SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany
19:16, 03 cze 2012
Diana chyba się do Ciebie przeprowadzę
ślicznie tam u Ciebie, skalniak super, a goździki jakie śliczności
ślicznie tam u Ciebie, skalniak super, a goździki jakie śliczności
Bogda...pierwsza myśl w donicy to były właśnie trawy, ale teraz już nie chcę zasłaniać sobie widoku to raz....a dwa to w tej donicy mało co rośnie i chwilowo eksperymentuję. Choć nie ukrywam, że chciałabym żeby zostało już tak jak jest + małe trawki

Witam wszystkich
Lepsze wiatry zawiały toteż i mnie przywiało na ogrodowisko. Na wstępie zwracam się do Beki. Miałem pewne obawy co do tych płyt bo fundusze wymusiły tańszy rodzaj materiału, aczkolwiek od czasu gdy zostały wmontowane nic się z nimi nie dzieje, utrzymanie czystości i odśnieżanie nie różni się niczym od normalnych płyt (czasami tylko jak się gdzieś trafi bardziej wystający kamyczek to leciutko podbije ale bynajmniej nie utrudnia to w żaden sposób procesu odśnieżania). Przyczepność w zimie nawet lepsza niż na równych płytkach. Stopnie mam dwa jeden od ścieżki licząc jest dwukrotnej szerokości płyty plus 2 cegły to ponad 90 cm więc służy za rodzaj spocznika gdzie można stanąć, otworzyć przed sobą furtkę (furka otwierana do wewnątrz działki) i dalej na wejść na kolejny stopień równy z licem muru. Lepiej niż mój opis pokaże to zdjęcieżadnych potknięć, dzięki tak szerokiemu stopniowi mogę spokojnie przedostać się na wjazd przy bramie, jak również podjechać taczką na schody a i z wózkiem dziecięcym nie ma problemu (testowane na razie na wózkach rodziny i znajomych
![]()
Podziwiam przede wszystkim staranność wykonania. Skalniak marzenie! Ciekawa jestem jak rabaty będą się prezentować w pełni kwitnienia. Mam nadzieję że pokażesz.
Na rabatach masz chyba same byliny? Ciekawa jestem co jest lub będzie za płotem z furtką i pergolą. Widzę tam jakąś dróżkę wyłożoną płytami.
Bardzo ładny kawałek planetyMam nadzieję, że już nie taki wredny
Witaj,sąsiedzie.Co słychać za miedzą?
Oczywiście u mnie furtka zawsze otwarta.......tylko ja nie zawsze jestem......Pozdrawiam
Pięknie to wygląda.Szczególnie jak skalniaki kwitną.
Cieszę się ,że zaglądnąłeś.Masz urlop?
Jeju ale zmiany - zwłaszcza ten skalniak!