Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

Diana 20:11, 03 cze 2012

Marzenko moje gożdziki wsadziłam na wiosne tego roku. Koleżanka kupiła z tego same żródła dwa lata temu, zimują u niej. Mam nadzieję że i u mnie tak będzie
Diana 20:16, 03 cze 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Bardzo ładnie się zapowiada. Ja to bym tylko bardziej połączyła ten zakątek z tym wspaniałym tłem. Zwłaszcza, że już masz dwa spore iglaki. Dodałabym jeszcze tyle, żeby to ogrodzenie (skąd innąd ładne) zniknęło i wydawało się, że ten las i Twój ogród to jedna całość.

Agatko też bym sobie tego życzyła.........i właśnie tu mam problem jakie iglaki tam posadzić ??? Ja oglądam to miejsce codziennie i już nic nie wiem....
Jakie tobie przyszły na myśl, gdy spojrzałaś na to miejsce??
nika 20:52, 03 cze 2012

Diana napisał(a)
Dzisiaj pokażę drugi narożnik mojej działki.........Jest tam skalniak . Jeszcze niewykończony.Brakuje czegoś przy ogrodzeniu - jakieś iglaki ( nie wiem jeszcze dokładnie) byliny z lewej strony (chyba dzwonek karpacki) no i żwirek oczywiście.Żwirek na sam koniec, gdy już będą wszystkie roślinki

Kolejny fantatyczny fragment Twojego ogrodu!
Tylko mi nie mów, że ten murek też sama układałaś.....?
Goździki cudownie tu się prezentują
I... dziękuję za zaproszenie... chętnie kiedyś skorzystam
Diana 22:11, 03 cze 2012

Nika murek został ułożony z kamieni które zostały po zrobieniu kaskady.Okazało się, że kupiliśmy za dużo i wtedy przyszedł pomysł na ten murek. Układał go chłopak z pobliskiej wioski.Szczerze mówiąc nigdy wcześniej tego nie robił......Ja mówiłam jak to ma wyglądać, podchodziłam i stałam poprostu przy nim (bałam się że zrobi coś nie tak) Tyle mojego wkładu w ten element ogrodu

AniaK 22:51, 03 cze 2012

Witam sąsiadke, tym razem wirtualnie.
Właśnie dowiedzialam się, że założyła swój wątek.Może i ja wreszcie się zmobilizuję.
Ogród znam, zdjęcia cudne, w rzeczywistości jeszcze cudniej.Wiem ile ciężkiej pracy włożone,a ile jeszcze pomysłów w głowie Diany....
Fajnie się czyta i ogląda całą historię powstania

(wyobraź sobie że nie mam zdjęć miejsca na ognisko,cóż za przeoczenie, jutro nadrobię i prześlę)
Sebek 23:35, 03 cze 2012

Witaj

Pięknie zmieniłaś chwastowisko w cudny ogród z soczystym trawnikiem, który się prosi, żeby na niego paczyć

Jeśli jeszcze nie padła decyzja co posadzić przy kasadzie to proponuję na pewno klon palmowy - i jakieś trawki - miskanty, turzyce No i na pewno musi być coś z przodu - hakonechloa?
mira68 08:35, 04 cze 2012

Diano cudownie
jotka 08:40, 04 cze 2012

Skalniak super Ciekawa jestem jakie wyższe rośliny zasadzisz przy ogrodzeniu.
Diana 08:45, 04 cze 2012

Jolu, właśnie sama nie wiem jakie ?? czekam na podpowiedzi.......
popcorn 08:49, 04 cze 2012

Przepiękne te gożdziki! Niespotykany kolor!
Może po prostu rząd tujek Smaragd? Albo cisów? Tak żeby wystrzyc je w prostą zieloną płaszczyznę za kilka lat?
Super działka, położenie nieziemskie wśród tych wysokich sosen! Idę oglądać dalej
pozdrawiam!!