Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogród Tosi 07:19, 28 cze 2013

Do góry
Jestem zachwycona różami w obwódce Widziałam przymiarkę do wsadzenia tam trawki?
A bukszpanem się nie martw, ja po pierwszym ciachaniu byłam załamana, a tylko obwódki mam! Myślałam, że będę musiała jakiegoś ogrodnika zatrudnić A teraz po dwóch miesiącach od posadzenia zagęścił się i już to całkiem inaczej wygląda
Tosiu kupiłaś te baranie nożyce czy masz jakieś inne?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:12, 28 cze 2013

Do góry
Kwiatki z kwiaciarni mistrzostwo! Kilka kwiatków, troszkę liści i trawki i bukiecik idealny. Uwielbiam taki minimalizm.
Życzę słoneczka i miłej pracy w ogrodzie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 07:07, 28 cze 2013

Do góry
Dobra taczka a przede wszystkim lekka to podstawa w ogrodzie My mamy dwie, jak to mój M.mówi-jedna jest dziewczęca a druga normalna
Czytałam u Topoli, że twój piesek podjada proso rózgowate? Masz może jakiś sposób na to? Ja w tym roku dopiero posadziłam i co trochę podrośnie to mój Budrysek go podje
Zastanawiam się nad jakąś inna trawą w to miejsce?
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 07:02, 28 cze 2013

Do góry
Tą Twoją soczysta zielenią będę się zawsze zachwycać
U mnie wody też pod dostatkiem, na szczęście ma być już słonecznie to pewnie wpije ziemia i będzie ok.
Życzę udanego wolnego weekendu
Kraina Czarów w fazie projektów 15:41, 27 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Ala ja w drugim ogrodzie mam dwa duże świerki i niestety nic pod nimi nie rośnie. Próbowałam już różne rośliny tam posadzić ale nic dłużej nie udało się utrzymać. Pod gałęziami nie mają dostępu wody. Nie wiem czy Ty tam masz więcej miejsca, deszcz tam doleci pomiędzy sosny a świerki? Mam nadzieję, że ktoś bardziej doświadczony Ci pomoże bo naprawdę ciężki orzech do zgryzienia

ehhh serio? No ja mam jeszcze wielkie sosny srebrne z przodu domu, takie mega! Myślisz, że nic tam nie urośnie?? To co? Sama kora wysypana? Przecież to straszne będzie!!
Kraina Czarów w fazie projektów 15:34, 27 cze 2013

Do góry
Ala ja w drugim ogrodzie mam dwa duże świerki i niestety nic pod nimi nie rośnie. Próbowałam już różne rośliny tam posadzić ale nic dłużej nie udało się utrzymać. Pod gałęziami nie mają dostępu wody. Nie wiem czy Ty tam masz więcej miejsca, deszcz tam doleci pomiędzy sosny a świerki? Mam nadzieję, że ktoś bardziej doświadczony Ci pomoże bo naprawdę ciężki orzech do zgryzienia
Kraina Czarów w fazie projektów 08:44, 27 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Aluś po dwóch tygodniach od posadzenia podlałam trawki florovitem. A teraz tak raz na miesiąc.Szkoły są różne-Wieloszka mówi,że nie trzeba nic im dodawać,Madzenka swoje podlewa florovitem
Sami malowaliście taras i płotek? Jeśli tak proszę powiedz jaki to kolor? Świetnie komponuje się z grafitową elewacją

hmmm zobaczę jakie przyjdą, ale ja pewnie podleję
Taras i płotek malowaliśmy oczywiście sami, chyba to jest orzech, ale nie dam sobie ręki uciąć, bo właśnie ostatnio próbowaliśmy sobie przypomnieć i jakoś nam tak średnio wychodziło
Kraina Czarów w fazie projektów 06:59, 27 cze 2013

Do góry
Aluś po dwóch tygodniach od posadzenia podlałam trawki florovitem. A teraz tak raz na miesiąc.Szkoły są różne-Wieloszka mówi,że nie trzeba nic im dodawać,Madzenka swoje podlewa florovitem
Sami malowaliście taras i płotek? Jeśli tak proszę powiedz jaki to kolor? Świetnie komponuje się z grafitową elewacją
Kraina Czarów w fazie projektów 20:39, 26 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Aluś dobra ziemia,dużo wody i trawki będą rosły. Ja prawie wszystkie rośliny mam w ogródku kupione w necie i odpukać nic nie padło,wszystko ładnie rośnie
Teraz czekam na róże
Pozdrawiam.

a dokarmiasz florovitem lub czymś innym?
Kraina Czarów w fazie projektów 18:18, 26 cze 2013

Do góry
Aluś dobra ziemia,dużo wody i trawki będą rosły. Ja prawie wszystkie rośliny mam w ogródku kupione w necie i odpukać nic nie padło,wszystko ładnie rośnie
Teraz czekam na róże
Pozdrawiam.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:10, 26 cze 2013

Do góry
Już mi troszkę przeszło Teraz na tapecie jest mój kształt ogrodu, wg niektórych ogród geometryczny nie pasuje do charakteru miejscowości w której mieszkam albo,że na takim kawałku to nie ma sensu nic sadzić bo i tak nie stworzę prawdziwego ogrodu

Kraina Czarów w fazie projektów 13:44, 26 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Ja dostałam w tamtym tygodniu trawki od Pana Trawki i były ładne.Mam nadzieję, że będziesz również zadowolona A horti gdzie zamawiałaś?

Też mam nadzieję, bo okazało się, że Pan trawka wyprzedał wszystkie Hakonechloa macra Aureola i zostało mu tylko 20 sztuk mniejszych, ale za to zamiast 6 mam dostać 8 zobaczymy co to będzie mniejsze mogą być, tylko żeby się przyjęły!
Horti zamawiałam z florini.pl, ale też cisza póki co...
Kraina Czarów w fazie projektów 12:47, 26 cze 2013

Do góry
Ja dostałam w tamtym tygodniu trawki od Pana Trawki i były ładne.Mam nadzieję, że będziesz również zadowolona A horti gdzie zamawiałaś?
Borówcowy raj 10:15, 26 cze 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Słyszałam, że tak się nazywają . Nie wiem, czy barany tym kiedyś strzygli? Ja kupiłam tu, ale widzę, że już nie ma:

http://www.tchibo.pl/nozyce-do-formowania-roslin-p400028818.html

Tosiu, wierz mi, ja takich kulek nie umiałam wcześniej robić jak teraz. Te nożyce są po prostu boskie i tak łatwo się nimi tnie, są poręczne, lekkie i tylko ciach, ciach. Może znajdziesz gdzie indziej, ale nie wiem, czy w tej cenie.

Nożyce super, ja też jestem na etapie intensywnych poszukiwań bo sekatorem to nic ciekawego nie wychodzi
Mój ogród - złe dobrego początki 08:20, 26 cze 2013

Do góry
Pospacerowałam po Twoim ogródku i muszę powiedzieć, że jesteś przykładem na to, że nawet na małej powierzchni można wyczarować miły zielony zakątek
Widać, że kochasz roślinki a one Ci się pięknie odwzajemniają
Słoneczka życzę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:36, 26 cze 2013

Do góry
Witam Cię Alu serdecznie
Ogród Tosi 07:00, 26 cze 2013

Do góry
Tosiu dobrze, że nie żałujesz bo Chopiny ślicznie i prezentują się elegancko
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 06:56, 26 cze 2013

Do góry
Marzenko może trochę słońca nam wyślesz? Ogrodnicy z ogrodowiska będą wdzięczni długie lata...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 06:49, 26 cze 2013

Do góry
Aguś ściskam Cię moocno i musimy wytrzymać jeszcze jeden dzień,od jutra podobno ciut lepiej i mniej deszczu.
Ogród Tosi 11:17, 25 cze 2013

Do góry
Dziękuję Tosiu-już doczytałam, że w ogrodniczym je wypatrzyłaś. Gapa ze mnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies