Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

Iwk4 23:38, 10 sie 2017

_Martini_ napisał(a)

Wywołany do tablicy szpalerek Leonardo

Co masz posadzone na tej rabacie? Bardzo ładna kompozycja Martynko
kasja83 07:26, 11 sie 2017

Koleżanko...ale Ty masz fajną kolekcję traw!!Busz stipowy i to jeszcze z własnego chowu-bardzo mi imponuje.
_Martini_ 16:02, 11 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Jaki to wątek z różanką Gabisi?

Trawy masz bardzo ładne

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2260-ogrod-dla-roslin-o-mocnych-nerwach

Trawki niech się ładnie zagęszczają, bo fajne są. Fajny klimat nadają w ogrodzie.
_Martini_ 16:07, 11 sie 2017

Iwk4 napisał(a)

Pięknie to wygląda. Co to za jeżówki?

Dziękuję Nazwę jeżówki niestety zapomniałam, ale kupiłam ją lokalnie, więc spróbuję dopytać sprzedawcę. Też mi się ona podoba i chciałam ją podzielić, ale czy można dzielić jeżówki?
_Martini_ 16:16, 11 sie 2017

Iwk4 napisał(a)

Co masz posadzone na tej rabacie? Bardzo ładna kompozycja Martynko

Cieszę się, że się podoba Rosną tuje nana aurea, 5 Leonardo da Vinci, tuje Danica i właśnie dosadzilam śmiałka darniowego z innej rabaty, ale muszę dokupić jeszcze dwa. Śmiałek jest tu przypadkowo, bo musiał zaliczyc przeprowadzkę

Wracając do hortensji. Myślę, że wszystkie czynniki, o których pisałaś u mnie się zadziały. Mloda sadzonka, mała, źle przycieta, rosnąca w korytarzu wietrznym, wielkie kwiaty musi dźwigać na tych młodych witkach. Poczekamy co z tym kolorem. Nie pamiętam czy przebarwiala się w zeszłym roku, ale jeśli tak, to dobrze, bo rośnie z Vanilkami.
_Martini_ 16:20, 11 sie 2017

kasja83 napisał(a)
Koleżanko...ale Ty masz fajną kolekcję traw!!Busz stipowy i to jeszcze z własnego chowu-bardzo mi imponuje.

No widzisz, mam tylko kilka odmian a i tak się na trawach wcale nie znam. Jak mam coś wybrać, to ten wybór rodzi się w bólach A stipa się u mnie wysiała wszędzie. Nie hodowałam z nasionek, tego nie umiem. Niektórzy marudzą na siewki werbeny, to ja mam tak ze stipą Dużo przeniosłam we wskazane miejsca, a ciągle odkrywam nowe siewki.
_Martini_ 23:09, 11 sie 2017

Przeszła burza.
Mój ogród pływa. Istny basen. Zbite szyby od stołów i złamana brzoza przy huśtawce. Obraz nędzy i rozpaczy. Boję się tam jutro wejść.
Iwk4 23:13, 11 sie 2017

Martynko, zrobiłam dziś fotki, ale prądu nie mam. Jest burza. Poki komorka nie padnie, trochę przeglądam wątki.
Iwk4 23:15, 11 sie 2017

Oj, straty policzyłaś. Ja jutro...
lindsay80 23:21, 11 sie 2017

Przyszlam pochwalic ta rabatę z Leonardo, a tu takie smutne informacje czytam - u nas wczoraj było groźnie w nocy, ale chyba nie aż tak jak u Was dziś. Oby poranek nie odkrył juz więcej zadnych strat!