Marzenko moje gożdziki wsadziłam na wiosne tego roku. Koleżanka kupiła z tego same żródła dwa lata temu, zimują u niej. Mam nadzieję że i u mnie tak będzie
Agatko też bym sobie tego życzyła.........i właśnie tu mam problem jakie iglaki tam posadzić ??? Ja oglądam to miejsce codziennie i już nic nie wiem....
Jakie tobie przyszły na myśl, gdy spojrzałaś na to miejsce??
Kolejny fantatyczny fragment Twojego ogrodu!
Tylko mi nie mów, że ten murek też sama układałaś.....?
Goździki cudownie tu się prezentują
I... dziękuję za zaproszenie... chętnie kiedyś skorzystam
Nika murek został ułożony z kamieni które zostały po zrobieniu kaskady.Okazało się, że kupiliśmy za dużo i wtedy przyszedł pomysł na ten murek. Układał go chłopak z pobliskiej wioski.Szczerze mówiąc nigdy wcześniej tego nie robił......Ja mówiłam jak to ma wyglądać, podchodziłam i stałam poprostu przy nim (bałam się że zrobi coś nie tak) Tyle mojego wkładu w ten element ogrodu
Witam sąsiadke, tym razem wirtualnie.
Właśnie dowiedzialam się, że założyła swój wątek.Może i ja wreszcie się zmobilizuję.
Ogród znam, zdjęcia cudne, w rzeczywistości jeszcze cudniej.Wiem ile ciężkiej pracy włożone,a ile jeszcze pomysłów w głowie Diany....
Fajnie się czyta i ogląda całą historię powstania
(wyobraź sobie że nie mam zdjęć miejsca na ognisko,cóż za przeoczenie, jutro nadrobię i prześlę)
Pięknie zmieniłaś chwastowisko w cudny ogród z soczystym trawnikiem, który się prosi, żeby na niego paczyć
Jeśli jeszcze nie padła decyzja co posadzić przy kasadzie to proponuję na pewno klon palmowy - i jakieś trawki - miskanty, turzyce No i na pewno musi być coś z przodu - hakonechloa?
Przepiękne te gożdziki! Niespotykany kolor!
Może po prostu rząd tujek Smaragd? Albo cisów? Tak żeby wystrzyc je w prostą zieloną płaszczyznę za kilka lat?
Super działka, położenie nieziemskie wśród tych wysokich sosen! Idę oglądać dalej
pozdrawiam!!