Dziękuję Nazwę jeżówki niestety zapomniałam, ale kupiłam ją lokalnie, więc spróbuję dopytać sprzedawcę. Też mi się ona podoba i chciałam ją podzielić, ale czy można dzielić jeżówki?
Cieszę się, że się podoba Rosną tuje nana aurea, 5 Leonardo da Vinci, tuje Danica i właśnie dosadzilam śmiałka darniowego z innej rabaty, ale muszę dokupić jeszcze dwa. Śmiałek jest tu przypadkowo, bo musiał zaliczyc przeprowadzkę
Wracając do hortensji. Myślę, że wszystkie czynniki, o których pisałaś u mnie się zadziały. Mloda sadzonka, mała, źle przycieta, rosnąca w korytarzu wietrznym, wielkie kwiaty musi dźwigać na tych młodych witkach. Poczekamy co z tym kolorem. Nie pamiętam czy przebarwiala się w zeszłym roku, ale jeśli tak, to dobrze, bo rośnie z Vanilkami.
No widzisz, mam tylko kilka odmian a i tak się na trawach wcale nie znam. Jak mam coś wybrać, to ten wybór rodzi się w bólach A stipa się u mnie wysiała wszędzie. Nie hodowałam z nasionek, tego nie umiem. Niektórzy marudzą na siewki werbeny, to ja mam tak ze stipą Dużo przeniosłam we wskazane miejsca, a ciągle odkrywam nowe siewki.
Przyszlam pochwalic ta rabatę z Leonardo, a tu takie smutne informacje czytam - u nas wczoraj było groźnie w nocy, ale chyba nie aż tak jak u Was dziś. Oby poranek nie odkrył juz więcej zadnych strat!