Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kraina Czarów w fazie projektów

Kraina Czarów w fazie projektów

AlicyaLK 15:55, 02 lip 2013

LIRA napisał(a)
Super i pomysłowo będę zaglądać dawaj wiecej zdjęć lubimy oglądać pozdrawiam

Dzięki za odwiedziny No dawałabym więcej zdjęć, jakby było co fotografować A póki co to tak średnio jest co
Mathildis 19:53, 02 lip 2013

Jeśli chodzi o sosny to naprawdę są za blisko domu, będziesz miała problem z rynnami (mam nadzieję, że masz koszyki w rynnach na liście i igły) i za kilka lat będziesz trzęsła portkami w czasie silniejszych wiatrów. Mój M też się uparł, żeby zostawić niektóre drzewa przy domu, choć ja mówiłam wyciąć, a dziś jak już technicznie bardzo trudno je usunąć to najchętniej by wyciął.
polinka 21:23, 02 lip 2013

AlicyaLK napisał(a)

Wczoraj tańczyłam z doniczkami, żeby sobie zaplanować co i jak... bardzo mi pomogły tutaj hosty i żurawki od Reglinki, no i zgłupiałam... nie wiem już jakie trawy chcę, muszę jeszcze podokupywać trochę zieleniny, a nie wiem co Ale muszę wziąć się w garść i złożyć zamówienie, żeby przed weekendem przyszło

Alu to chyba większość tak ma, niby mamy wstępny projekt, w głowie poukładane co i jak, a jak przyjdą roślinki to myślimy, zastanawiamy się czy na pewno dobrze Ja w tamtym tygodniu posadziłam szałwie a dzisiaj przesadzałam bo jednak nie pasowała mi w tym miejscu
gusiarz 21:40, 02 lip 2013

Alu - skąd ja znam tańce z doniczkami... ja mam ogród drugi rok i tak wciąż przesadzam, dosadzam. przekopuję... EM się śmieje, że to robota głupiego... Weź pod uwagę, że rośliny są jeszcze małe - jak się rozrosną, będzie czad. Ja to widzę po np. miskantach - było kilka patyczków na krzyż a teraz busz!!
AlicyaLK 12:40, 03 lip 2013

Na szybko z nowości: Odzyskałam całą kasę, razem z kosztami kuriera za donicę, tak więc jestem bardzo szczęśliwa Mogę jechać wybierać coś w OBI
polinka 15:36, 03 lip 2013

No to super, chociaż pod tym względem firma okazała się rzetelna.
Pozdrawiam Alu i czekam na fotki z pierwszych nasadzeń A postanowiłaś już coś co z tymi sosnami i świerkami?
AlicyaLK 15:45, 04 lip 2013

ehh z sosnami i świerkami ciężka sprawa, bo niektórzy domownicy się nie dają przekonać
Ja i tak działam z przodu domu, potem z tyłu... więc sądzę, że mam czas nawet do przyszłego roku!
Wszystkiego na raz się nie da zrobić, tak więc spokojnie czekam na sprzyjającą chwilę na negocjacje

Póki co walczę z chorobą hortensji mojej jeszcze nie wsadzonej na rabatkę
Zamówiłam też nowe rośliny na rabatkę z przodu, ale Pan w Bergenii mi powiedział, że najwcześniej w połowie tygodnia będę wiedzieć czy są i które są... tak więc muszę czekać, co w sumie nie jest najgorsze, bo tej rabatki to jeszcze nie mam będę ją przekopywać w sobotę i jeszcze eMa muszę oderwać od renowacji murka, żeby położył mi krawężniki i dopiero wtedy będę mogła sadzić

Obiecuję, że jak tylko coś się u mnie z pracami ruszy, to wrzucę zdjęcia
Sonka 09:55, 05 lip 2013

Dzisiaj ponownie do Ciebie zagląda i od razu przychodzi mi do głowy, by w części koło świerków i host posadzić rododendrony, stanowisko dla nich bardzo dobre, a jeśli hosty to Patriot jest śliczna, dość spora i ładnie rozjaśni zacienione miejsca, pozdro
AlicyaLK 10:00, 05 lip 2013

Sonka napisał(a)
Dzisiaj ponownie do Ciebie zagląda i od razu przychodzi mi do głowy, by w części koło świerków i host posadzić rododendrony, stanowisko dla nich bardzo dobre, a jeśli hosty to Patriot jest śliczna, dość spora i ładnie rozjaśni zacienione miejsca, pozdro

Dzięki Sonka za rewizytę! Tak Patriot mam na liście A masz jeszcze jakieś inne sprawdzone odmiany, które mogłabyś polecić?
Rododendrony mówisz? Też wczoraj o nich czytałam... tylko ja bym chciała coś małego i z białymi kwiatami! No taka jestem wybredna! ale nic póki co nie znalazłam - chyba muszę się bardziej przyłożyć
Sonka 10:02, 05 lip 2013

pokażę Ci moje horti Vanille Fraise i anabelki jedne i drugie godne polecenia, zresztą inne też, ale te akurat kwitną wcześniej, dlatego wydaje mi się, że tym wygrywają,