Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z rzeźbą 20:33, 22 maj 2019

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Uwielbiam te Twoje cieniste zakątki.

Cmok

Poznajesz?

Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:31, 22 maj 2019

Do góry
Ognik szykuje się do kwitnienia

Jeżówki kochają deszcz

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:30, 22 maj 2019

Do góry
ryska napisał(a)
A to ci dopiero. Kosy objadają pomidory, niesamowite. Pewnie to nie jest ich rarytas, bo o ile kosów mam dużo to i pomidory się ostały bez szkód. Chyba, że mam coś lepsiejszego tylko nie zauważyłam straty póki co
Jagoda kamczacka u mnie jeszcze zielona.
Wzdycham dalej do Twojej brzozy Youngii ale już w tym roku powinnam zakupić.
Perovskia z monardą wydaje się idealnym duetem. Sama sobie taki zaprojektowałam zobaczymy jak się spisze.
I tak na koniec to bardzo przyjemnie mi się błądziło alejkami dzięki ciekawym opisom. Bardzo to lubię u Ciebie, pozdrawiam serdecznie.

Mam nadzieję, że spacer był udany.
Perovskja przesadzona na wrzosowisko, to był mój najlepszy zeszłoroczny strzał.

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:27, 22 maj 2019

Do góry
Ognik chyba zakwitnie w tym roku

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:24, 22 maj 2019

Do góry
Wiosna w pełnej krasie w dębowym lesie
Jeżówki lubią deszcz rozrasta się fajnie

Czosnkowy spektakl się zaczął

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:23, 22 maj 2019

Do góry
I trochę szerszych kadrów.

Dobrze sprawdza się dereń Elegantissima w roli mocnego akcentu.

Bezobsługowa rabata .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:20, 22 maj 2019

Do góry
Albo jeszcze taka wersja - z brzuszkami w drugą stronę . Ta wersja jest niezła bo w rogu, gdzie najwięcej słońca zostaje najwięcej trawnika a i dla klonika jest sporo miejsca .
Z tarasu

z góry
Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:17, 22 maj 2019

Do góry
Pigwa

Tulipanki wciąż są

Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:15, 22 maj 2019

Do góry
Ciężki dzień dzisiaj miałam, zaglądam co tam się urodziło w planach. Ciężka sprawa. Sugerując się sugestią Andy cóś takiego? Tam u góry na wysokości hakuro bym trochę wypłaszczyła, żeby dzióbek nie powstał, ale to może zdjęcie przekłamuje.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:15, 22 maj 2019

Do góry
Berberys Bagatelle.

Żurawka Obsydian

Marmelade i turzyca SS- lubię ten duet. Do zgrabnego tercetu można dorzucić tuje Golden Tuffet.

Cięta silnie w lutym choina kanadyjska rozpoczęła proces przybierania masy. Cisy też.

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:11, 22 maj 2019

Do góry

Pigwa

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:08, 22 maj 2019

Do góry

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:06, 22 maj 2019

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:06, 22 maj 2019

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Czyli u Ciebie lato, a u nas na Śląsku kraina deszczowców U sąsiada zawsze lepiej zauroczyłam się ta kaliną i ostatnio kupiłam ją sobie. Ciesze się, ze na razie nie mam sąsiada

Kasiu, z najbliższymi sąsiadami niestety nam się nie poszczęściło, ale 2-3 domy dalej już jest całkiem inaczej.

Dzisiaj i u nas leje. Tamaryszek ugiął się pod ciężarem kropelek wody. Całkowicie odmienił spojrzenie na ogród.

Kocimiętki rozwaliło na boki. Owsica trzyma pion.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:05, 22 maj 2019

Do góry
Anda napisał(a)
A nie mogłabyś tej rabaty przy domu lekko wybrzuszyć, żeby powstała taka trawnikowa, lekko zakręcająca rzeka?

Mówisz o czymś takim?
Z tarasu

Z góry

Też mi się podoba .
Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:02, 22 maj 2019

Do góry
Witam z dębowego lasu pomiędzy jednym deszczem a kolejnym udało się utrwalić piękno wiosny

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:59, 22 maj 2019

Do góry
MartaKozak napisał(a)
Sylwuś, jak bys miala za duzo tych pieknosci to ja chetnie przygarne
Te podwojne i jednokolorowe wrecz mnie urzekly

Umawiamy się tak ja pozbieram nasiona z orlików jakie mam, bo Grażynka też chętna i potem taki miks moich ode mnie dostaniecie ok?
Bo jak przekwitną to nigdy nie pamiętam który jest który
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:57, 22 maj 2019

Do góry
W sobotę wsadziłam własne sadzonki pomidorów. nadwyżką podzieliłam się z sąsiadką. Dzisiaj, mimo niskiego ciśnienia atmosferycznego, moje wewnętrzne ciśnienie podskoczyło maksymalnie. 8 krzaczków zostało pozbawionych liści i większości łodygi. Z ziemi sterczą 2 cm kikutki. Wrrrr.....Podejrzewam kosy, bo one pałętały się po tej rabacie. Sąsiadce nadwyżki z moich nadwyżek nie zostały. Wniosek: dobre uczynki nie zawsze kończą się dobrze. Następnym razem zostawię sobie rezerwę.

Aura dzisiaj niezwykle dynamiczna. Co godzinę dostaję kolejne ostrzeżenia przed wiatrem i deszczem. Jagody kamczackie udało się zebrać.

Kwitną dwa najmniejsze rodki: Catherina van Toll i drugi egzemplarz Novej Zembli.

Podczas pierwotnych nasadzeń na garażowej użyłam irysów syberyjskich jako zadarniaczy. Docelowe rośliny się rozrastają, a ja powoli redukuję irysy. Te rosnące za świdosliwą już wykopane.
Sąsiadowa budka strażnicza nieco się spatynowała, w dalszym ciągu mam wobec niej mordercze uczucia. Na szczęście tuje nieco podrosły. Odliczam czas- jeszcze jakieś 7 lat będzie mi wisiała nad głową. Może krócej...

Na przedpłociu rozrastające się turzyce SS zaczęły już maskować zasychające liście tulipanów EE.

Tajemniczy Ogród 19:57, 22 maj 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
I znów poglądowa fotka, tym razem ze sznurkiem
To wybrzuszenie takie sobie, ale jak wypłaszczę bardziej, to kalina nie będzie mogła rosnąc na jej brzegu tylko zostanie gdzieś w głebi, a fajnie to wygląda.
Zastanawiam się też, czym w miarę delikatnie wypełnię te duże przestrzenie kory..Runianką?

Odważne decyzje, ja bym szła małymi kroczkami
Tajemniczy Ogród 19:45, 22 maj 2019

Do góry
I znów poglądowa fotka, tym razem ze sznurkiem
To wybrzuszenie takie sobie, ale jak wypłaszczę bardziej, to kalina nie będzie mogła rosnąc na jej brzegu tylko zostanie gdzieś w głebi, a fajnie to wygląda.
Zastanawiam się też, czym w miarę delikatnie wypełnię te duże przestrzenie kory..Runianką?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies