Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

MirellaB 09:16, 12 sie 2017

Jolu u Ciebie wszystko ok? Powtórki nawałnicy nie miałaś?
jolanka 09:18, 12 sie 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Marze o eden rose i pashminie

Nic prostszego, musisz kupić: D Pashminy kupilam dwie a mam trzy - pomyłka szkółki zamiast weeding piano
jolanka 09:23, 12 sie 2017

_Martini_ napisał(a)
Ale Ci Edenka obrodziła. Pięknie się pokazała panna. Moja buduje krzaczek, coś tam kwitnie, ale słabo.
Pashminę też mam pierwszy rok i też czaruje kwieciem. Najwytrwalsza jest w tym kwitnieniu.
Abraham u Ciebie różowy? Zawsze widziałam go na zdjęciach w morelowych odcieniach.
Moja katalpa też taka wielka w dwaa sezony. Ma duże przyrosty, ale szkoda mi ciąć, bo ja akurat bardzo ją lubię. Niestety złapała mączniaka w środku sezonu.

Musisz poczekać, druga edenka u mnie tez się nie podpisuje, mam nadzieje na drugi rok.
Abraham normalnie jest bardziej morelkowy ale ten jeden kwiatek jakiś taki bardziej w różu, może ta pogoda niestabilna tak na niego podziałała

Tfu, tfu, mączniaka nie chcę Katalpa Nana powinna jednak w tym miejscu byc trochę mniejsza dlatego postaram się ja jesienią przesadzic. Druga Aurea może sobie rosnąć jak chce, miejsca ma
jolanka 09:25, 12 sie 2017

Iwk4 napisał(a)

Dzięki, jeżówki przejrzę, a sąsiada chętnie bym pożyczyła

A nie oddam bo mój, osobisty....i jeszcze kilka musi mi zrobić fajnych rzeczy, zdolniacha jest
jolanka 09:30, 12 sie 2017

Iwk4 napisał(a)

U mnie, gdy kwitł pierwszy raz, był różowy. Za drugim razem jest morelowy. I wreszcie kwiatów nie spuszcza w dół, wcześniej łepki zwieszał, gdy był w rozkwicie...
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/149/1490699/original.JPG

U mnie trochę się jeszcze zwiększa, dla niego jest przygotowany kolejny taki obelisk ale teraz nie mogę go nałożyć bo połamię gałązki , zrobię to jesienią.
jolanka 09:30, 12 sie 2017

AnnaCh napisał(a)
Jakie piękne
Co to za odmiana?

Southern belle
jolanka 09:36, 12 sie 2017

inka74 napisał(a)
Pashmina i Eden cudne. Widać, że warunki im podpasowały. I bardzo podoba mi się Jubelee. Ona wszystkie kwiatki ma z takim środkiem czy to może przypadek?

Jolcia - czy katalpę na wiosnę podcinałaś? To drzewko potrzebuje wbrew pozorom cięcia i to bardzo mocnego. Niecięte mocno się rozrasta i zagęszcza a to przy deszczach sprzyja mączniakowi. Można je cięciem podciągnąć w górę i ładnie ograniczyć kulistą koronę. Lub pójść w wersję wielopniowego (zależy jak naturalnie rośnie).

Jubilee ma taki środek, jak na zdjęciu. To jej pierwszy rok u mnie wiec poczekam na kolejne kwiaty, ale nie jest na pewno jednolita w kolorze.
Katalpe przycielam tak, ze em o rozwód chciał występować, ze niby chciałam mu ukatrupic jego kochane drzewko Chyba jej to przypasowało. To jest odmiana Nana ale nie można jej poprowadzić inaczej, szczepienie jest nad ziemia Taka kula miała być Chyba, ze po przesadzeniu powycinam jej wiekszosc gałęzi i zostanie tylko kilka.
jolanka 09:38, 12 sie 2017

kasja83 napisał(a)
Piękne jeżówki i motylek też ciekawy

Motylek to pierwsza moja próba na warsztatach ceramicznych Robiony z tego, co tam było, teraz mogę juz sama zrobić bo wiem jak
jolanka 09:41, 12 sie 2017

Magleska napisał(a)
Ptaszki kąpiące się świetne zdjęcia ...... różyczki Ci kwitną cudnie i jeżówki zresztą też , aż głupio nic innego nie napisać .........ale jestem ,zaglądam ,oglądam i podziwiam

Czasami mam szczęście: D i trochę cierpliwości.
Dziękujemy wszyscy: ptaszki kwiatki i ja
jolanka 09:43, 12 sie 2017

Gosiek33 napisał(a)
Nic tylko usiąść w ogrodzie i ptaszki podglądać

Piękny motylek przyleciał, Twój?

Przyjeżdżają i siadają, razem pooglądamy
Motylem mój, warsztatowy, pierwszy robiony metoda podwójnie odwróconą Nie wiedziałam, ze to takie kurcze trudne Koty za ploty, teraz tylko pomysł i materiały