Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

ogrodula 08:22, 11 sie 2017

Ja też i jeszcze floksy.
MirellaB 08:35, 11 sie 2017

A ja większość posadziłam Annabelle i teraz żałuję. Mogłam bardziej zgłębić temat i wybrać hortki z sztywnymi pędami.
Dobre opinie ma również Polar Bear.

Czy Phantom ma bardziej sztywne pędy od Limki?
Phantom też się przebarwia?
MirellaB 08:39, 11 sie 2017

A ja w donicach mam od niedawna turki i bardzo je lubię. Zapach mi nie przeszkadza, a najważniejsze jest to, że deszcze im nie straszne
Iwk4 09:50, 11 sie 2017

Anusia napisał(a)

W zeszłym roku myślałam jeszcze o Vanilla Fraise. Teraz jednak podczytuję i potwierdzam, że najbardziej odpowiedni będzie Phantom. Wolę rośliny bezproblemowe.

Aniu, u mnie Vanilki w trzecim roku stoją sztywno, nie pokładają się. Też je bardzo lubię. Jak masz miejsce, to pewnie kiedyś sobie taką sprawisz dla koloru. Dziś postaram się zrobić wieczorem fotki moim hortensjom. Będziesz miała okazję zobaczyć porównanie.
Zadzwonię dziś do szkółki, czy mają różyczki.
Ewa777 19:49, 11 sie 2017

Phantoma będziesz mogła też u mnie obejrzeć. Jestem z niego bardzo zadowolona

Szpaler limek ślicznie u Ciebie wygląda
Pegasus u mnie słabo rośnie. To moje drugie podejście i więcej już nie będę próbować.
Anusia 21:51, 11 sie 2017

ogrodula napisał(a)
Ja też i jeszcze floksy.

Floksów nie mam ale jest na liście moich chciejstw. Pamiętam go jak rósł sobie w ogródku w domu rodziców. Kwiatów z dzieciństwa się nie zapomina.
Anusia 21:58, 11 sie 2017

MirellaB napisał(a)
A ja większość posadziłam Annabelle i teraz żałuję. Mogłam bardziej zgłębić temat i wybrać hortki z sztywnymi pędami.
Dobre opinie ma również Polar Bear.

Czy Phantom ma bardziej sztywne pędy od Limki?
Phantom też się przebarwia?

Mirella wyczytałam u Iwonki i ona sama też potwierdza, że Phantom i Polar Bear to żelazne odmiany. Sztywność i grubość łodyg Phantoma będę mogła porównać u Ewy. Za tydzień mamy ogrodowiskowe spotkanie. Ewa ma u siebie piękne jego okazy.
Anusia 22:00, 11 sie 2017

MirellaB napisał(a)
A ja w donicach mam od niedawna turki i bardzo je lubię. Zapach mi nie przeszkadza, a najważniejsze jest to, że deszcze im nie straszne

Jak pisałam wcześniej turki to też zelazna roślina. Kwitnie do jesieni. Nie kupuję, same wysiewają mi się na rabatach, jednak w tym sezonie bardzo słabo. Zmuszona będę zebrać nasiona na wiosenne ewentualne wysiewy.
Anusia 22:02, 11 sie 2017

Iwk4 napisał(a)

Aniu, u mnie Vanilki w trzecim roku stoją sztywno, nie pokładają się. Też je bardzo lubię. Jak masz miejsce, to pewnie kiedyś sobie taką sprawisz dla koloru. Dziś postaram się zrobić wieczorem fotki moim hortensjom. Będziesz miała okazję zobaczyć porównanie.
Zadzwonię dziś do szkółki, czy mają różyczki.

Z tym miejscem na nie będzie krucho ale trzy sztuki zdołam jeszcze upchnąć Będą tak jakby przedłużały szpaler z Limkami. No ale to wszystko w nowym sezonie.

Dzięki za pamięć Montana jest piękna.
Anusia 22:07, 11 sie 2017

Ewa777 napisał(a)
Phantoma będziesz mogła też u mnie obejrzeć. Jestem z niego bardzo zadowolona

Szpaler limek ślicznie u Ciebie wygląda
Pegasus u mnie słabo rośnie. To moje drugie podejście i więcej już nie będę próbować.

Tak na to liczę. Będę mogła porównać go z Limkami. Moje mają już trzeci sezon, dopiero teraz można przekonać się jakie są piękne. Co do Pegassusa zaóważyłam, że lubi przestrzeń i słońce. Posadziłam też kilka sadzonek na folkowej. Niestety tam są marne i nie wiem czy ooś z nich jeszcze będzie.