Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Agatorek 22:34, 03 lip 2023

Rojodziejowa napisał(a)

Siekiery tam brakuje!

Tak samo pomyślałam

Madzia, CUDNIE! ❤️. Lubię bardzo takie różnorodne i kolorowe ogrody. Chociaż Twój przedogródek, taki spokojniejszy, też mi się bardzo podoba.

Jesteś tytanem pracy
Magleska 22:09, 04 lip 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Widziałam jarząby. Faktycznie na razie badylki ale może Cię jeszcze zaskoczą

Asia od 2 sezonów obiecuję im eksmisję ale dam im jeszcze szansę

Urszulla napisał(a)
Madzia, zrób zbliżenie Twojemu kuklikowi porównamy

Trojeści Ci zazdroszczę ale nie będę się silić na coś co ślimaki zjedzą w 5 minut. Nie możemy mieć jednakowych ogrodów

Ula on już przekwitł -jak zakwitnie ponownie to zrobię mu sesję foto

a trojeść przecież możesz posadzić ja nie mam z tym problemu ,żeby mieć takie same kwiaty w ogrodzie

Basieksp napisał(a)

Ale tu masz ładnie jak dla mnie , pięknie komponują się te białe kwiatki z pomarańczowymi trochę też kombinuję u siebie na jednaj rabacie, posadziłam białe kwiaty i żółte, trochę pomarańczowaych, ale chyba dosadzę więcej pomarańczowych no podoba mi się ta Twoja rabata, trochę zgapię chyba nie pogniewasz się?

Basiu zgapiaj ile chcesz będzie mi bardzo miło
dziękuję za pochwały lubię tą rabatę -trochę szkoda mi stipy ,ale trudno-może te siewki co zostały wezmą się w garść i znowu zarosną

Magleska 22:15, 04 lip 2023

anpi napisał(a)
Madziu, bardzo podobają mi się u Ciebie połączenia czerwonych róż z bordowymi krzewami a także pomarańcze i biel. Te drugie mam też u siebie, ale już myślę jak do moich czerwonych róż dołożyć jakieś bordowe "liście"
Działasz jak dla mnie w ekspresowym tempie, w takowym przyrastają ci też rośliny. Ja jakoś ciągle czekam na te wielkie kępy i plamy koloru i ciągle dokupuję, bo nie mogę się doczekać

Aniu dziękuję Kochana ja też na niektórych rabatach jeszcze mam dużo za dużo luk i też czekam na rozrost niektórych bylin ,żeby zrobić większe plamy

Buziaki

Renii napisał(a)

Ależ masz pamięć
Projekt faktycznie szefowej..ha ha..ale nie wszystko nasadzone wg projektu ...też zmieniam roślinki- nie wszystkie chcą rosnąć we wskazanym miejscu- takie uparciuchy

Też chcę w warzywniku wysypać kamieniem dlatego pytam jak u Ciebie się to sprawdza, bo mój M jest temu przeciwny

Renii kiedyś miałam fazę na oglądanie wszystkich ogrodów zrobionych przez Danusię

ja jestem zadowolona ze skrzyń i z kamyczków wokoło -ale to każdego indywidualna sprawa

Magleska 22:21, 04 lip 2023

antracyt napisał(a)

Tym zakończeniem ścieżki bardzo mnie zaskoczyłaś

Zuza to zakończenie wyszło przypadkiem

-była tam taka dzika ławeczka z pieńków i desek -rozleciała się po kilku sezonach -

ta fotka ,to było uwiecznienie wysprzątania rabaty ....a pieniek po prostu odstawiłam w wolniejsze miejsce w trakcie tych porządków i dlatego załapał się w kadrze haha ...

Anda napisał(a)
Madziu, cudnie Nie wiem, co zacytować

Ewuś dziękuję bardzo

Rojodziejowa napisał(a)

Siekiery tam brakuje!

Dodam

TAR napisał(a)
Madziu cuda na kijku

mam 3 trojescie gdzie je najlepiej posadzic?

Ania dziękuję a te trojeści u mnie rosną w pełnym słońcu i na rabacie dolnej ,czyli jest tam dość wilgotno-spływa cała woda ze skalniaka i trawnika

Urszulla napisał(a)
Madzia, a ja mam inny pomysł na ten pieniek na końcu ściezki

w piątek obgadamy temat
Magleska 22:34, 04 lip 2023

ewsyg napisał(a)

Magda, co to za odmiana hakonechloa ? ta jasna

Ewa zadajesz mi trudne pytania niestety nie pamiętam dopiero w tym sezonie się zaczęły rozkręcać -cieszę się z tego ,bo potrzebuje je podzielić w inne miejsca w ogrodzie

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Inwersowa to moja ulubiona teraz rabata. Skąd wzięła się jej nazwa?
Uwielbiam połączenie pomarańczowego z białym.
Nie mogę odżałować, że trojeść nie zechciała ze mną współpracować. Twoja jest cudowna.

Haniu dziękuję

Nazwa tej rabaty wzięła się od 3 świerków inversa -one są takim głównym punktem tej rabaty

a ta trojeść jest dość trudna w uprawie ( u mnie ) bo niby fajnie się sieje ,ale jak próbowałam te siewki poprzenosić ,to tylko nieliczne przeżyły i jakoś narazie słabo rosną

jedynie te co się rozsiały i ich siewek nie ruszałam - to są coraz ładniejsze i nawet niektóre będą kwitły
na tej rabacie jest dość mokro i bardzo słonecznie
Magleska 22:37, 04 lip 2023

Agatorek napisał(a)

Tak samo pomyślałam

Madzia, CUDNIE! ❤️. Lubię bardzo takie różnorodne i kolorowe ogrody. Chociaż Twój przedogródek, taki spokojniejszy, też mi się bardzo podoba.

Jesteś tytanem pracy

Aga przygadał kocioł garnkowi
tu chyba większość z nas jest takimi tytanami orki ogrodowej

dziękuję za pochwały

przedogródek swój uwielbiam -jest cały sezon ładny i prawie bezobsługowy

nawet wnerwiająca mnie wcześniej runianka wzięła się w garść
Roocika 14:54, 06 lip 2023

Magleska napisał(a)

Moja sunia też wciąż z jakimś badylem chodzi, i rzuca nam pod nogi, żeby jej rzucić

Podoba mi się u Ciebie, wszystkie poszerzenia ekstra wyszły. Podziwiam za różnorodność, ja jakoś nie umiem u siebie ale u innych się zachwycam.
olciamanolcia 17:59, 06 lip 2023

Magleska napisał(a)

Ale busz turzyce pięknie- bardzo je lubię i pieknie wygladaja na Twojej rabacie .
Proszę ucałować Piesę
ElzbietaFranka 00:31, 09 lip 2023

Magda przyszłam zobaczyć co u ciebie. Rzeczywiście wszystko zarosło, ale chwastów nie widać. Ja tam nie piele. Motyka przejadę wyschnie i leży.

Powiedz mi jak się ten kwiatek na pierwszej focie nazywa..pytam bo kiedyś miałam i chyba go nieopatrznie usunęła zeszłej wiosny jak pieliłam bo go nie widzę. Ma bardzo pomarańczowy kolor takie ostre lubię.
A na drugiej focie co to za kwiat.

Ja jestem obecnie na etapie przycinania też wywiozlam ,4 taczki. Cała jestem pokuta. Mam schowek pod przykryciem dosyć spory na tę zrzuty już prawie pełny a gdzie tu koniec sezonu.
Co mogę to wrzucam na kompost ale ciasno i tak jest.
Dzisiaj tylko podlewam mam różne mikstury będę mieszać z wodą i podlewać.
Bardzo sucho u nas.
Magleska 11:03, 09 lip 2023

Roocika napisał(a)

Moja sunia też wciąż z jakimś badylem chodzi, i rzuca nam pod nogi, żeby jej rzucić

Podoba mi się u Ciebie, wszystkie poszerzenia ekstra wyszły. Podziwiam za różnorodność, ja jakoś nie umiem u siebie ale u innych się zachwycam.

Asia czyli wszystkie nasze psiska takie same chcą ,żeby poświęcić im czas
dziękuję za pochwały

olciamanolcia napisał(a)

Ale busz turzyce pięknie- bardzo je lubię i pieknie wygladaja na Twojej rabacie .
Proszę ucałować Piesę

Justyna dziękuję Piesa wycałowana