieraz specjalnie kupuję więcej, bo wiem, że też się może jej spodobać ).

Też mam w donicy red barona. U mnie w zestawie z czerwoną lobelią
Gruszka_na_w... 21:49, 09 lip 2023

Madziu, rycia w tym upale nie zazdroszczę. Nawet po 18. Ten gorąc ścina mnie dosłownie z nóg. Jestem w stanie stanąć na zewnątrz w pionie dopiero ok. 20. Piękne roślinki dostałaś. Ciekawa jestem, jak je skomponujesz.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wiolka5_7 21:56, 09 lip 2023

Madzia podziwiam Cię za rycie w taką pogodę. Ja tylko podlewam coś wieczorem czy wcześnie rano. Robota w upały to nie dla mnie
Helen 22:12, 09 lip 2023

Skąd Ty masz tyle siły, jesteś tytanem pracy