Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 09:39, 11 sie 2017

kasja83 napisał(a)

Buhahahaha. Ale kiedy szukać inspiracji, jak w dzień człowiek buszuje w ogrodzie.

Najlepsze to, że w tygodniu e-Ma nie ma w domu Myślałam, że wtedy mogę
Prawdą jest, że po zarwanej nocy organizm domaga się snu.
Iwk4 09:42, 11 sie 2017

tulucy napisał(a)
Odrosty mnie właśnie drażnią w Annabelle. Miałam wielką kępę po babci, którą przenosiłam w inne miejsce, przy okazji obdarowując połową koleżanki, sąsiadki itd. Sobie zostawiłam kilka krzaczków. Stare miejsce przekopałam, korzenie były bardzo grube, pousuwałam, co widziałam. No i od dwóch lat mi wyłazi Anabelka z ziemi tam ciągle.
W nowych miejscach juz też bokami zaczyna wyłazić. Muszę ją z dwóch miejsc wysadzić.

Oooo, ciekawe, co piszesz. Czyli z Anabelkami, jak się zadomowią, ciężka sprawa. U mnie jedna rośnie w korzeniach jodły koreańskiej. Ciekawe, jak mi się uda ją przenieść...
szemusia 09:42, 11 sie 2017

Tak, przed anabelkami są rozchodniki. W założeniu miały je trochę przytrzymywać, zeby na ziemi nie leżały. Nie sprawdziły się, bo anabelki je przerosły, położyły się przed nimi. W ubiegłych latach podwiązywałam każdy krzak, teraz poszłam na łatwiznę - przeciągnęłam sznurek z przodu i teraz są ponad rozchodnikami Jak trochę obeschną, to zrobię aktualną fotkę.

Kulki trzmielinowe będą w większej ilości - są bezproblemowe, ładnie się prezentują z trawą właśnie będę powtarzać to zestawienie
szemusia 09:44, 11 sie 2017

Iwk4 napisał(a)

Oooo, ciekawe, co piszesz. Czyli z Anabelkami, jak się zadomowią, ciężka sprawa. U mnie jedna rośnie w korzeniach jodły koreańskiej. Ciekawe, jak mi się uda ją przenieść...

Przesadzisz bez problemu, nie musisz całej rośliny wykopywać nawet a część, która na pewno się ukorzeni Najwyżej cześć zostanie przy sośnie
Iwk4 10:00, 11 sie 2017

Znalazłam u Admete szpaler. Niestety nie mam tak reprezentatywnego miejsca. Pięknie tu wygląda.
admete napisał(a)

admete napisał(a)

tak na mijankę
tak na szybko z wymiarami

Monia81 11:03, 11 sie 2017

Witaj Iwonko z wielką radością przeczytałam Twój wątek piękną metamorfozę przeszedł Twój ogród od lini falistych po prosterok 2016 był dla Was rokiem zmian i wielkiej pracy, piękny warzywnik, a pergola na betonowym płocie rewelacyjna, już nie mówiąc o pięknie tworzonych rabatach piękny duet tworzycie z eMusiem, też tak mam i wiem, że przy takiej pracy wspólnej robota idzie dużo szybciejpozdrawiam i buziaczki zostawiam, chętnie będę zaglądać

ja mam przy drewutni dwa zbiorniki na deszczówkę 1000 l i pompkę zamontowaną, a trzeci zbiornik przy dawnym kurniku także wykorzystuję też jak tylko mogę to co spadnie z nieba, chociaż ostatnimi czasy mało z tego nieba leci ależ się rozpisałam....
malgorzata_s... 12:08, 11 sie 2017

Cóż można napisać.
Pięknie,kolorowo i po mojemu.Barony robią dobrą robotę
Ewa777 12:19, 11 sie 2017

Iwk4 napisał(a)
Martynko, zwykły bluszcz ok, zawsze, gdy będziesz chciała wykopać, dasz radę. Też ładnie się rozrasta. mam w kilku miejscach i jak dotąd nie narzekam. Gdy za bardzo się panoszy, zwyczajnie odcinam i już.
Zimą robi dobrą robotę.
Płotek panelowy bardzo lubię. Kiedyś tuje go zasłonią i róże, ale teraz jest na swoim miejscu i działa na korzyść ogrodu Swoją drogą stał się tematem przewodnim w ogrodzie.

Pergola (robi się druga )

Ten Wasz płotek jest rewelacyjny Pergola też pasuje Masz super pomysły Jak możesz, to ożankę bym chciała Chyba Cię już prosiłam o nasionka
Iwk4 13:42, 11 sie 2017

Kochani, odpiszę wieczorem. Warzywnik mnie wciągnął.
_Martini_ 16:34, 11 sie 2017

Łaaa! Co tam pichcisz, sałatkę? Nie wiedzialam, że masz warzywnik z takimi bujnymi zbiorami.