Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzgórze chaosu 21:15, 11 sie 2024

Do góry

❤️❤️❤️ cudowne połączenie
Wzgórze chaosu 21:13, 11 sie 2024

Do góry
Iwonka, baaardzo Ci dziękuję, że mogłam się do Ciebie wprosić i obejrzeć Twój cudowny ogród .
Szarlotka była pyszna!

Uprzedzam, że nie robię takich ładnych zdjęć jak Ty, ale trochę wrzucę .
Trudno się było skupić jak wokół takie cuda ❤️

Wilczy ogród 21:08, 11 sie 2024

Do góry
Fantastyczny klimat na tarasie ❤️

A to już ranek

Madziu, dziękuję jeszcze raz za spotkanie, obwiezienie po szkółkach i ogrodach pokazowych . I za wszystko, Ty już wiesz
Do następnego ❤️
Wilczy ogród 21:06, 11 sie 2024

Do góry

Zawsze czujna
Wilczy ogród 21:05, 11 sie 2024

Do góry
Powoli stawał się wieczór

Oświetlony ogród wygląda oszałamiająco ❤️
Wilczy ogród 21:03, 11 sie 2024

Do góry
Hibiskus wielki jak słonecznik

I gwiazda

Busz buszem pogania
Wilczy ogród 21:02, 11 sie 2024

Do góry
Rabaty aż kipią

Cudne róże
Wilczy ogród 21:00, 11 sie 2024

Do góry
Bo tak się zdarzyło, że już kolejny raz odwiedziłam Madzię ❤️

No coś mnie ewidentnie ciągnie na południe

Tym razem udało mi się być dłużej niż kilka godzin i mam fotki z różnych pór dnia.

Popołudniowe

Widoki jak z pocztówek ❤️
Blaski i cienie nowego życia 18:50, 11 sie 2024

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Ula jeszcze raz sobie obejrzałam relację Ani z twojego ogrodu. Całkiem fajnie już wiele miejsc masz skończonych.
A ślimaki ci liliowców nie zjadają? U mnie cholery szatkują je ile wlezie.
Sadzonki gaury też robię twoim sposobem. Na razie stoją jeszcze w słoiku, ale widziałam, że wypuściły już korzenie, tylko posadzić nie miałam kiedy. Marzy mi się efekt jak u Moni.
Ja u siebie nie ściółkuję, od razu na gęsto musi być posadzone. Za to teraz skoszoną trawę rozkładam, tam gdzie myślę za rok coś nowego sadzić. Materia organiczna na mojej glinie to jest to.
Pochwal się z czego sadzonki robiłaś. A może coś potrzebujesz i mogłabym ci przywieźć we wrześniu?

Ślimaki wspinają się po liliowcach szczególnie po ulewach i gryzą kwiatki, wtedy sypie granulatem. Ale i tak nie są w stanie zjeść wszystkiego

Z gaura startuję, szukam dla niej miejsca, ciekawe gdzie się jej spodoba.

Sadzonki Gosiu robię cały czas na okrągło od wiosny do jesieni, niektóre padająRodgersje mi się nie przyjęły na upale, ledwo przeżyła onoklea i narecznica. Dzieliłam ostatnio żurawki, bodziszki, wykopałam siewki obiedki do doniczek. Wszystko wychodzi w trakcie prac co potrzebuję. Przyjedziesz zobaczysz jaki mam w tym roku bajzel, za to z kantami poszłam do przodu

Gosiu ostatnio zbieram rośliny o dużych liściach, które wytrzymują słońce. Chyba u Ciebie wpadła mi w oko baptysja.

Trochę róż bo we wrześniu nie zobaczysz

Ptasi gaj 18:03, 11 sie 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu lilie wodne. Takiego mogę..

Ten jeszcze mały krzaczek

Zobacz jak mi brzozy śmiecą. Te nasiona są wszędzie. Dom cały zasypany. Dzisiaj ładna pogoda, ale wietrzna więc nasiona fruwają.
Lilie wodne przepiękne,aż muszę zacytować
Brzozy śmiecą niestety, sama nie mam, ale u sąsiadów 15-20 m kilka sztuk, przelatują przez mój dach zaśmiecają mi moją część, gromadzą się w rynnach, ale nie mam odwagi porozmawiać ze względu na dobre stosunki sąsiedzkie...
Wymarzony sielankowy ogród..... 14:53, 11 sie 2024

Do góry
A z nowości od jakiegoś czasu chodzą za mną pewne zmiany łagodzące niektóre linie rabat ( nie mylić z zagarnianiem trawnika ). Wczoraj poszła do poprawy rozchodnikowa, która dostanie kilka nowych roślinek, ale sadzenie później
rano było tak

Chwilę później

Wieczorem już tak

Nawiozłam przyczepkę kompostu, wyrównałam i czeka teraz na sadzenie chwalę też mój dział techniczny w osobie mężatego, styrał się, ale jam zadowolona bardzo jeszcze czeka jedno miejsce plus może uda mi się cienistą pod głogiem wyczarować
Wymarzony sielankowy ogród..... 14:39, 11 sie 2024

Do góry
Margo2 napisał(a)

Mam tak samo,
Bardzo lubię Twój ogród.

Gosia buziaki wysyłam

Wymarzony sielankowy ogród..... 14:32, 11 sie 2024

Do góry
Magara napisał(a)

Monia, jest przepięknie w każdym kątku Też mnie fiolet na zdjęciu zaintrygował, co to?
Przy szklarni - bosko Jak się dorobię porządnej szklarni a nie foliaka, to też zadbam o otoczenie

Magarku to berberys Concorde
Otoczenie szklarni nie powiem wyszło bardzo dobrze, nawet takiego efektu się nie spodziewałam a dalie oszalały

Wymarzony sielankowy ogród..... 14:28, 11 sie 2024

Do góry
April napisał(a)
Nie mogę się napatrzeć. Kolejny raz oglądam

Buziak cieszę się, że się podoba

Wymarzony sielankowy ogród..... 14:23, 11 sie 2024

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękne te twoje przestrzenie
I bogactwo roślin wielkie.
Tak jak i ja lubię
Co to jest na ostatnim zdjęciu, to ciemne ?

To na ostatnim zdjęciu to berberys Concorde nie lubię kłujoków, ale robią robotę kolorystycznie

Wymarzony sielankowy ogród..... 14:17, 11 sie 2024

Do góry
Agatorek napisał(a)
Pięknie ❤️
Sielsko i anielsko
Muszę znów się wybrać do Ciebie

Aga wiesz, że zapraszam musimy się umówić

Gdzie diabeł nie może... 14:13, 11 sie 2024

Do góry
Jedna z gotowych rabatek. Tu już raczej nic nie będę zmieniać. Planuje jesienią dosadzic jakieś cebulki. Ale to w gruncie rzeczy tyle.

Wymarzony sielankowy ogród..... 14:03, 11 sie 2024

Do góry
Magleska napisał(a)
Monia śliczny ten Twój busz Fajnie ,że nowe fotki wstawiłaś

Madzia cmok czasami się zastanawiam czy wstawiać fotki bo mam wrażenie, że to samo pokazuję non stop
Agapanty zakwitły

Dalie tłoczą

30 arów wietrznej pustyni 12:59, 11 sie 2024

Do góry
Finał wczorajszego shoppingu w jednej z wrocławskich szkółek:ambrowce Slender Silhouette.

I jeszcze ten gagatek przyjechal z nami-cis Fastigiata Aurea.

Ambrowców nie zdążyłam wsadzic, ale prawie zapełniłam tą rabatkę pod kotłownią i...nie leży mi to. Wiem napewno że chcę tam perovskię, bo sprawdzała mi się pod okapem i fajnie ją widać na tle ściany- choć nie wiem czy ich nie usmierciłam przesadzając je w pełni kwitnięcia, bo listki zasuszyły się mimo podlewania.. Zrobiłam obwódkę z tej seslerii Nitida i niskiej naprawdę bardzo niskiej kocimięty (max 20cm). Rozrzuciłam tu pysznogłówkę- i ciagle mi rządkoza wychodziła. Wetknełam tam jeszcze rozplenicę Little Bunny, która wegetowała w doniczce-mam jeszcze 2szt, ale juz nie wiem czy je tu dawać? W puste miejsce obok cisa myślałam dać dereń Sibirica. No nie wiem już sama czy to wszystko ma tu sens i pasuje do siebie?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:50, 11 sie 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

O Pani tu jest ślicznie-czy te filoteowe wiechcie to perowska?? Cudowne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies