...od roku jestem posiadaczką N 5200 i jestem, jak na początkująca osobę w tej sztuce, bardzo zadowolona...teraz zastanawiam się nad nowym obiektywem i mam nadzieje ze w tym roku uda mi się kupić...tylko właśnie problem który, czyli o jakich parametrach wybór korpusu był łatwiejszy
Dzięki Ewuś, czyli utwierdziłaś mnie, że 18-105 będzie ok.
Takie wyposażenie ma Nikon D 5100 albo D5200,
obiektyw może Nikon Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6 VR ED
Rozważałam jeszcze Nikon D3200, ale ma słabsze parametry
edit: no tak, aparat śni mi się po nocach czas: 2.38
hortensje zresztą też
Iwonko, z tego wynika, że są gusta i guściki A podobno o gustach się nie dyskutuje.
Wcale nie muszę daleko szukać. Mojemu M często się podoba zupełnie inny styl, niż mi. Bardzo trudny jest wtedy kompromis
Beatko, witaj u mnie. Cieszę się,ze w końcu znalazłaś trochę czasu, zapracowana mamusiu Znam ten ból nieprzespanych nocy, ale od kilku lat mam więcej spokoju.
U ciebie są dobre plany, to i rabatki piękne stworzysz
Zapraszam w wolnych chwilach. Pozdrawiam
Ha, ha Zebym przeczytała wcześniej, to bym w SWOIM wątku nie pisała, ze mam syna w podobnym wieku. A ja na dodatek napisałam, że mam i to Karola, hi,hi
Karolu, witam Cię serdecznie. Ładnie sobie radzisz w ogrodzie. Pozdrów też tatę, który tobie pomaga, niech też się cieszy, że go chwalą.
Ładny ogródek, ale kilka zmian przed tobą. Jak tego nie wiesz, to się wkrótce dowiesz. Zapragniesz mieć inaczej, a inspiracji tu znajdziesz wiele.
Udanej walki z opuchlakami ci życzę. Też miewam je, albo larwy chrząszcza majowego. Podobne szkody robią
Witaj Karolu u mnie. W tych wszystkich postach na różne tematy zgubiłam na chwilkę twój, dlatego nie odpowiadam w kolejności. Zanim do mnie wpadłeś, zdążyłam obejrzeć Twój ogródek. Jesteś młodym człowiekiem i zadziwiająca jest twoja pasja. Ale to dobrze. Człowiek kochający otaczającą przyrodę staje się wrażliwszy. Tak trzymaj.Pozdrawiam cieplutko
Ps. Mam syna Karola, ale on woli komputer od ogrodu
Tak, Aniu. Dlatego długo się zastanawiam nad wyborem. Jest tyle szyfrów dla mnie w opisach, że wczoraj z e-Musiem do 2 w nocy siedzieliśmy i brnęliśmy w rozszyfrowywanie parametrów. Na kilku stronach poświęconych aparatom i fotografii siedzieliśmy Pytałam się też kilka osób na forum o zdanie, co nieco mi doradziły, pewnych spraw nie przeskoczę. Decyzji jeszcze co do wyboru obiektywu kitowego, a taki na początek kupię, nie podjęłam, dalej trawię temat