Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony II 20:41, 12 sie 2017

Do góry
U mnie po burzy prawie ok. Vanilki leżą, lilie połamało...
Awaria masowa prądu na całym terenie. Drzewa w okolicy powyrywane. Czersk, Tuchola masakra...
Prąd przywracają najpierw w miastach. My czekamy. Rano nie działały telefony, nie było wody ...
Więcej nie piszę, bo telefon ładuję w aucie ...
Ogród z uśmiechem 09:30, 12 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

U mnie, gdy kwitł pierwszy raz, był różowy. Za drugim razem jest morelowy. I wreszcie kwiatów nie spuszcza w dół, wcześniej łepki zwieszał, gdy był w rozkwicie...
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/149/1490699/original.JPG

U mnie trochę się jeszcze zwiększa, dla niego jest przygotowany kolejny taki obelisk ale teraz nie mogę go nałożyć bo połamię gałązki , zrobię to jesienią.
Ogród z uśmiechem 09:25, 12 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dzięki, jeżówki przejrzę, a sąsiada chętnie bym pożyczyła

A nie oddam bo mój, osobisty....i jeszcze kilka musi mi zrobić fajnych rzeczy, zdolniacha jest
Na huśtawce miło płynie czas... 23:15, 11 sie 2017

Do góry
Oj, straty policzyłaś. Ja jutro...
Na huśtawce miło płynie czas... 23:13, 11 sie 2017

Do góry
Martynko, zrobiłam dziś fotki, ale prądu nie mam. Jest burza. Poki komorka nie padnie, trochę przeglądam wątki.
Ogródek Iwony II 23:07, 11 sie 2017

Do góry
Od godziny krąży nad nami burza. Dawno takiej nie widziałam. Wszystko powyłączałam. Prądu tez nie ma. Fotki w aparacie. Pewnie rano wszystko wróci do normy...
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:02, 11 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, u mnie Vanilki w trzecim roku stoją sztywno, nie pokładają się. Też je bardzo lubię. Jak masz miejsce, to pewnie kiedyś sobie taką sprawisz dla koloru. Dziś postaram się zrobić wieczorem fotki moim hortensjom. Będziesz miała okazję zobaczyć porównanie.
Zadzwonię dziś do szkółki, czy mają różyczki.

Z tym miejscem na nie będzie krucho ale trzy sztuki zdołam jeszcze upchnąć Będą tak jakby przedłużały szpaler z Limkami. No ale to wszystko w nowym sezonie.

Dzięki za pamięć Montana jest piękna.
Ogródek Iwony II 16:42, 11 sie 2017
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kochani, odpiszę wieczorem. Warzywnik mnie wciągnął.

ja mam jeszcze pomidory i maliny ...słoikuje wszystko jak leci to jest tez bardzo czasochłonne ale przeciez tego chciałam to i mam
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 16:36, 11 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wielkie dzięki dobra kobieto. Bardzo mi pomoglaś.

Nie ma za co, ciesze się że pomogłam
Na huśtawce miło płynie czas... 16:16, 11 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Co masz posadzone na tej rabacie? Bardzo ładna kompozycja Martynko

Cieszę się, że się podoba Rosną tuje nana aurea, 5 Leonardo da Vinci, tuje Danica i właśnie dosadzilam śmiałka darniowego z innej rabaty, ale muszę dokupić jeszcze dwa. Śmiałek jest tu przypadkowo, bo musiał zaliczyc przeprowadzkę

Wracając do hortensji. Myślę, że wszystkie czynniki, o których pisałaś u mnie się zadziały. Mloda sadzonka, mała, źle przycieta, rosnąca w korytarzu wietrznym, wielkie kwiaty musi dźwigać na tych młodych witkach. Poczekamy co z tym kolorem. Nie pamiętam czy przebarwiala się w zeszłym roku, ale jeśli tak, to dobrze, bo rośnie z Vanilkami.
Na huśtawce miło płynie czas... 16:07, 11 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pięknie to wygląda. Co to za jeżówki?

Dziękuję Nazwę jeżówki niestety zapomniałam, ale kupiłam ją lokalnie, więc spróbuję dopytać sprzedawcę. Też mi się ona podoba i chciałam ją podzielić, ale czy można dzielić jeżówki?
Ogródek Iwony II 13:42, 11 sie 2017

Do góry

Kochani, odpiszę wieczorem. Warzywnik mnie wciągnął.
Ogródek Iwony II 12:19, 11 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Martynko, zwykły bluszcz ok, zawsze, gdy będziesz chciała wykopać, dasz radę. Też ładnie się rozrasta. mam w kilku miejscach i jak dotąd nie narzekam. Gdy za bardzo się panoszy, zwyczajnie odcinam i już.
Zimą robi dobrą robotę.
Płotek panelowy bardzo lubię. Kiedyś tuje go zasłonią i róże, ale teraz jest na swoim miejscu i działa na korzyść ogrodu Swoją drogą stał się tematem przewodnim w ogrodzie.

Pergola (robi się druga )

Ten Wasz płotek jest rewelacyjny Pergola też pasuje Masz super pomysły Jak możesz, to ożankę bym chciała Chyba Cię już prosiłam o nasionka
Ogródek Iwony II 10:00, 11 sie 2017

Do góry
Znalazłam u Admete szpaler. Niestety nie mam tak reprezentatywnego miejsca. Pięknie tu wygląda.
admete napisał(a)

admete napisał(a)

tak na mijankę
tak na szybko z wymiarami

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:50, 11 sie 2017

Do góry
Anusia napisał(a)

W zeszłym roku myślałam jeszcze o Vanilla Fraise. Teraz jednak podczytuję i potwierdzam, że najbardziej odpowiedni będzie Phantom. Wolę rośliny bezproblemowe.

Aniu, u mnie Vanilki w trzecim roku stoją sztywno, nie pokładają się. Też je bardzo lubię. Jak masz miejsce, to pewnie kiedyś sobie taką sprawisz dla koloru. Dziś postaram się zrobić wieczorem fotki moim hortensjom. Będziesz miała okazję zobaczyć porównanie.
Zadzwonię dziś do szkółki, czy mają różyczki.
Ogródek Iwony II 09:44, 11 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Oooo, ciekawe, co piszesz. Czyli z Anabelkami, jak się zadomowią, ciężka sprawa. U mnie jedna rośnie w korzeniach jodły koreańskiej. Ciekawe, jak mi się uda ją przenieść...

Przesadzisz bez problemu, nie musisz całej rośliny wykopywać nawet a część, która na pewno się ukorzeni Najwyżej cześć zostanie przy sośnie
Ogródek Iwony II 09:42, 11 sie 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
Odrosty mnie właśnie drażnią w Annabelle. Miałam wielką kępę po babci, którą przenosiłam w inne miejsce, przy okazji obdarowując połową koleżanki, sąsiadki itd. Sobie zostawiłam kilka krzaczków. Stare miejsce przekopałam, korzenie były bardzo grube, pousuwałam, co widziałam. No i od dwóch lat mi wyłazi Anabelka z ziemi tam ciągle.
W nowych miejscach juz też bokami zaczyna wyłazić. Muszę ją z dwóch miejsc wysadzić.

Oooo, ciekawe, co piszesz. Czyli z Anabelkami, jak się zadomowią, ciężka sprawa. U mnie jedna rośnie w korzeniach jodły koreańskiej. Ciekawe, jak mi się uda ją przenieść...
Ogródek Iwony II 09:39, 11 sie 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Buhahahaha. Ale kiedy szukać inspiracji, jak w dzień człowiek buszuje w ogrodzie.

Najlepsze to, że w tygodniu e-Ma nie ma w domu Myślałam, że wtedy mogę
Prawdą jest, że po zarwanej nocy organizm domaga się snu.
Ogródek Iwony II 09:35, 11 sie 2017

Do góry
szemusia napisał(a)
Iwonka, anabelki sadziłam co 1m (właśnie mierzyłam), ale spokojnie mogą być szerzej. To ogromne krzaczory rosną. Mimo że wiosną tnę przy samej ziemi, to jednak są duże. Największa (chyba 3-letnia) ma szerokość prawie 2 metrów. One jak zwykłe krzaki mają mnóstwo odrostów z ziemi i myślę, ze to powoduje, ze są takie wielkie.

edit:
Tu je trochę widać
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5256-prawie-jak-ogrod?page=257

Beatko, to u Ciebie - podoba mi się z berberysami zestawienie. Co masz przed nimi?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/146/1466995/original.JPG
Chyba rozchodniki? Czy to ma sens, jak one się kładą? Pomaga choć trochę?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/146/1466996/original.JPG
Przy okazji urzekło mnie połączenie kulek trzmielinowych z trawkami
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/146/1466998/original.JPG
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:21, 11 sie 2017

Do góry
Wielkie dzięki dobra kobieto. Bardzo mi pomoglaś.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies